19 hetes kismama vagyok és határozott időre akarnak áttenni a munkahelyemen. Érdeklne, hogy közületek volt-e már valaki így?
Nem voltam ilyen helyzetben, de ne törődj velük. A munkaszerződés módosításához mindkét fél kell, és ha te nem egyezel bele, akkor így jártak. Ha pedig dolgozol, akkor beszélj a nődokival v. a háziorvossal, hogy rengeteg stressz ér a munkahelyen, ha lehet írjon ki táppénzre.
Igazából próbáld meg rövidre fogni a dolgokat, hogy minél kevésbé sérülj lelkileg.
Azt hogy nem akar végkielégítést fizetni... majd megnézitek 3 év után.
Nem voltam ilyen helyzetben, de ha ebben lennék, nyilván sz*rul esne, hogy így alarnak megszabadulni tőlem és hogy nem lenne hova visszamenni dolgoznom.
De pont ezért, biztos alá nem írnék semmit, ők nem variálhatják át a munkaszerződésed határozottra, kirúgni meg nem tudnak. Ha gec*skednek, még telefonra is felvenném, mit mondanak, aztán meglobogtatnám előttük a felvételt egy munkaügyi per lehetőségével.
Elvileg felvenni csak a másik fél hozzájárulásával szabadna, nehogy még ő járjon pórul.
Mindent levélben, hivatalosan intézve, hogy később legyen nyoma.
Legyél határozott, vagy ha időt szeretnél nyerni, akkor mondd azt, hogy neked ezt át kell gondolnod. Utána pedig keresd fel a háziorvost vagy nőgyógyászt, hogy te már nem bírod a munkát, írjon ki táppénzre.
Az, hogy ők mit szeretnének, teljesen lényegtelen, mert kell hozzá a te beleegyezésed is.
Kérdező, nem kell engedni a nyomásnak. Te már úgymond védve vagy, minimális az esélye, hogy a tterhességeddel gond legyen, ha eljutottál a 19.hétig, sz*rd le, mit mondanak, mivel zsarolnak, mit akarnak beléd magyarázni.
Mondd mindenre, hogy nem és kész. Ha kikészítenek, gyere el táppénzre.
Bele ne menjél!
Mocskok!
Családbarát ország...aha 😒
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!