Mit tegyek ebben a kilátástalan helyzetben, teljesen tanácstalan vagyok?
3 hete elhunytak a szüleim autóbalesetben. De a kérdésem és a segítségkérésem nem erre irányul.
Van egy 16 éves öcsém aki azóta nálunk van. A szüleinknek 2 ingatlana van, volt. Szóval az egyik egy 60% kész családi ház, a másik pedig az a lakás ahol éltek.
Illetve van a mi lakásunk. Viszont ez kicsi, itt nem tudunk rendesen élni. Nekünk is van 2 gyerekünk.
Szóval a lakás az 3 szobás. Nem tudom mit csináljak, egyelőre úgy gondoltam, hogy oda át költözünk mi. Viszont ez se jó megoldás hosszú távon. Folytassuk a családi ház építését esetleg?
A férjem nem szól ebbe bele és nem tudok senkitől tanácsot kérni, hogy mi lenne a jó megoldás hosszabb távon hogy mindenkinek jó legyen.
Oké, lehet, hogy dolgozhat, de egy ekkora tragédia után nem kéne a nyaka közé dobni a gyeplőt és azt mondani, hogy nosza, süssél, főzzél, mossál magadra és még menj is dolgozni. "Már 16 éves vagy"
Az biztos, hogy neki most hamarabb kell felnőni, sajnos. De egyedül nem szabad hagyni. A gyász okán se.
Diakszovetkezeten keresztul tud bolgozni heti 40 orat is
De csak 6:22ig ejjel nem solgozhat illetve penzzel sem solgozhat.
Ettol meg en nem kuldenem el dolgozni csak ha ocsi is akarja
Mindenkeppen ilj le vele megbeszelni a penzugyi reszt.
Ha te vagy a gyam el kell tartanod de ugye van meg ket gyereked is. Vagyis hiaba a csp es az arvasagi nem biztos h ugyan olyan azinvonalt tudsz biztositani neki mint ami volt. Wzt tudomasul kell vennie.
A csp es a arvasagi nem zzebpenz hanem a koltsegei fedezesere van : rezsi, berlet, etkezes, ruha, iskola.
De azt árult már el, MIÉRT KELLENE a gyereknek elmenni dolgozni?
NEM az a kérdés, hogy EGYEDÜL hogy tudna megélni, hanem a lakóhely megválasztása.
ÁLLJ MÁR LE ezzel a hülyeségeddel!
Tehát 3 szobás lakás lesz fele-fele, és a ház is fele-fele. Plusz a pénz. És attól hogy csak félig van késza ház, nem jelenti hogy kevesebbet ér mint a lakás. Sőt!
Szerintem költözuetek be a 3 szobásba. Jelenleg nincs más megoldás. Közben megbeszelitek. Mikor felnő öcséd:
1. Mivel tesód szeret ott lenni, kesőbb maradhatna az övé, a fél ház meg a tiéd. Mindketten jól jártok. Csak a fél tulajdont átírjatok ha elmult 18. Márha szeretitek azt a környéket ahol a ház van.
2. Ha nem akartok a házban lakni a férjeddel es befelyezni az epitkezést mert nem tetszik a környék, akkor el lehet adni mindent majd, és elosztjatok.
3.Eladjatok a hazat, de majd kesőbb ti maradtok a lakásban, és kifizeted tesódat.
4. Eladjátok a házat, tesód marad majd a lakásban ha felnőtt, és a házból kapott pénzzel is ki tud fizetni téged.
Persze csaknígy látatlanban, nagyvonalakban írtam le amiket lehetőségnek tartok. A férjed nem akar beleszolni mert nem az ő öroksege. De beszeld meg hogy akar-e házban élni vagy úgy egyáltalán van e kedve építkezni. Kezdetnek ez is jó, mert legalább tudjátok mi lesz a házzal. Esetleg majd be is fektethetitek az előadásokról kapott pénzt egy másik lakásba amit majd kiadtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!