5 hetes kismama vagyok, a munkahelyemen vegyszerekkel dolgozom, és elég sokat kell járkálni emelgetni. Ez elég indok a táppénzre?
Figyelt kérdés
Vasúti jármű tisztító vagyok, napi 8-12 órát dolgozom két műszakban. Volt két korábbi császármetszésem is. Elég sokat kell menni, hajolgatni, cipekedni. Csütörtökön megyek az orvoshoz. Ha ezeket elmondom neki táppénzre fog venni?2017. ápr. 30. 14:37
1/6 anonim válasza:
Amíg nincs szívhang maximum a háziorvos tud valamilyen indokkal táppénzre venni.Egyébként a nőgyógyászok nem kérdezgetnek,ha közlöd,hogy táppénzre akarsz menni,szó nélkül írják a papírt.
2/6 anonim válasza:
Persze, hogy elég ok. Én a pozitív teszt után már be se mentem, csak szólni, hogy mi van. Hasonlóan vegyszerekkel dolgoztam. Orvoshoz is utána mentem. Mindenki természetesnek találta. Ne kockáztass egy napig sem.
3/6 anonim válasza:
Nem, ez nem hogy nem elég indok, de nem is indok.
Táppénz a keresőképtelenség idejére jár; keresőképtelen az, aki betegsége, állapota miatt nem tudja a munkáját ellátni. Te el tudnád látni, ugye? Hiszen nem az a gond, hogy feküdnd kell, pihenned kell, stb.
Az a helyzet, amikor a munkakörülmények nem megfelelőek a kismama számára, nem indokol keresőképtelenséget. Fogl eü orvoshoz (üzemorvos) kell elmenned, ő felméri, hogy foglalkoztatható vagy-e a jelenlegi munkakörödben. Ha nem, ezt írásba adja a munkáltató felé. NEki ilyen esetben olyan munkakört kell felajánlani, amit el tudsz látni. Ha ilyen nincs, fel kell mentenie a munkavégzés alól, és ez idő alatt az alapbéred jár.
4/6 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs könnyített munka. A főnököm pedig nem fog üzem orvoshoz küldeni, vagy " csak" úgy bért fizetni. Azt várja el, hogy dolgozzak mert nincs embere. Még az abortuszra is rá akart beszélni. Nem azért akarok táppénzre menni, mert nem akartok dolgozni, hanem mert féltem a babámat.
2017. ápr. 30. 14:56
5/6 anonim válasza:
Nem a főnöködnek kell elküldeni az üzemorvoshoz, hanem fogod magad és elmész. És az sem érdekel senkit, hogy a főnököd akar-e fizetni neked, ebben nem ő dönt. (Most már ki sem rúghat.) Állj már a sarkadra és védd az érdekeidet!
6/6 A kérdező kommentje:
Oké úgy lesz!
2017. ápr. 30. 16:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!