Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy várandós kismama ő maga...

Egy várandós kismama ő maga dönti, hogy meddig szeretne a munkahelyén dolgozni? Ha nem veszélyeztetett, de úgy érzi fáradt stb, eljöhet akár 4-5 hónaposan? (még nem esedékes a téma, csak elgondolkodtam rajta)

Figyelt kérdés
2020. jan. 11. 08:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
Jaj itt szét fognak kapni téged.. :(
2020. jan. 11. 08:49
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Eljöhet, senkinek semmi köze hozzá. Viszont azt azért tegyük hozzá, hogy ilyenkor 9-es kóddal, veszélyeztetettként tartják nyilván, ezzel lehet eljönni, mert a terhesség nem betegség. És ha a maradék 4 hónapban viszont esetleg nyaral, shoppingolgat, wellnessezik, azt nem nézik jó szemmel, mert táppénzcsalás.
2020. jan. 11. 08:52
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

Legálisan nem, gyakorlatilag igen, pont így működik. Az orvosok általában nem problémáznak ezen, kiírnak tp-re, ha kéred.

Nekem pl olyan rohadt lett a főnököm, amikor 4,5 hónapos terhes voltam, hogy szóltam a dokimnak, hogy szeretnék otthon maradni. Nem is kérdezett semmit, szó nélkül adta a papírt. Jó, hogy eljöttem, mert 2-3 héttel később olyan lopási ügyek voltak a munkahelyemen, tuti megőrültem volna a stressztől. Engem meg baromira nem érdekelt, meddig illik vagy meddig lettem volna valóban képes dolgozni, 2 vetélés után mindennél előbbre való volt a babám egészsége.

Így volt pár nagyon kellemes hónapom a szülés előtt, amikor kb az életben először úgy igazán volt időm magamra. El tudtam menni mindenféle kismamás programra, amire amúgy esélyem se lett volna a szar munkabeosztás mellett. Igazi rózsaszín felhőn csücsülve békében és zenben vártam a babánkat. Ilyen nyugis időszak sose lesz többet az életemben, második baba várása sose lesz ilyen nyugis, úgy érzem, megérdemeltem egy kis pihenőt, egy kis lelassítást.

2020. jan. 11. 08:56
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Elvileg úgy van, ha nincs semmi baja a kismamának akkor nem, de gyakorlatban senki se foglalkozik vele, ha elmegy, és el is mehet, mert kiírják.
2020. jan. 11. 09:13
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Hát én már a pozitív teszt után elmentem tpre. Nekem nem ér annyit a munkám, mint inkább az, hogy minden rendben legyen a babával. Volt már egy vetélésem, és még ha én dolgozni is akartam volna a férjem tuti nem engedte volna. Másrészt attól függ mit dolgozol, gyógyszerezned kell-e magadat stb. Nekem amúgy sem engedték volna a munkahelyemen, hogy dolgozzak ha megtudják h terhes vagyok mivel 3 műszak, fizikai munka, stresszes is sokszor. Illetve nekem progi pótlásra is szükségem volt amire hüvelykapszulát kaptam napi 3x. Szóval nem tudtam volna normálisan szedni sem a gyógyszereket.
2020. jan. 11. 09:38
 6/11 anonim ***** válasza:
21%
Persze, hogy eljöhet. Senkit nem köteleznek ma Magyarországon munkavégzésre. Akár fel is mondhat.
2020. jan. 11. 10:11
 7/11 anonim ***** válasza:
30%

Igen, ő maga dönti el. Nem kötelező dolgozni de terhesen, se nem terhesen. Bármikor felmondhat.

Táppénzre akkor veszik jó esetben, ha egészségügyi oka van rá. A fáradt vagyok nem egészségügyi ok

2020. jan. 11. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:
93%
Engem az orvosom kérdés nélkül kiírt a 8. héten amikor kértem. És hülyeség, hogy a fáradtság nem indok terhesség esetén arra hogy kiírjanak. Nekem a munkahelyem 50kmre van a lakhelyemtől, egyszerűen képtelen voltam teljesíteni a napi 100km vezetést, és napközben olyan fáradtság rohamok törnek rám hogy beszélni is alig tudok. Irodai munkám van, mégsem tudnám kellőképpen ez miatt elvégezni, mivel ha rámtör a fáradtság alig állok lábon és nem tudok koncentrálni. A terhesség nem egy szokványos állapot, nem mindenkinek reagál egyformán a szervezete. Pedig én alapvetően egy pörgős ember vagyok és most mégis életképtelennek érzem magam :) nyugodtan irasd ki magad ha úgy érzed és ne törődj senki véleményével, a te életed semmi köze hozzá senkinek, hogyan éled :)
2020. jan. 11. 13:48
 9/11 anonim ***** válasza:
69%
A kérdésben szó nincs táppénzről.
2020. jan. 11. 13:53
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából még nem esedékes, nem azért kérdeztem, hisz még apajelöltem sincs :)))

Csak látom a melóban, hogy anyukák nagy pocakkal szakadnak meg a munkától és csodálkoztam, hogy miért? Esetleg nem tehetik meg, hogy elmenjenek? De ezek szerint általában van rá lehetőségük, csak lehet nem mindenki akar élni vele.

Köszönöm!

2020. jan. 12. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!