Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben a kilátástala...

Mit tegyek ebben a kilátástalan helyzetben, teljesen tanácstalan vagyok?

Figyelt kérdés

3 hete elhunytak a szüleim autóbalesetben. De a kérdésem és a segítségkérésem nem erre irányul.

Van egy 16 éves öcsém aki azóta nálunk van. A szüleinknek 2 ingatlana van, volt. Szóval az egyik egy 60% kész családi ház, a másik pedig az a lakás ahol éltek.

Illetve van a mi lakásunk. Viszont ez kicsi, itt nem tudunk rendesen élni. Nekünk is van 2 gyerekünk.

Szóval a lakás az 3 szobás. Nem tudom mit csináljak, egyelőre úgy gondoltam, hogy oda át költözünk mi. Viszont ez se jó megoldás hosszú távon. Folytassuk a családi ház építését esetleg?

A férjem nem szól ebbe bele és nem tudok senkitől tanácsot kérni, hogy mi lenne a jó megoldás hosszabb távon hogy mindenkinek jó legyen.

tegnapelőtt 19:25
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvastam el minden eddigi hozzászólást így ne kövezz meg ha olyat írok ami már ki lett tárgyalva.

odáig megvan hogy ameddig nem lesz a tesó 18 addig nem adhattok el semmit, ez oké. Persze hagyatéki is lesz valamikor, akkor minden ki fog derülni pontosan mi kinek a tulajdona lesz hogyan, hány % rész stb...

Most jelenleg van egy családi ház amin még van mit csinálni hogy élhető legyen. Van egy lakás amiben éltek a szülők 3 szobás nektek az jobb lenne mint a mostani jelen állás szerint. Na már most azt nem tudom hogy anyagilag nektek mi hogyan lenne jobb. Egyrészt gondolom a családi ház lenne a legjobb de azt be is kell fejezni, anyagilag kérdés van-e miből, meg persze arra is kell gondolni hogy a tesód plusz a gyerekeitek eltartása taníttatása stb... még mibe fog kerülni. Én azt tartom logikusnak hogy a 3 szobás lakásba cuccolnék át mindenkivel amit lehet használni annak ellenére hogy nem adhatjátok el, ha ti lesztek a gyámja hivatalosan a tesódnak akkor szükség esetén használati jogotok lesz a lakásra, csak nem adhatjátok el nyilván. Jelenleg van saját lakásotok amiben most éltek azt ki lehet adni albérletbe is akár ha nem mentek már oda, vagy esetleg eladni ha kell a pénz a családi házhoz. Tehát vannak lehetőségek azért ilyen téren, én meg a helyedben inkább ezt venném bele a számításaimba. Na meg azért el kéne beszélgetni a tesóddal is majd hogy neki mik a tervei, oké tanul még gondolom 18-19 évesen végez akkor hogyan tovább? szakma, egyetem? vagy rögtön dolgozni akar? Gondolom még nem tudja, meg most nem épp ez a legnagyobb gondja, de rá is kell gondolni mert lehet később pár év múlva külön menne és akkor igényelné a saját helyet, tehát vele is beszélni kell erről mit szeretne igazán, mert jogilag ti felesben örököltök mindent ha csak nincs végrendelet vagy éppen nem az van hogy a tesód nevén van minden esetleg amiről lehet nem is tud, elképzelhető ez is.

De lehet addig ameddig nem zajlik le a hagyatéki és nem lesz meg pontosan mi kié hogyan stb... addig ne is csináljatok semmit, ha nagyon kell a nagyobb hely max addig átcuccolni a másik nagyobb lakásba ha nem akkora gond nektek a költözés és majd ha már minden meglesz pontosan mi hogyan akkor már lehet tervezni. Persze azt is bele kell számolnod hogy mivel jár ez a költözés távolság iskolától, munkahelytől, mindennapi életetek mennyire borulna, közlekedés hogyan lenne. Bár azért csodálkozom hogy a férjed teljesen elzárkózik ettől és nem akar beleszólni és ahogy döntesz úgy lesz és kész alapon követi ezt mert ez jön le nekem ebből. Nyilván azt is kéne nézni hogy neki is mi lenne a jobb gondolok itt arra hogy a munkahelyére mennyivel lenne jobb vagy rosszabb bejutni. Mert én azért azt is figyelembe venném hogy kinek mennyire lenne jó vagy rossz ez a hercehurca.

Nem irigyellek és jobb ötletem nincs, remélem tudtam valamit segíteni.

tegnap 00:23
 32/46 anonim ***** válasza:
6%
Ahol most laktol a gyerekekkel a tiétek vagy albi? mert ha a tiétek akkot adjátok ki albiba. Ha albi akkor mondjátok fel ha tudjátok azrán költözzetek.Költözzetek anyádék régi lakásába a családit meg gyorsan ujjitsátok fel aztán meg költözzetek oda. Vaaaagy ha a családiház már lakhato akkor egyből oda aztán ráértek felujjitani, és akkor a másik lakás is mehet albinak. Aztán öcséddel majd eldöntitak hogy hogyan osztjátok el a késöbbiekben az örökséget.
tegnap 00:31
 33/46 anonim ***** válasza:
0%
egyelöre maradjatok nyugton amig nincs hagyatéki. utána majd eldöntitek mit hogyan tovåbb ,keres fel gyám ügyest ės vagy közjegyzöt ügyvédet ők ėrtenek ilyen bonyolult esetekhez.
tegnap 05:16
 34/46 anonim ***** válasza:
83%

1. Eledhato barmely olyan ingatlan ahol kiskoru a tulaj - kell a gyamhatosag engedelye hozza ha jo az indok siman alairjak

2. Mar nem gyamhatosagi szamlara kell a penzt tenni hanem siman mehet a sajat szamlatokra a penz. Ettol meg adott esetben el kell tudni szamolni vele ha kerik

3. 16 eves mire meglesz a hagyateki 17 lesz majdnem nagykoru a gyamhatosag nem igazan fog belleallni semmibe sem ennyi idore

4. Koltozzetek ossze a nagyobbik lakasba az ocseddel.

4. A ti lakasotokat adjatok ki

5. Igenyelj arvasagit az ocsed utan, irasd az majd a csaladi potlekot

6. A kiadott lakas berleti dijjabol lehet folytatani az epitkezest. Illetve ha esetlegesen volt a azuleid szamlajan penz akkor abbol

7. Ha volt a szamlajukon penz annal a fele is az ocsit illeti de ha a gyamhatosagon kozlos h a hazat fejezitek be belole akkor szot sem szolnak, peraze azert ne csak az ocsi oroksegebol wpuljon azaz a haz fel.

8. 60% az edeskeves meg bekoltozzetek

9. Vegyetek fel a kapcsolatot azzal aki epiti a hazat egyezzetek meg veluk h a hagyateki utan visszatertek a vefejezesre. Ha van azerzodes hivatkozzatok a vismajor esetere!

10. Mindenkeppen keress egy ugVedet ehhez, nehogy atverjenek

11. Rugd fel a ferjed h bakker mi a francert mem segit ebben neked! Joban/roszban

tegnap 05:25
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Ja mi eppen hasonlo cipoben voltunk, detto egy epitkezes kozepen sikerult be egy halaeset. Nalam most lett nagykoru a gyerek.

De mikor elindult a dolog 16 volt szinten.

tegnap 05:27
 36/46 anonim ***** válasza:
89%

Ja lemaradt a halotti anyakonyvivel mar intezheted az arvasagit es a csp atirasat !

Ezt mihamarabb tedd meg!

Munkahelyeden kerj temetesi hozzajarulast.

tegnap 05:28
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

Először is, fogadd őszinte részvétemet. Egyszerre két szülő váratlan halála, pont karácsonyi ünnepek előtt, ez egy nagyon nagy tragédia. Nagyon friss a gyász. Nem kell semmilyen döntést erőltetni, siettetni.

Több lehetőség is van. Az építkezés alatt álló házat, ha van miből,befejezni, akár a másik ingatlanok eladása árán is.

Vagy az építkéezéses házat eladni.

De mire hagyatéki eljárás lesz és annak végzése, az sajno minimum fél év.

tegnap 08:58
 38/46 anonim ***** válasza:
91%
Átköltözni a nagyobb lakásba, a mostani amiben laktok kiadnám albérletbe az abból befolyó pénzből újítgatnám a családi házat ez teljesen járható út lenne szerintem.
tegnap 09:27
 39/46 anonim ***** válasza:
0%
Kibérelnék egy nagyot, ahol mind elférünk. Öcsi nagykorúságáig kiadnám a saját lakásomat meg anyámékét, ezek fedeznék a kibérelt ingatlan költségeit.
tegnap 14:28
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

16-os, egy kiskorú gyerek nem élhet egyedül életvitel-szerűen, mivel kiskorú, és az sem igaz, hogy "dolgozhat", mert még gimnazista.

Vagy szerinted úgy működne, hogy a gyerek gimi után még megy a mekibe minden nap, mert "dolgozhat"?

Hát téged sem az eszedért szeretnek, az látszik.

ma 08:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!