Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben a kilátástala...

Mit tegyek ebben a kilátástalan helyzetben, teljesen tanácstalan vagyok?

Figyelt kérdés

3 hete elhunytak a szüleim autóbalesetben. De a kérdésem és a segítségkérésem nem erre irányul.

Van egy 16 éves öcsém aki azóta nálunk van. A szüleinknek 2 ingatlana van, volt. Szóval az egyik egy 60% kész családi ház, a másik pedig az a lakás ahol éltek.

Illetve van a mi lakásunk. Viszont ez kicsi, itt nem tudunk rendesen élni. Nekünk is van 2 gyerekünk.

Szóval a lakás az 3 szobás. Nem tudom mit csináljak, egyelőre úgy gondoltam, hogy oda át költözünk mi. Viszont ez se jó megoldás hosszú távon. Folytassuk a családi ház építését esetleg?

A férjem nem szól ebbe bele és nem tudok senkitől tanácsot kérni, hogy mi lenne a jó megoldás hosszabb távon hogy mindenkinek jó legyen.

tegnapelőtt 19:25
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
9%
Akkor nem hivatalosan adja el, hanem zsebszerződéssel. Az igazit majd megírjátok két év múlva. Nem CSOK-os meg babavárós csórónak kell eladni, akinek mindent le kell papírozni, hanem készpénzes vevőnek, aki csak veletek számol el.
tegnapelőtt 20:15
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
Gyám nyilván eladhatja normális szerződéssel, nem kell ilyen zsebszerződéshez meg hasonló illegális dologhoz folyamodni.
tegnapelőtt 20:17
 13/46 A kérdező kommentje:
Utána fogok járni. Viszont addig is kell megoldás. Mert ez sehogy sem lesz rövid idő.
tegnapelőtt 20:31
 14/46 anonim ***** válasza:
66%
Őszinte részvétem a szüleid végett 🙏 Sajnos nem tudok információval szolgálni, de ezt le kellett írnom. Sajnálom hogy nem írta ezt ide le eddig senki.
tegnapelőtt 20:33
 15/46 anonim ***** válasza:
10%
Nekem is van egy 16 éves öcsém. Hány éves vagy? Én 30.
tegnapelőtt 20:34
 16/46 anonim ***** válasza:
95%

El lehet adni. Kell hozzá egy adó - és értékbizonyítvány, amiben felmérik az értékét (az alatti összegért nem lehet eladni), és ha te leszel a gyám, úgy a testvéred mellé egy eseti gondnokot fognak kijelölni. (Egy közös tulajdonú ingatlan eladása esetén - mert érdekütközés van -, nem képviselheted a testvéredet az adásvételben)

A pénz az öcséd gyámi számlájára kerül. Tanulásra, orvosra

(ha másképp nem megoldott, úgy ételre, lakhatásra és ruhaneműre is akár) bármikor lehet belőle kérni. Indokolni kell és a számlát becsatolni.

Tényleg egy macerás folyamat, jópár hónap, de az nem igaz, hogy nem lehet eladni.

tegnapelőtt 20:35
 17/46 A kérdező kommentje:

14 köszönöm szépen.

33 éves vagyok.

Köszönöm szépen, még folyamatban van a gyámság intézése is. Egyelőre nagyon nehezen látok át mindent. Nem tudok mindenre egyszerre így figyelni.

tegnapelőtt 20:37
 18/46 lizzi77 ***** válasza:
100%
Nem mindegy,hogy csak most töltötte az öcséd a 16- őt,vagy már mondjuk közelebb van a 17 -hez.A hagyatéki eljárás még legalább 6 hónap úgyis,de itt vszeg több lesz,mert a rendőrségi jegyzőkönyv is vagy 2 hónap legalább,szóval ha mondjuk 16,5 most,akkor bőven elmúlik 17 mire jogerős hagyatéki lesz,plusz kb 1 hónap,mire a nevetekre kerülnek az ingatlanok.De el lehet adni utána is bármit, gyámhatósági engedéllyel,de bizonyítani kell,hogy a kiskorú javára fordítjátok az összeget.Addig a kisebb vagy a nagyobb lakást ki lehet adni,kaptok a tesód után családit,árvaságit.Előszerződéssel is lehet ingatlant eladni,mondjuk ezt már akkor érdemes,ha már vagyonleltárt bekérte a jegyzői hivatal,onnan még 3-4 hónap a hagyatéki.
tegnapelőtt 20:52
 19/46 anonim ***** válasza:
40%
Mondjuk jó lenne nem elherdálni az összes ingatlant.
tegnapelőtt 20:55
 20/46 A kérdező kommentje:
Semmit nem akarunk elherdálni. Ezért is próbálom jelenleg a legjobb megoldást keresni, hogy mindenkinek jó legyen.
tegnapelőtt 20:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!