Egy várandós kismama ő maga dönti, hogy meddig szeretne a munkahelyén dolgozni? Ha nem veszélyeztetett, de úgy érzi fáradt stb, eljöhet akár 4-5 hónaposan? (még nem esedékes a téma, csak elgondolkodtam rajta)
Legálisan nem, gyakorlatilag igen, pont így működik. Az orvosok általában nem problémáznak ezen, kiírnak tp-re, ha kéred.
Nekem pl olyan rohadt lett a főnököm, amikor 4,5 hónapos terhes voltam, hogy szóltam a dokimnak, hogy szeretnék otthon maradni. Nem is kérdezett semmit, szó nélkül adta a papírt. Jó, hogy eljöttem, mert 2-3 héttel később olyan lopási ügyek voltak a munkahelyemen, tuti megőrültem volna a stressztől. Engem meg baromira nem érdekelt, meddig illik vagy meddig lettem volna valóban képes dolgozni, 2 vetélés után mindennél előbbre való volt a babám egészsége.
Így volt pár nagyon kellemes hónapom a szülés előtt, amikor kb az életben először úgy igazán volt időm magamra. El tudtam menni mindenféle kismamás programra, amire amúgy esélyem se lett volna a szar munkabeosztás mellett. Igazi rózsaszín felhőn csücsülve békében és zenben vártam a babánkat. Ilyen nyugis időszak sose lesz többet az életemben, második baba várása sose lesz ilyen nyugis, úgy érzem, megérdemeltem egy kis pihenőt, egy kis lelassítást.
Igen, ő maga dönti el. Nem kötelező dolgozni de terhesen, se nem terhesen. Bármikor felmondhat.
Táppénzre akkor veszik jó esetben, ha egészségügyi oka van rá. A fáradt vagyok nem egészségügyi ok
Köszönöm a válaszokat!
Igazából még nem esedékes, nem azért kérdeztem, hisz még apajelöltem sincs :)))
Csak látom a melóban, hogy anyukák nagy pocakkal szakadnak meg a munkától és csodálkoztam, hogy miért? Esetleg nem tehetik meg, hogy elmenjenek? De ezek szerint általában van rá lehetőségük, csak lehet nem mindenki akar élni vele.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!