Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Garantált, hogy én leszek a...

Garantált, hogy én leszek a szemét, ha kismama rokontól kérem, költözzön el? Hogy közöljem vele finoman, de határozottan?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremről van szó, SOS vészmegoldásként költözött be hozzám ősszel.

Kollégiumot nem kapott a pontjai alapján, szobát bérelni itt Budapesten nem tudtak volna neki.

Ők kérdeztek rá, de én is gondolkoztam azon, hogy a vendégszobában lakhat, amíg jobb megoldás nincsen. Beköltözött, nekem akkor lett egy párkapcsolatom, úgyhogy heti 1-2 éjszakát/napot vagyok ott összvissz, amúgy a páromnál vagyok. Mikor végzett januárban a vizsgáival, kérdezte, hogy erre a félévre maradhatna-e még és utána költözne ki, ha nem gond. Nem zavart sok vizet, belementem.

Viszont terhes lett, nekem is 2 hete mondta el. Megtartja, a baba apukája már közölte, hogy ő nem kíván élni a szülői felügyeleti jogával...

Még van két éve az egyetemből, így az eddigi terve, hogy dolgozna főállásban suli mellett és abból próbálná eltartani magát, ment is a kukába. Megkérdezte tőlem most a héten üzenetben, hogy esetleg amíg egyetemre jár, lakhat-e a lakásban? Annyit írtam rá, hogy erre térjünk vissza személyesen majd. Viszont egyáltalán nem szeretném, ha kisbabával ő ott lakna még éveket...

Szerencsétlen helyzet nagyon. Főleg hogy tudom, haza, a szüleihez azért nem akar költözni, mert az apja egy nagyon kötekedő, szemétkedő alak és tényleg lehetetlen mellette meglenni akár 1-2 órát is.

2022. máj. 27. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
86%
Főleg ha időközben tényleg összehoznak egy gyereket is az új pasival..
2022. máj. 27. 13:17
 42/86 anonim ***** válasza:
95%
Elhiszem, hogy nehéz napok várnak rád a döntésed miatt, de több hónap, akár több év problémájától szabadulsz meg, ha kiköltözteted a lakásodból.
2022. máj. 27. 13:24
 43/86 anonim ***** válasza:
20%
Ha be is jelentkezett hozzád, akkor ki sem költöztetheted, ha nem akar menni, nézess csak utána jogásszal. Ahhoz közjegyzős szerződés kellett volna, hogy megszabadulhass tőle.
2022. máj. 27. 13:27
 44/86 anonim ***** válasza:
94%
Hogy hogyan közöld ?- a félév végén menned kell, ahogy megállapodtunk.
2022. máj. 27. 13:27
 45/86 anonim ***** válasza:
86%

- Menned kell, itt a félév vége.

- De teeerhes vagyok!

- Annál inkább menned kell, én nem fogom veled nevelni a gyereket.

- A törvény nem engedi, hogy terhes anyát kidobjanak! Én be vagyok ide jelentve!

És kezdhetsz pereskedni, hogy 1-2 év múlva majd távozzon.

2022. máj. 27. 13:31
 46/86 anonim ***** válasza:
92%
Amugy meg rajtad amradna még jo sokáig... egyik se jó verzió.
2022. máj. 27. 13:47
 47/86 anonim ***** válasza:
94%

Rokonok szemében valószínűleg szemét leszel, de most ez egy olyan helyzet, hogy nem szabad foglalkozni vele. Később csak nagyobb baj lesz. Ha tényleg terhes, akkor később a babával fog védekezni és nem fogod tudni kidobni.

Mondd meg neki, hogy a későbbiekben nem tudsz segíteni neki a lakhatásban, gyerekkel együtt, olyan hosszú időre nem látod őt szívesen ott. Ha (ne adj Isten) valami történik a te kapcsolatoddal is, akkor valahova vissza kell költözz.

Ha nem akarod őszintén megmondani neki, akkor mondd, hogy költöznél vissza, esetleg a pároddal közösen. Felújítás lesz stb.

2022. máj. 27. 14:01
 48/86 anonim ***** válasza:
92%
Hat ezen a Szinbados sztorin szetrohogtem magam.🤣🤣🤣 Pont ide illo mese!
2022. máj. 27. 14:04
 49/86 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagy szemét. Amúgy nem is értem, ezt hogy gondolja, ha pl. ne adj' Isten szétmentek a pároddal, majd visszaköltözöl a lakásodba és az ő kölyke sírását kell hallgatnod minden nap, aztán úgy járj dolgozni? Meg amikor otthon vagy, majd te igazodj hozzájuk, ha az ő gyereke épp alszik, akkor te vigyázzban, kussban ülj ott? Vagy majd még te keress albérletet, hogy ő nyugodtan elbabácskázzon a TE lakásodban, akit szó szerint a semmire szült?
2022. máj. 27. 15:16
 50/86 anonim ***** válasza:
92%
Steiner Kristófnak van egy jó cikke a nemet mondásról. Hogy amikor nemet mondasz valamire, azzal igent mondasz valami másra. Itt nemet mondasz arra, hogy ott maradjon ki tudja meddig, ráadásul gyerekkel, viszont igent mondasz magadra, az egyedül élésre, a szabadságodra.
2022. máj. 27. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!