Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek kell lépnie ebben a...

Kinek kell lépnie ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Egy közeli családtagommal évek óta nem tartom a kapcsolatot, amire jó okom van. A családból őt senki sem érdekli, senkivel sem tartja a kapcsolatot, kizárólag felőlem érdeklődik egy közös ismerősünktől. Őt viszont napi szinten zaklatja telefonon, online, személyesen. A lakcímemet és a munakhelyi címemet akarja megtudni, mert meg akarja ismerni a férjemet és a gyerekeimet, amit én nem akarok. Engem sosem keresett meg, pedig ismerősök vagyunk Facebookon és a telefonszámom is tudja, viszont más megyében élünk. A közös ismerősünknek azt mondta, meg akar minket lepni egy látogatással, de sem én, sem a család nem akarjuk, hogy tudja, hol élünk, azt meg főleg nem, hogy bármilyen kapcsolata legyen a gyerekeimmel. A közös ismerősünk nem ad rólunk információt, mert nem is akar, nem is tud rólunk olyan dolgokat, amiket ő tudni szeretne (pl. a férjem mobilszáma, hova járnak iskolába a gyerekek). Viszont unja, rengeteg alkalommal megmondta neki (küldött képernyőképeket), hogy hagyja őt békén, keressen engem, ha bármit akar, de a rokonom továbbra is ír neki, faggatja rólam. Az ismerősöm ma azt mondta, állítsam le én. Igaza lenne? Én nem gondolom, hogy nekem kellene, hiszen nem nekem ír, nem engem hív.

Az, hogy őt kérdezgeti rólam, úgy derült ki egyáltalán, hogy az ismerős írt nekem nagyjából egy éve, hogy állandóan tőle kérdezi ez a rokon, mi van velem, vegyem fel vele a kapcsolatot, de megmondtam neki, hogy nem szeretném. Az, hogy ő ennek ellenére nem tiltja le, ha már zavaró neki, az nem az én dolgom, igaz?

Én nagyon szeretném elkerülni, hogy nekem kelljen írni neki, mert komoly traumákat okozott nekem a múltban, de nem vagyok olyan ember, aki kioszt bárkit is, az udvariaskodást pedig nem érdemli meg.

aug. 5. 17:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálatos helyzet, de igazad van.

Neked tkp. semmi közöd ahhoz, ha egy ismerősöd zaklatja egy másik ismerősödet. Intézze el ő.

aug. 5. 17:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A másik ismerős miért nem küldi el a búsba, vagy tiltja le? Az ő gondja.
aug. 5. 17:54
 3/13 anonim ***** válasza:
96%

Tiltsa le és megoldva. Ne vedd fel a kapcsolatot a rokonnal emiatt.

Nem tudom, ki ez az ismerős, de te is letilthatod őt, nehogy végül elkezdjen infókat továbbadni rólad.

aug. 5. 17:56
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor jól gondoltam. Ment zöld mindenkinek.
aug. 5. 17:59
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nagy dolog lenne ha azt ismerősöd mindenhol tiltanátok ezt az érdeklődőt. Ha még személyesen érdeklődik akkor ott a rendőrség.
aug. 5. 18:00
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

Én annyit tennék, hogy az ismerősnek a letiltást javasolnám, majd a zaklató rokonnak egyetlen üzenetben megírnám, hogy nem fogod kiadni sem a férj számát, sem a gyerekek iskoláját és ha újra bármilyen információt követel másoktól, a rendőrséghez fordulsz.

Így az ismerősnek is segítesz és jelezheted, hogy tudsz a zaklatásról és nem hagyod magad.

aug. 5. 18:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy letiltja az ismerös az illetöt, vagy ha valamiért nem megy, akkor feljelentheti zaklatásért.
aug. 5. 18:10
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Tiltsa le. Ennyi. Nem a te dolgod, nem téged zaklat.
aug. 5. 19:24
 9/13 anonim ***** válasza:
69%
Én azért rá szoktam szólni azokra akik intenzíven érdeklődnek rólam valakinél. Az én életembe senki ne akarjon turkálni
aug. 5. 19:54
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Abban az esetben még talán megérteném, hogy tőled kér segítséget, ha mondjuk ennek az ismerősnek közvetlen munkatársa, szomszédja vagy ilyesmi lenne ez a rokon, és emiatt nem tudná teljesen megszakítani vele a kapcsolatot.

De így, hogy elég lenne letiltani, sőt, valószínűleg az is, ha csak figyelmen kívül hagyná a faggatást, és nem válaszolna, semmi értelmét nem látom annak, hogy te ebbe belefolyj.

Arról nem is beszélve, hogy ha az ő szép szava nem hat, semmi garancia nincs rá, hogy majd pont attól száll magába, ha te kéred meg, hogy hagyja békén, tehát vélhetően fekesleges is lenne, itt drasztikusabb megoldás kell.

aug. 5. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!