Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek ilyenek a...

Hogy lehetnek ilyenek a szüleim? A testvéremnek mindent nekem és maguknak meg semmit!

Figyelt kérdés

A nővérem mindig mindent megkap,én meg soha semmit. Már betelt a pohár. gyerek korunkban is ez volt. Én a nővérem levetett ruhát kaptam,míg ő vadonat újakat. Azt mondták örüljek hogy ezt kapom,majd ha jobban tanulunk nekem is lesz új. A vicc az hogy bár soha nem voltam kitünő,de jobb voltam mint tesóm.

Idegesít,hogy míg én lassan 25 évesen még mindig kénytelen vagyok itt lakni náluk,addig nővéremnek adtak önerőt a lakáshitelhez,meg még fizetik is a 80%át a hitelnek,sőt a bevásárlást és havi számlákat is jórészt ők intézik. Míg ő és a barátja vígan elvannak.

Én meg dolgozok egy gyárban,a keresetemmel nem is lenne gondom ha nem kéne majdnem hogy a 70%-át leadnom rezsire meg mert itthon lakok,és ennyivel segítsem már egy kicsit a szüleimet. Én nem adnék nekik ennyit csak látom h mennyire nem tudják fizetni a saját dolgaikat,és megsajnálom őket! A maradékból alig tudok félreteni,pedig alig költök magamra. a 3.5 év alatt mióta dolgozom van 215.000Ft-om amit félre tudtam tenni.

Több volt,csak be kellett itthon segítenem az ajtó ablak cserébe,és a gázzal is problémák voltak. Szinte az egészet én fizettem ki.

Sokszor úgy érzem nem akarják hogy a saját lábamra álljak,mert ha elmegyek akkor nem tudjűk támogatni a tesómat.

A pohár ott telt be,hogy vettem nekik karácsonyra egy masszázsfotelt(nagyon jó áron jutottam hozzá),és ők meg egyszerüen oda ajándékozták a tesómnak. Holott mondogatták még karácsony elött hogy jajdejó lenne ha lenne egy ilyen. Most meg kiderült h azért akartak egy oylat,mert tesómnak kellett volna.

2012. jan. 14. 15:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ó, hogy a jó.... anyjukat. Kérd vissza, mondd, hogy Te is úgy kaptad, hogy valaki csak nekik szánva adta, és most kéri vissza. Mondjuk én. Mert visszakérném, ha szégyen, ha akármi.
2012. jan. 14. 15:35
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Menj albérletbe. Más is megoldja.
2012. jan. 14. 15:37
 3/12 bánomisén ***** válasza:
100%
Fogd meg a maradék 215.000 Ft-odat és keress egy albérletet. Ha ennyire akarják támogatni a tesódat, támogassák, de ne a te pénzedből. Te meg, ha majd rendelkezel a fizetésed fennmaradó 70 %-ával is, fenn tudod magad tartani egyedül is.
2012. jan. 14. 15:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem is találok rá szavakat.

Költözz el minél előbb, amúgy is nagy vagy már, még ha szuper fizetésed lenne, is meg kéne érteniük, hogy önálló életre vágysz. Lehet, hogy még többet is tudsz félretenni, mint eddig. És legalább nem idegesíted magad.

Ezentúl csakis apróságokat vegyél nekik karácsonyra, max. pár ezerért. És miután elköltöztél, nyugodtan mondd a szüleid szemébe, hogy rád is gondolhattak volna, mikor pénzt gyűjtöttek a gyerekeik lakáshoz segítésére. Kérdezd meg majd tőlük, hogy szerintük hány gyerekük van?

2012. jan. 14. 15:40
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

Húzz el otthonról albérletbe ,mint a szél,éld a saját életed.Ők meg támogassák a drágalátos királylányt,amiből akarják. Ilyen egy sz@rhází,szívtelen,önző,mocskos,aljas dög#ket még nem sokszor láttam. Aljanép mind a két szülőd,akit csak papíron lehet annak mondani,mert érzelmileg nem azok. Hétfőn spuri,szó nélkül,nem is tudják,hogy új életet kezdesz,majd észreveszi a díszes társaság. Egy ideig feléjük sem néznék.

Mindn jót és áll a saját lábadra !!!!!!!!!

2012. jan. 14. 16:03
 6/12 anonim ***** válasza:

Költözz el, de előtte olvass be nekik rendesen, hátha észhez térnek!

Az elején még azt hittem, hogy szerény körülmények között éltek/éltetek, és nem telt ruhára, ezért simán jó megoldás, ha csak a nagyobbnak vesznek ruhát(azért egy egy apróság a kicsinek is kijárna persze). De hogy lehetnek ilyen elvakultak basszus.. ez nem normális

Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy nem tudod, milyen rosszul állnak a nővéredék, és a fotelt is eladják, hogy boldoguljanak a felvett tartozás miatt, és a szülők így segítenek be.

2012. jan. 14. 18:47
 7/12 A kérdező kommentje:

Tesómék nagyon jó körülmények közt élnek,mivel majdnem mindent a szüleim fizetnek nekik.

Amióta elmentem dolgozni kb.: 20 éves korom óta dolgozok arra gyüjtök h pályázhassak ilyen önkormányzati lakásra. Nálunk a városban van olyan h szociális és önköltséges alapon lehet pályázni lakásokra. hasonló mint az albérlet csak olcsóbb. Minnél több pénzel pályázok annál több ideig nem kell fizetnem a bérleti díjat csak a rezsit. És a pénz közbe kamatozik,így x idő után nagyon jó áron meg is tudom venni a lakást.

Én erre gyüjtötttem,meg hát a lakásba kellett volna bútor meg ilyesmik,de most nagyon elkeseredtem. Én ott segítek nekik ahol tudok és cserébe ezt kapom,h amit jó szívvel veszek nekik azt is továbbadják.

2012. jan. 14. 18:57
 8/12 A kérdező kommentje:
a minap pénzt kértek tőlem a szüleim h befizessék a gáz számlát.. nem tudom hogy adjak e nekik... abba se vagyok biztos hogy nekik kell.
2012. febr. 13. 16:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy adj nekik! Különben sosem szállnak le rólad, így is fejőstehénnek néznek.

Nyugodtan mondd meg nekik, hogy menjenek a tesódhoz, kérjenek tőle.

És költözz el minél hamarabb, ha még nem tetted meg, akkor nem tudnak zsarolni.

2012. febr. 13. 17:25
 10/12 anonim ***** válasza:

ha tényleg azt látod, hogy per pillanat nagy szükség lenne rá (azért ekkora mínuszokban a gázszámla nem mindegy), de pénzt semmiképp se adj nekik! Mond, hogy úgyis a posta felé mész, adja oda a csekket, kifizeted.

De egyébként én is azt tanácsolom, költözz, amilyen gyorsan csak tudsz. Ha megkérdezik, miért, nyugodtan mondd meg nekik, különben ez a tüske örökre benned marad.

2012. febr. 13. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!