Miért van különböző típusú terheléses cukorvizsgálat kismamáknál, ma ilyennel találkoztam?
Figyelt kérdés
Ma volt nekem a két órás vizsgálat ugye, egy vénás vér éhgyomorra, majd 75 g glükóz és 2 óra múlva megint vérvétel. Viszont volt ott egy kínai fiatal kismama, akitől 5x kellett venni vért különböző időpontokban, nem láttam enni, se nagyon mászkálni.2018. aug. 22. 10:08
1/9 anonim válasza:
Ez orvos függő. Nekem éhgyomri volt,majd 60 és 120 percnél volt egy-egy vérvétel. Elvileg a mérvadó az éhgyomri és a 120 perces. A férjem is volt anno,neki 5 alkalommal nézték 1 órás időközökkel. A laborban úgy csinálják,ahogy a beküldő orvos kéri.
2/9 anonim válasza:
Lehet, hogy ő cukros. A terhességi cukornál vannak bizonyos időközönként ellenőrzések, akkor tobbször vesznek vért!
3/9 anonim válasza:
Nem voltam cukros.Nekem is az ötpontos cukorvizsgálatot csinálták.Gyorsan híztam és a baba is nagyobb volt azért ajánlotta ezt az orvosom.Amúgy tök jó eredményem lett.Utólag meg megállapítottuk, hogy nagyon vizesedtem.
4/9 anonim válasza:
Nekem csináltak mindkettőt. Cukros voltam. Egyszer ezt egyszer azt kérték.
5/9 anonim válasza:
4vagyok, bocs lemaradt
Az 5 vervetelestol függött kell-e inzulin.
6/9 anonim válasza:
Ha valakinek vannak alapbetegségei vagy a tünetek indokolják akkor csinálják az 5 pontost.
Inzulinrezisztenciásoknak pl szinte mindig
7/9 anonim válasza:
Orvos és betegség függő. Az alap ami neked volt, a másik kismama valószínű cukros.
Én IR vagyok ezért nem is volt terhelésem, itthon mérem diéta mellett.
8/9 anonim válasza:
Utolsó... Ez is h Jó.. Valakit egyáltalán nem mérnek...,
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. aug. 22. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!