Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon hányan vannak, akik...

Vajon hányan vannak, akik most jelenleg esetleg otthon ápolják az idős családtagjukat? Esetleg vannak olyan helyzetben, hogy ilyen életállapotra vonatkozó "átállás" van kialakulóban?

Figyelt kérdés
Ki hogyan birkózik meg a nehézségekkel? Milyen fizikai, érzelmi és szellemi állapotban érezheti magát az, aki választás elé kényszerül, mi legyen?

#életvégi kérdések
aug. 3. 16:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Ugye nem Te vagy a "

Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket? " kérdezője?

Mert, ha igen akkor ugyanúgy ugyanazt fogod kapni, amit amott is.

Sőt, jobban egy újabb kérdésért.

aug. 3. 16:45
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Pont ez jutott eszembe.

Sokan el fogják mondani itt is, hogy tedd ezen túl magad, sem érzelmileg sem szakmailag nem vagy erre képes.

aug. 3. 16:50
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem, nem én vagyok!

Átmentem ilyen élethelyzeten és csak a puszta kíváncsiság vezérel, hogy ki hogyan vélekedik erről, illetve ki van még néhány ismerősömön kívül hasonló helyzetben. (Ismerőseim vállalták a családtagjukat.)

De értelmetlen lenne a sárdobálás. Mindenki másképpen fogja fel az életet. Ahány ház, annyi szokás - ezt ismeri mindenki.

Jó lenne, ha csillapodnának már egyébként a kedélyek. Valaki elkövetett egy hibát és most már nem tudja jóvátenni. Rosszul fogalmazott váratlan hevületében. Van ilyen.

aug. 3. 16:50
 4/14 anonim ***** válasza:
58%
Mi voltunk, összefogott több családtag is 1 miatt. Minimum 7en foglalkoztunk vele felváltva.
aug. 3. 16:55
 5/14 anonim ***** válasza:
66%
Biztos, hogy kemény időszakok is vannak benne, pláne az elején amikor még új helyzet.
aug. 3. 17:52
 6/14 anonim ***** válasza:
67%

Nem kényszerülök választásra, ugyanis nem adom fel az életemet a családomat egy idős ember gondozása miatt.

Hogyne.

Apám tudja, az ő dolga gondoskodni magáról, mert biztosan nem fogok x évet azzal tölteni hogy pelenkázom, etetem, forgatom, stb.

Nem kösz, egy, nem az én dolgom és nincs is meg a kompetenciám sem erőnlétem hozzá.

aug. 4. 08:27
 7/14 anonim ***** válasza:
19%
Annyi a bibi, hogy ő nem egy (random) idős ember, hanem az édesapád. Ő pelenkázta a kakás fenekedet, ő is a családod. Vagy amikor már nincs belőle hasznod, már nem ? Forgatni, stb nehéz, de te eleve letojod, az a szomorú...
aug. 4. 10:19
 8/14 anonim ***** válasza:
66%

Relatív rövid ideje zajlik, de borzalmas, akik a legtöbbet teszik bele, azokon látszik legjobban, hogy mennyire felemészti őket.

De hát tenni nem igazán lehet már ellene semmit, mint türelemmel (amenynire lehet) várni a végét

aug. 4. 13:01
 9/14 anonim ***** válasza:
59%

#7 a szülő pelenkázott 2-3 évig, akkor nekem is kell őt 20-30 évig?

Ne keverjük már a szezont a fazonnal.

De ha ez a példád, egy kisbaba sem egyemberes, ahogy egy felnőttápolás sem. Az jó, ha a tesók össze tudnak fogni, még jobb, ha van szakmai segítség is, de egyedül nem lehet bírni.

aug. 5. 14:21
 10/14 anonim ***** válasza:
19%
Lehet van ritka esetben ilyen, de ilyen pár év az általános, 5-10 év sem, nem még 20-30, miről beszélsz? Amúgy mint írtam, az alapvető hozzáállás szúrja a szemem... nyilván, egyedül nehéz, mint írtam, mi sem egyedül csináltuk mamával.
aug. 5. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!