Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg mi vagyunk az önzőek,...

Tényleg mi vagyunk az önzőek, hisztisek és követelőzőek? Anyós beköltözteti a lányáékat is a szülői házba, pedig 7-en is szűkösen férünk el.

Figyelt kérdés

Igen, ha úgy nézzük, anyósoméké a ház, mert életjáradék szerződést kötöttek anyósom anyukájával, aki már otthonban él. Ezzel csak az a baj, hogy az otthon ára elszállt, ők nyugdijba mentek és egyre nehezebben fizetik ki a térítési díjat, tehát választhattak, hogy az otthont vagy a rezsit/kaját fizetik. Arra nekünk se jutott, hogy külön fizessünk nekik ezért odaköltöztünk öten, 2 felnőtt, 3 gyerek. Erre most anyósom közölte, hogy a lányáékat kiteszik az albérletből, ők is be fognak költözni, a legnagyobb fiunkat költöztessük át a testvérei szobájába, mert a mostani szobája kell a lányáéknak. Bevallom, ez egy kicsit szíven ütött. Nem kellett volna ezt valami megbeszélés jelleggel nekünk is feltálalnia először nem csak kész tényként közölni az egészet?

Megértem, hogy a lánya és az unokái nem kerülhetnek az utcára, de azért ezt egy kicsit durva megoldásnak érzem derült égből villámcsapásként. Nemtetszésemnek hangot is adtam, mire megkaptam/tuk, a kérdésben szereplő jelzőket.

Nem is tudom mit csináljunk most.Úgy érzem, csúnyán hátba lettünk támadva. Nyárig még elköltözni se tudunk.

ma 05:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Nem korrekt, de érthető, hogy nem hagyja a lányát utcára menni. Más kérdés, hogy a saját kontójára jótékonykodjon...

Ezeket a kérdéseket akkor kellett volna pontosan lepapírozni, amikor beköltöztetek: milyen feltételekkel, ki, mit, stb.Leeht volt alami szóbeli megállapodás, de ehhez nem tartja magát azzal, hogy kiteszi a gyereket a szobájából, akkor innentől kezdve ti is csökkentett összeget fizessetek, amíg ott vagytok, és a rezsit is vágjátok vissza. Egy fillér pluszt nem fizetnék ilyen kommunában, ilyen körülményekre (itt pihenni?), azon túl, amit elfogyasztok, és azon lennék, hogy mihamarabb külön menjek, ők meg oldják meg a dolgaikat.

ma 06:21
 2/14 anonim ***** válasza:
68%

Ugye nem gondolod komolyan, hogy hagynia kéne a lányát az unokájával utcára menni, ugye nem?

Azon kívül ez nem a te házad, hogy leoszd a szerepeket.

Az eszem megáll, hogy milyen emberek vannak!

ma 06:34
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit vártál, hagyja hogy az utcára kerüljön a lánya és az unokája. Ti sem álltok jól anyagilag, öten költöztetek a nyakára. Igen, hisztis vagy, te ott ne oszd az észt.
ma 07:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Itt mindenki élősködik a másikon. Az lenne a furcsa, ha valaki a saját lábán meg tudna állni és mondjuk úgy vállalna gyereket. Milyen jövője lesz így bármelyiknek is, ha már most egymás hegyén-hátán laktok, még albérletet sem tudtok fizetni. Mondjuk három gyerekkel nehezen fogtok találni, főleg, hogy az anyagi helyzetetek is labilis.
ma 07:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Előtte hol laktatok? Hogy álltok anyagilag?

Szervezzétek úgy a dolgokat, hogy amint lehet, kiköltöztök, átadva a helyet és a támogatási lehetőséget a rászoruló lányának. Ti pedig megoldjátok az életet úgy, ahogy előtte tettétek.

ma 07:11
 6/14 anonim ***** válasza:
89%

Jól értelmezem, hogy azért költöztetek oda, mert anyagilag csak így tudtátok segíteni neki?

Én elköltöznék, és oldja meg az anyagi problémáit egyedül. Ugyan az érthető, hogy nem akarja, hogy a lánya az utcára kerüljön, de ez nem így igazán élhető közeg.

Ha viszont nem értelmezem jól, akkor örüljetek, hogy jut nektek két üres szoba.

ma 07:13
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

Költözzetek el. Majd fizetget nekik a lányuk.

Mondjuk le merem fogadni örömmel költöztezek a nyakukra, olcsóbb, mint albérletet fizetni

ma 07:32
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Megemlíthette volna másképp is, de a másik gyerekének pont ugyanannyi joga van ott lakni, mint a férjednek, és nektek. Akármilyen szűkös is lesz. Egyébként azt tudom írni, amit Ti, felnőtt emberek szoktatok tizenéves fiatal felnőtteknek, amikor balhéznak a szülőkkel: költözzetek el!
ma 07:42
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

off, de miért jobb anyagilag nekik, hogy ott laktok, és nem X összeggel segítetek nekik, mondjuk az otthon költségeiben.

A lánya hozzájárul valamilyen összeggel? Ez fog változni azzal, hogy odakerülnek?

Kérdéshez: az ő lakása, tulajdonképpen az lakik ott, akit ő látni akar ott. Akár titeket is kirakhatna maholnap, ha olyan kedve van. Pontosan annyi "jogod" van, mint egy albérletben.

ma 07:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Pont annyi joguk van odaköltözni, mint nektek. Szerintem részetekről is pofátlanság volt odaköltözni hosszútávra.
ma 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!