Cukorterhelés eredmény, elég a diéta vagy valahova tovább leszek küldve? (26 hetes kismama)
Sziasztok!
IR-em van ami gyógyszerrel lett kezelve így sikerült a kisfiúnk. Majd 14. héttől nem kellett szednem a gyógyszert. Többször voltam cukorterhelésen, első alkalommal visszajött így két reggelizős terhelésem volt utána. Azokkal nem volt baj.
Most 26. héten 75g glükózzal sikerült megcsinálni melynek eredménye:
0' 5,0nmol/L
60' 8,6nmol/L
120' 7,3nmol/L
Azt tudom, hogy nem túl jó, bár sokan mondják a 120 perces a fontos ami viszont határérték alatt van (7,8 alatt). Nyilván jó, ha figyelek az étkezésekre amit eddig nem nagyon tettem sőt... Dokival majd később tudom megbeszélni, csupán aggaszt az 1 órás eredményem, az elég magasnak tűnik.
Erre elég lesz a 160-150 grammos ch diéta, plusz sétálgatás? Vagy már menni kell ilyen többszöri ellenőrzésre vagy akármi hasonló plussz dologra?
Azt tudom, hogy az én hibám, mert nem tartottam a diétát miután terhes maradtam... de mások is ilyenkor szokták megtudni, ha alakul a gond vagy valami és még nem lesz belőle baj, ha most elkezdek figyelni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem ez nem ennyire drámai eredmény. Ne felejtsd el, hogy normális körülmények között soha nem eszel ennyi cukrot egyszerre. Legalábbis én soha... Én 75 g cukrot egy fél adag sütibe teszek, úgy, hogy abból ketten eszünk legalább 3-szor, tehát ez egy 6 adagos dolog. Ha valaki nem tömi magába a fél tepsit, "csak" normálisan étkezik, messze nem éri el ezt a mennyiséget. (Nyilván a kóla, cukor, csoki felejtős.)
De koplalni szerintem ezzel az eredménnyel nem kell.
Nekem nem nézték az 1 órás eredményt, de szerintem az se magas, azért gondolj bele, hogy fokozatosan csökkennie kell, tehát logikus, hogy 1 óra után még magasabb.
Próbáltam a 60 perces értékre rákeresni, de nem találtam sehol.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor marad a lényeg: Nincs nagy gond, de érdemes tartani a diétát (elkezdeni), hogy később biztos ne legyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!