Nem kellett volna legalább szólnia a testvéremnek ha a közös tulajdonú házba beköltözteti a barátnőjét? Együtt élnek.
Apa után örököltük,anyánk haszonélvező. Én már elköltöztem,a testvérem ott él. Nem olyan rég mikor otthon voltunk(van férjem,kislányom) akkor szembesültem vele hogy az öcsém a közös házban együtt él a barátnőjével.
Ami a legjobban zavar hogy meg sem kérdezett engem,és én lakáshitelt fizetek mert elköltöztem! Gondolkodom hogy kérni fogom fizessen ki,mert úgy sem sűrűn járok haza a nagy távolság miatt,meg zavar is hogy ő benne van a készben közben én meg fizethetem a hitelt!
Tulajdonjogodat nem vesztetted el, remélhetőleg a részed tiszteletben van tartva, meg vagy kérdezve mielött bármit tennének a lakással, alakitanák, stb. Ha nem igy van akkor jogosak a felvetéseid.
A tesod válasza tök egyszerü lesz: költözz haza ha nem tetszik.
Anyánknak aztán ugyan mindegy ki lakik ott(és ezt minden tiszteletemmel mondom),ha normálisan viselkedik. És biztos hogy ő sem lett megkérdezve,csak kész tények elé állítva!
Soha nem szól bele egyikünk dolgába sem.
De nem az zavar hogy ott van a csaj hanem az hogy(és lehet önző dögnek vagy bárminek nevezni),hogy én fizetek ő meg nem,és már gyereket terveznek! Szemét vagyok mert zavar hogy nekem hitelt kell fizetni,ő meg családot alapítana abban aminek a fele az enyém???
Anno én akkor költöztem el mikor párom lett,és gyerek még nem is volt. Nem költöztettem be!
Azt soha nem mondaná hogy költözzünk haza. El sem férnénk,főleg nem ha nekik is netán gyerekük születik.
Ha a csaj kiköltözik, akkor kevesebb lesz a hitel?
A hitelt nem azért fizeti valaki hogy valamit használjon, hanem hogy a tulajdonába kerüljön. Tehát akkor lenne jogos hogy fizet a hitelbe, ha ő is kap tulajdonrészt. De nem fog, a lakás a te neveden marad akkor is, ha te sosem élsz benne ő meg ott éli le a fél életét. Feltételezem a rezsit nem te fizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!