Tényleg mi vagyunk az önzőek, hisztisek és követelőzőek? Anyós beköltözteti a lányáékat is a szülői házba, pedig 7-en is szűkösen férünk el.
Igen, ha úgy nézzük, anyósoméké a ház, mert életjáradék szerződést kötöttek anyósom anyukájával, aki már otthonban él. Ezzel csak az a baj, hogy az otthon ára elszállt, ők nyugdijba mentek és egyre nehezebben fizetik ki a térítési díjat, tehát választhattak, hogy az otthont vagy a rezsit/kaját fizetik. Arra nekünk se jutott, hogy külön fizessünk nekik ezért odaköltöztünk öten, 2 felnőtt, 3 gyerek. Erre most anyósom közölte, hogy a lányáékat kiteszik az albérletből, ők is be fognak költözni, a legnagyobb fiunkat költöztessük át a testvérei szobájába, mert a mostani szobája kell a lányáéknak. Bevallom, ez egy kicsit szíven ütött. Nem kellett volna ezt valami megbeszélés jelleggel nekünk is feltálalnia először nem csak kész tényként közölni az egészet?
Megértem, hogy a lánya és az unokái nem kerülhetnek az utcára, de azért ezt egy kicsit durva megoldásnak érzem derült égből villámcsapásként. Nemtetszésemnek hangot is adtam, mire megkaptam/tuk, a kérdésben szereplő jelzőket.
Nem is tudom mit csináljunk most.Úgy érzem, csúnyán hátba lettünk támadva. Nyárig még elköltözni se tudunk.
#29, ra.Igen, egy demens emberrel kínlódás az élet.
Ez így van. Ezzel nyilván az anyós is tisztában van. De jelenleg nem ő fizet az intézetért - amiért kap egy ingatlan-tulajdonjogot -, hanem a kérdező és a férje. Akik pluszban a kényelmetlenséget is vállalták. "Hálából", mindenféle megbeszélés nélkül odakötözteti a másik gyerekét.
Tízet teszek egy ellen, hogy a tartással megszerzett ingatlant majd arra a gyerekére fogja íratni, akik most odacuccol. Mert szegénykének nincs hol laknia. Aki pedig jelenleg kihúzza a szarból, az nem kap semmit, mert "nincs rászorulva".
Valószínűleg 34-esnek igaza van, ha egyedüli örökös lenne, nem kellene külön szerződés.
Van egy vagy több testvér, anyósnak kell a ház, de tenni nem akar érte. A fia és a menye fizeti a mama otthonűt, anyós meg megkapja a házat. Amit utána annak ad, akinek akar. Vagy örökli a két gyerek, úgy, hogy a kérdező sógornője se egy petákot, se egy rozsdás szöget nem tett bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!