Tényleg mi vagyunk az önzőek, hisztisek és követelőzőek? Anyós beköltözteti a lányáékat is a szülői házba, pedig 7-en is szűkösen férünk el.
Igen, ha úgy nézzük, anyósoméké a ház, mert életjáradék szerződést kötöttek anyósom anyukájával, aki már otthonban él. Ezzel csak az a baj, hogy az otthon ára elszállt, ők nyugdijba mentek és egyre nehezebben fizetik ki a térítési díjat, tehát választhattak, hogy az otthont vagy a rezsit/kaját fizetik. Arra nekünk se jutott, hogy külön fizessünk nekik ezért odaköltöztünk öten, 2 felnőtt, 3 gyerek. Erre most anyósom közölte, hogy a lányáékat kiteszik az albérletből, ők is be fognak költözni, a legnagyobb fiunkat költöztessük át a testvérei szobájába, mert a mostani szobája kell a lányáéknak. Bevallom, ez egy kicsit szíven ütött. Nem kellett volna ezt valami megbeszélés jelleggel nekünk is feltálalnia először nem csak kész tényként közölni az egészet?
Megértem, hogy a lánya és az unokái nem kerülhetnek az utcára, de azért ezt egy kicsit durva megoldásnak érzem derült égből villámcsapásként. Nemtetszésemnek hangot is adtam, mire megkaptam/tuk, a kérdésben szereplő jelzőket.
Nem is tudom mit csináljunk most.Úgy érzem, csúnyán hátba lettünk támadva. Nyárig még elköltözni se tudunk.
Nem korrekt, de érthető, hogy nem hagyja a lányát utcára menni. Más kérdés, hogy a saját kontójára jótékonykodjon...
Ezeket a kérdéseket akkor kellett volna pontosan lepapírozni, amikor beköltöztetek: milyen feltételekkel, ki, mit, stb.Leeht volt alami szóbeli megállapodás, de ehhez nem tartja magát azzal, hogy kiteszi a gyereket a szobájából, akkor innentől kezdve ti is csökkentett összeget fizessetek, amíg ott vagytok, és a rezsit is vágjátok vissza. Egy fillér pluszt nem fizetnék ilyen kommunában, ilyen körülményekre (itt pihenni?), azon túl, amit elfogyasztok, és azon lennék, hogy mihamarabb külön menjek, ők meg oldják meg a dolgaikat.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy hagynia kéne a lányát az unokájával utcára menni, ugye nem?
Azon kívül ez nem a te házad, hogy leoszd a szerepeket.
Az eszem megáll, hogy milyen emberek vannak!
Előtte hol laktatok? Hogy álltok anyagilag?
Szervezzétek úgy a dolgokat, hogy amint lehet, kiköltöztök, átadva a helyet és a támogatási lehetőséget a rászoruló lányának. Ti pedig megoldjátok az életet úgy, ahogy előtte tettétek.
Jól értelmezem, hogy azért költöztetek oda, mert anyagilag csak így tudtátok segíteni neki?
Én elköltöznék, és oldja meg az anyagi problémáit egyedül. Ugyan az érthető, hogy nem akarja, hogy a lánya az utcára kerüljön, de ez nem így igazán élhető közeg.
Ha viszont nem értelmezem jól, akkor örüljetek, hogy jut nektek két üres szoba.
Költözzetek el. Majd fizetget nekik a lányuk.
Mondjuk le merem fogadni örömmel költöztezek a nyakukra, olcsóbb, mint albérletet fizetni
off, de miért jobb anyagilag nekik, hogy ott laktok, és nem X összeggel segítetek nekik, mondjuk az otthon költségeiben.
A lánya hozzájárul valamilyen összeggel? Ez fog változni azzal, hogy odakerülnek?
Kérdéshez: az ő lakása, tulajdonképpen az lakik ott, akit ő látni akar ott. Akár titeket is kirakhatna maholnap, ha olyan kedve van. Pontosan annyi "jogod" van, mint egy albérletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!