Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg mi vagyunk az önzőek,...

Tényleg mi vagyunk az önzőek, hisztisek és követelőzőek? Anyós beköltözteti a lányáékat is a szülői házba, pedig 7-en is szűkösen férünk el.

Figyelt kérdés

Igen, ha úgy nézzük, anyósoméké a ház, mert életjáradék szerződést kötöttek anyósom anyukájával, aki már otthonban él. Ezzel csak az a baj, hogy az otthon ára elszállt, ők nyugdijba mentek és egyre nehezebben fizetik ki a térítési díjat, tehát választhattak, hogy az otthont vagy a rezsit/kaját fizetik. Arra nekünk se jutott, hogy külön fizessünk nekik ezért odaköltöztünk öten, 2 felnőtt, 3 gyerek. Erre most anyósom közölte, hogy a lányáékat kiteszik az albérletből, ők is be fognak költözni, a legnagyobb fiunkat költöztessük át a testvérei szobájába, mert a mostani szobája kell a lányáéknak. Bevallom, ez egy kicsit szíven ütött. Nem kellett volna ezt valami megbeszélés jelleggel nekünk is feltálalnia először nem csak kész tényként közölni az egészet?

Megértem, hogy a lánya és az unokái nem kerülhetnek az utcára, de azért ezt egy kicsit durva megoldásnak érzem derült égből villámcsapásként. Nemtetszésemnek hangot is adtam, mire megkaptam/tuk, a kérdésben szereplő jelzőket.

Nem is tudom mit csináljunk most.Úgy érzem, csúnyán hátba lettünk támadva. Nyárig még elköltözni se tudunk.

ma 05:42
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
43%

Nekem ez nem jön össze.

Miért kellett szerződés, hiszen a szülő lett volna az örökös...

Ha van másik örökös is, akkor simán megtámadja, hiszen nem valósul meg a gondozás.

Az otthon ára elszállt... Az miből volt? A szülők a saját lakásukat adták el, abból fizették a nagyi szoc intézményét?

Mit kellett volna külön fizetni nekik? Beszálltok a nagyi havi térítési díjába és maradtok otthon. Mi van a ti lakásotokkal? Mert ha a három gyerekkel albérletben laktatok, akkor nem te vagy az, aki hű, de jót tesz az öregekkel, nekik köszönhetsz havi 200e megtakarítást éppen...

ma 08:21
 12/32 anonim ***** válasza:
88%
Neked itt csak annyi az előnyöd, hogy előbb költöztél be anyuka nyakára az anyagi problémáitok miatt. Igen, szívás az egész, de csak nem hagyhatjátok a másik családot sem utcára kerülni. Anyós lehetett volna óvatosabb a kis lelked miatt, és feltehette volna kérdésként, de nem a ti házatok, vétójogotok úgysincs.
ma 08:33
 13/32 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván anyosnak joga van a saját lányát a saját otthonába költöztetnie. Nem, nem kell megbeszelnie senkivel a saját férjen kívül. Neked sincs amuyg valami sok eszed, 3 gyereket vállalni a semmire.
ma 08:34
 14/32 anonim ***** válasza:
77%

Mint a putrisok úgy éltek, de azért neked is kellett a 3 gyerek.Marha egészséges gyerekkor ez így nekik, és akkor még gyarapodik is a létszám.Remélem még szaporodtok is pluszban a semmire.....mert védekezni, felelősen gondolkodni azt nem tudtok, ez egyértelmű.Pff.....

Nézd, ha nem tetszik az anyós döntése, akkor felnyalábolod a családodat, aztán keresel másik lakhelyet és a továbbiakban védekeztek.Nehogy még több gyerek legyen ilyen felelőtlen szülőknek kitéve.

ma 09:05
 15/32 anonim ***** válasza:
62%
Minek kellett 3 gyerek, legalább csokoztatok volna vagy valami..de arra sincs eszetek.
ma 09:17
 16/32 anonim ***** válasza:

Amúgy szerintem tök jó ha a szülőkre lehet számítani. Itt sokan írják ezt a nyakukba mentek szöveget. Nekem ez annyira ahh. Láttam már olyat ahol valóban a szülő nyakán élősködtek, de létezik olyan is ahol ez nem élősködés, hanem normális együtt élés mert mondjuk a gyerek megszorult. De ezt ugyanúgy a gyerek is megcsinálhatja a szülőjével ha megszorul.

Viszont kérdező nem kéne háborogni. Közölte hogy odamennek a lányáék is. Miért kellett volna megkérdeznie? Hiszen ő is a gyereke. Érezheted magad rosszul mert most többen lesztek, de ez ilyen, ha nem a saját lakásotokban éltek. Persze alap illem, higiéniai dolgok vannak ha többen élnek egy helyen tök mindegy kié, de ez nem az a kategória.

ma 10:02
 17/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok "segítőkész" választ!

Mint írtam is, nem azt vártam volna el, hogy utcára tegye a lányáékat, de azért annyit elvártam volna, hogy legalább megemlítse mielőtt kész tényként közli. Úgy érzem ennyit azért megérdemeltünk volna. Ebből a helyzetből csak igen nagy összefogással tunak jól kijönni.

A mi házunk ki van adva, ebből fizetjük az itteni teljes rezsit, anyósom egyik hitelét és részben ebből van most fizetve az otthon, mert emelt szintű kell a demencia miatt, ez most havonta már több mint fél millió, de a párom nagymamajának a nyugdija csak 200 körül van. A párom szülei viszont elég kevés nyugdíjat kapnak, mert anyósom 150, apósom 120 körül kap havonta, hiteleik is vannak. Nem számítottak arra hogy ennyi ideig fog élni az anyukája (ő maga sem gondolta). Az otthon beugrója anyósom anyukájának a félretett pénzéből lett befizetve. Egyszerűen máshogy nem tudtunk volna ennyi pénzt hónapról hónapra előteremteni és azt szerettük volna, hogy biztonságban legyenek öreg korukra.

Azért írtam, hogy mi nyáron tudunk kiköltözni, mert a szerződés értelmében a bérlőnek még májusig van ideje elhagyni a házat.

A lányáék nem fognak tudni beszállni semmibe, pont ezért rakják ki őket az albérletükből.

Eredetileg mi azt ajánlottuk volna fel, hogy ők költözzenek hozzánk, kb ugyanakkora a ház és adjuk ki az ő házukat, de ott az édesanyja maradt a haszonélvező, így, ha ki lenne adva, az azonnal az ő pénze lenne, anyósomék meg ugyanúgy fizethetnék az otthon különbözetét.

Az viszont nekem is csak most jutott eszembe, hogy ezt a költözést még a gyámhivatali gondnoknak is jóvá kell hagynia. Kíváncsi vagyok, hogy ő mit fog erre mondani. Minket is csak közjegyzős szerződéssel hagytak beköltözni szívességi laláshasználóként.

Ha mi kiköltözünk, akkor anyósomék mindent buktak. Nem elég a bevételük az otthonra se, akkor viszont érvenytelen lesz a szerződés, tehát a házat is bukják. Ez sehogy sem jó!

ma 10:09
 18/32 anonim ***** válasza:
Esetleg lehet jó lenne egy hozzáértővel is beszélni, nem tudom ki foglalkozik ilyen ügyekkel. Lehet van valami kiskapu
ma 10:14
 19/32 anonim ***** válasza:

a költözést még a gyámhivatali gondnoknak is jóvá kell hagynia

Miért gyh gondnoka van, ha vagytok ti és anyósod, akinek ráadásul eltartási szerződése van?

ma 10:20
 20/32 anonim ***** válasza:

"Mint írtam is, nem azt vártam volna el, hogy utcára tegye a lányáékat, de azért annyit elvártam volna, hogy legalább megemlítse mielőtt kész tényként közli." Persze, ez természetes, de igazából ezt nem lehetett máshogy. Mármint, itt ebben nem volt kérdés, hogy jöhetnek-e vagy sem egy pillanatig sem. Igen, értem a te helyzetedet, de a valóság az, hogy nem az anyósék kommunkációján múlt ez. Nincs más opció, akkor ez nem lehet más, csak kész tény... érted.

Ez a helyzet, amúgy brutális...

ma 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!