Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek kell ilyen helyzetben...

Kinek kell ilyen helyzetben főznie?

Figyelt kérdés

Egy telken, de nem egy házban él egy 78 éves néni, meg a fiának a családja, tehát feleség+2 gyerek, de a gyerekek 17-20 körüliek.

A néni nyugdíjas.

A pasi távolabb dolgozik, ingázik. Reggel megy, késő délután-kora este ér haza.

A pasi felesége a helyi óvodában óvónő, 10 perc távolságra gyalog, hol délután, hol délelőtt.

A nagyobb gyerek kolis, a kisebb ingázik a szomszéd településre.

Kinek kellene ilyenkor napi szinten főznie, ha a néni fiának és annak feleségének van igénye arra, hogy minden nap legyen otthon főtt étel?

jan. 11. 19:51
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
13%
Nem a "nőci" dolga.
jan. 12. 05:51
 22/44 anonim ***** válasza:
18%
Hé te nőci repessz vissza a konyhába pitét sütni!
jan. 12. 06:11
 23/44 anonim ***** válasza:
75%
Főznie mindig annak kell, akinek arra igénye van.
jan. 12. 08:37
 24/44 anonim ***** válasza:
59%

" Anyám meg így izélt, hogy dehát a csávó reggeltől estig dolgozik hétköznap, hát hogy főzne ő." Ugyanúgy, ahogy sok más nő és férfi, aki ugyanúgy reggeltől estig dolgozik.

A kérdésre a választ már megírták előttem: vagy a férfi, vagy a nő feladata lenne, 78 évestől már nem lennék képes elvárni, hogy ennyivel segítsen be, lassan ő fog ellátásra szorulni. Különben is az főzzön, akinek erre igénye van. A kisebb gyerekre, aki otthon van, azért nem testálnék ilyet, mert a főzés végsősoron financiális kérdés, az hogy miből mikor és mennyi készül döntse el az, aki megkeresi rá a pénzt. Plusz egy dolgozó ember ideje szerintem jobban szervezhető, mint egy diáké. Középiskolában még csak-csak, de ott is vannak húzósabb hetek, amikor nem ér rá órákat ácsorogni a konyhában, hanem igenis tanulni kell. Egy felnőtt, akinek fix munkaideje van, annak otthon nincs más teendője csak a házimunka, míg egy diáknak a tanítási órákon kívül is vannak kötelezettségei.

jan. 12. 10:42
 25/44 anonim ***** válasza:
22%

Tegyük helyre a dolgokat, mert látom sokan itt olyan hülye,ék, hogy nem menne nekik egyszerre rágózni plusz átkelni az átjárón.

Naszóval, a főtt étel mindenkinek érdede. Sokkal egészségesebb plusz higiénikusabb, mint mondjuk rendelni vagy menzáról enni. Dolgoztam ilyen helyeken, tudom jól, hogy mi megy végbe. (Lejárt húsok felvásárlása, romlott tej felhasználása, stb mert az "jóaz még, minek kidobni, hisz veszítünk a profiton"-by Főnök). Persze aki így is megeszi, gondolom, hogy mennyire igényes. Aki otthon főz, az tud friss ételt csinálni plusz nem kell hozzá nagy tudomány sem sőt, még olcsobb is. Olyan nagy fizikai megterhelést sem vesz el, hogy egy kvázi egészséges 78 éves néni ne tudná elvégezni, vagy valaki, akinek pont van rá ideje. Lehet ez diák is. Ennyi évesen én is már főztem a családnak. Annyit meg tanulni középiskolában nem kell, hogy heti 1× nem legyen képes főzni egy ebédet. Ott vannak mondjuk az egyetemisták(mint jómagam is) 2× annyi az anyag, mégis főzök, mosok, takarítok magamra plusz még tanulok is. Ez csak egy kifogás, ha valaki emiatt nem tud főzni. Szóval akinek mikor úgy van ideje, nyugodtan főzhet, hisz mindenki ugyan úgy élvezi a meleg ebédet, ami nem ugyan annyi, mintha 2 croissantot ennének meg.

Olvastam azt is, hogy nem kell főtt étel. Nem a nagy fenéket nem kell. Akkor mi kell? KFC ebédre s vacsorára 2 nyers uborka, vagy hogy képzelted el?

jan. 12. 10:58
 26/44 anonim ***** válasza:
76%

"egy kvázi egészséges 78 éves néni ne tudná elvégezni, vagy valaki,"

Mert miért főzne és vásárolna be 5 emberre, mikor eleve külön háztartásban élnek?

jan. 12. 11:06
 27/44 anonim ***** válasza:
62%

25

Mindenki ott van. A közel 80 éves, a tini diáklány, az anyuka. Egy valaki nincs ott a felsorolásodban. A férj. Mert ott tartunk 2025-ben is, hogy amíg egy nő is fellelhető egy pasi körül, akkor ugye neki kell kiszolgálni.

Ő is főzhet. Oké, ha későn ér haza, akkor nem hétköznap, hanem hétvégén. Bár nők ezrei megholdják több műszak mellett is, mert még mindig önként vállalják fel a házi rabszolga szerepet.

jan. 12. 11:09
 28/44 anonim ***** válasza:
59%
#25, kicsit vegyél vissza a stílusodból, oké? Nem a kutyáddal beszélsz.
jan. 12. 11:10
 29/44 anonim ***** válasza:
16%

#26 bevásárolhatna az, aki keres. Manapság ott vannak a banyatankok, annyi ilyen nénikét látni banyatankkal, sőt még idősebbek is lehetnek egyesek, de ott vannak minden reggel a piacon.

De persze a közös kajába mindenki kell valamit beletegyen(kivéve a néni, ha tényleg beteg) vagy erőforrást, vagy alapanyagot. Így fer. Nem írtam, hogy a pasi se főzzön. Ő is csinálhassa nyugodtan.

#28 Nem vele beszélek. Vele szebben beszélek, mert ilyen hulyeségeket nem mond szerencsére mint itt egyesek 😜

jan. 12. 11:34
 30/44 anonim ***** válasza:
63%

"Tegyük helyre a dolgokat, mert látom sokan itt olyan hülye,ék, hogy nem menne nekik egyszerre rágózni plusz átkelni az átjárón."

Valóban, veled az élen.

"Naszóval, a főtt étel mindenkinek érdede."

A kérdés nem az volt, kinek érdeke. A kérdés az volt, kinek kell e főzni, mert X-nek és Y-nak IGENYE VAN a főtt ételre. Innentől q válasz konkrétan az, hogy X-nek és Y-nak kell főznie.

Baxxus ha X akar valamit, akkor X dolga azt megcsinalni, kivéve, ha X fizikailag vagy értelmileg nincs oylan állapotban. Ez esetben X megkerhet mást, akinek még joga van nemet mondania.

jan. 12. 11:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!