Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Garantált, hogy én leszek a...

Garantált, hogy én leszek a szemét, ha kismama rokontól kérem, költözzön el? Hogy közöljem vele finoman, de határozottan?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremről van szó, SOS vészmegoldásként költözött be hozzám ősszel.

Kollégiumot nem kapott a pontjai alapján, szobát bérelni itt Budapesten nem tudtak volna neki.

Ők kérdeztek rá, de én is gondolkoztam azon, hogy a vendégszobában lakhat, amíg jobb megoldás nincsen. Beköltözött, nekem akkor lett egy párkapcsolatom, úgyhogy heti 1-2 éjszakát/napot vagyok ott összvissz, amúgy a páromnál vagyok. Mikor végzett januárban a vizsgáival, kérdezte, hogy erre a félévre maradhatna-e még és utána költözne ki, ha nem gond. Nem zavart sok vizet, belementem.

Viszont terhes lett, nekem is 2 hete mondta el. Megtartja, a baba apukája már közölte, hogy ő nem kíván élni a szülői felügyeleti jogával...

Még van két éve az egyetemből, így az eddigi terve, hogy dolgozna főállásban suli mellett és abból próbálná eltartani magát, ment is a kukába. Megkérdezte tőlem most a héten üzenetben, hogy esetleg amíg egyetemre jár, lakhat-e a lakásban? Annyit írtam rá, hogy erre térjünk vissza személyesen majd. Viszont egyáltalán nem szeretném, ha kisbabával ő ott lakna még éveket...

Szerencsétlen helyzet nagyon. Főleg hogy tudom, haza, a szüleihez azért nem akar költözni, mert az apja egy nagyon kötekedő, szemétkedő alak és tényleg lehetetlen mellette meglenni akár 1-2 órát is.

2022. máj. 27. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
87%

Izz a cikk:

[link]

2022. máj. 27. 15:49
 52/86 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, megírnád majd, mit mondott, miután megtudta, hogy mennie kell?
2022. máj. 27. 16:00
 53/86 anonim ***** válasza:
5%
Nehéz helyzet. Ha egyébként jó a kapcsolat, nem voltak konfliktusok stb. és anyagilag nekem is belefér (számomra ez nem volt teljesen egyértelmű, hogy most akkor csak a lakhatását biztosítod és ő vagy a családja is beszáll a költségekbe, vagy mindent te fizetsz), akkor én megengedném, hogy maradjon. Ha nagy terhet jelent anyagilag akkor persze ez sem lenne jó megoldás és akkor sem vagy szemet, ha nemet mondasz, teljesen érthető és nem a te feladatod gondoskodni róla. Én csak elgondolkoztam azon, hogy az ő helyzetében nekem sem lenne semmi ötletem, hogy mégis mit tegyek. Egyetem mellett dolgozva is rohadt nehéz annyi pénzt összeszedni, hogy abból meg tudj élni, hát még gyerekkel. Terhesen vagy egy pici babával nem lesz nagy sikere a munkáltatóknál, ha egyáltalán tud majd dolgozni (arra gondolok, hogy pl. valaki veszélyeztetett vagy sok helyen nincsen elég bölcsődei férőhely stb.). Én nem kívánnám neki és a születendő gyereknek sem, hogy visszaköltözzön oda, ahonnan okkal jött el, hiszen írtad milyen családból jött. A párja elhagyta. Kollégiumba nem vették fel (ami amúgy nem csak azon múlik, hogy jól tanul-e valaki és az a jó is elég relatív, valamikor a csupa ötös sem elég). Az más kérdés, hogy én ebben a helyzetben biztosan nem tartottam volna meg a gyereket, de abortuszra mégse kényszeríthetném őt mégha ezt is tartanám jó megoldásnak. Magyarul nem nagyon marad más lehetősége, az utcára pedig mégsem küldeném, ha van lehetőségem segíteni neki. Igen, így is nagy szívességet tettél neki és valószínűleg nem egyik napról a másikra fog a saját lábára állni, de azért én nem is ilyen 5 években gondolkoznék… fiatal, tapasztalatlan, egyedül van stb., nyilván nem egyszerű ez neki sem és én ezek alapján nem a “pofátlan élősködőt” látom benne, hanem inkább egy tanácstalan, elveszett fiatal lányt. Itt szerintem nem is az a kérdés, hogy most illik-e valakit kitenni terhesen vagy egy kisbabával stb., hanem milyen a kettőtök közti kapcsolat, legalábbis én családtagok és ismerősök tekintetében komplexebben szoktam vizsgálni a dolgot. Úgyhogy én vagy engedném, hogy maradjon vagy legalábbis nem egyik napról a másikra tenném ki, hanem segítenék neki alternatívát keresni, ami neki is jó (mert érthető ha nem akar visszamenni a szüleihez, de ha mondjuk majd kap valami juttatást, az apa fizet gyerektartást, ha majd nagyobb lesz a baba és bölcsödébe tudja adni, el tud menni dolgozni stb., akkor esetleg egy szoba bérlését talán ki tudja gazdálkodni).
2022. máj. 27. 16:05
 54/86 anonim ***** válasza:
85%
Persze, írassa is rá a lakást is, nem? Szegényke.
2022. máj. 27. 16:57
 55/86 anonim ***** válasza:
94%
Ki kell bacni. Az ilyen piócák maradnak évekre, évtizedekre az ember nyakán.
2022. máj. 27. 17:30
 56/86 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy hiába vagyok sokat a párommal/páromnál, nekem kell pár nap külön is tőle. Hogy magam legyek, ne zsizsegjen senki körülöttem. Pont ezért volt jó, hogy az unokatesóm olyankor hazament a szüleihez, így általában váltottuk egymást a lakásban.

Most ha ő ott lesz egy újszülöttel, nekem mennyi esélyem lenne pihenni, a gondolataimmal lenni...? Vagy ha esetleg vége a kapcsolatomnak, akkor ott fogunk éldegélni a lakásban hárman? Én alkalmazkodjak, sose hívjak át senkit, ne hangoskodjak, ne dolgozzak otthonról, mert ott van egy kisbaba? Vagy ha összeköltöznék "állandóra" a párommal, felesleges lenne azt a lakást tartani üresen. Most gyorsan ránéztem az egyik ingatlanos oldalon, a kerületben a lakásokat 185 ezer forintos bérleti díjtól kezdve adják ki (és az nem is egy 3 szobás lakás volt, hanem egy 37nm-es picike lakás). Évente nem kis összegtől esnék el, ha ő ott ingyen lakna, csak mert rokon, kisbabával.

2022. máj. 27. 17:48
 57/86 A kérdező kommentje:
Terhesnek terhes, az biztos.
2022. máj. 27. 17:49
 58/86 anonim ***** válasza:
97%
Akkor húzzon haza. szomorú hogy nyűglődik az apjával, de ha anya lesz, legyen már annyira felnőtt hogy meg tudja oldani a konfliktusait, ne marjon ki mást a tulajdon lakásából.
2022. máj. 27. 17:52
 59/86 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, milyen megerősítésre vársz még? Itt mindenki együntetűen azt javasolja, hogy tedd ki. Szüleid is. Te magad is. Akkor?
2022. máj. 27. 17:54
 60/86 anonim válasza:
99%

Nem tudnál vele elbeszélgetni az abortuszról? Ha még időben van... Mindenkinek az lenne a legjobb, neki is. Fokozatosan meg kell tanulnia a saját lábára állni.

De lehet, ha határozottan tartod magad ahhoz, hogy mennie kell, ő maga is elgondolkodik rajta és akkor ebben segíthetsz neki. Aztán nyáron így is úgy is kiteszed.

2022. máj. 27. 18:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!