Mit tegyek ebben a kilátástalan helyzetben, teljesen tanácstalan vagyok?
3 hete elhunytak a szüleim autóbalesetben. De a kérdésem és a segítségkérésem nem erre irányul.
Van egy 16 éves öcsém aki azóta nálunk van. A szüleinknek 2 ingatlana van, volt. Szóval az egyik egy 60% kész családi ház, a másik pedig az a lakás ahol éltek.
Illetve van a mi lakásunk. Viszont ez kicsi, itt nem tudunk rendesen élni. Nekünk is van 2 gyerekünk.
Szóval a lakás az 3 szobás. Nem tudom mit csináljak, egyelőre úgy gondoltam, hogy oda át költözünk mi. Viszont ez se jó megoldás hosszú távon. Folytassuk a családi ház építését esetleg?
A férjem nem szól ebbe bele és nem tudok senkitől tanácsot kérni, hogy mi lenne a jó megoldás hosszabb távon hogy mindenkinek jó legyen.
Amíg nem volt hagyatéki tárgyalás, nincs hova költözni.
Lakást eladni (az üreset), házat befejezni abból,addig maradnék ott. Költözni nem jó, főleg 2x.
Öcsi nem élhet így sem úgy sem egyedül.
Semmit nem tudunk eladni míg a tesóm nincs 18 éves. Ez kizárva.
A tesóm természetesen nem fog egyedül élni.
De a lakás ahol éltek oda miért ne lehetne költözni addig?
Lehet persze, csak nagyon rossz költözni, főleg gyerekkel. Ha rövid időn belül kész lenne a ház, akkor addig bírnám ott,hogy ne kelljen, mondjuk egy éven belül 2x.
Én kertesház párti vagyok, én azt választanám. Öcsi meg megkapja cserébe a ti lakásotokat,amiben most éltek.
Ki kesz az öcséd gyámja? Gondolom te, akkor pedig eladható.
Az hogy nagy herce-hurca azt nem tudom, de nem nálatok történik ilyen az országban, szóval meg van rá a megfelelő folyamat, hogy hogyan lehet ezt megcsinálni.
Beszélj egy ingatlanos ügyvéddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!