Kötelező a terheléses cukorvizsgálat? Speciális eset. Többi lent.
Olyan problémával küzdök hogy Orvosi körülmények között,felmegy a vércukrom.Fehérköpeny fóbiám van,amivel nem tudok mit kezdeni. Itthon rendben van az érték. Ez miatt nem csinálták meg a terheléses(75mg cukorral) a vizsgálatot mert magas volt az éhgyomori érték. Másik Intézménybe küldtek ahol azt mondták hogy rá fognak terhelni hiaba lesz magas az éhgyomori. Ettől rettegek.Diabetológián sem fogadnak,amíg nincs meg a terheléses.
Nyilván nem szeretnék a Babámnak rosszat!
Viszont nem tudok mit kezdeni hogy a fobiamtol ne menjek fel a cukrom igy fals lehet az egész.
Ki van még hasonló helyzetben?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Igen,tudom hogy Külföldön nem az alap protokoll része.Itt ügye igen.
Én már annyira be vagyok paraztatva,hogy baja lesz a Babámnak hogy görcsbe randul a gyomrom a témától.Fogalmam sincs hogy mit tegyek.
Nem kötelező. Én a harmadikkal elutasítottam a terheléses cukros vizsgálatot, és most a negyedikkel is el fogom. Annyi az egész, hogy nyilatkozni kell, a kiskönyvbe bekerül, aláírod, kész.
Ilyen háttérrel, főleg hogy konkrétan tudod, hogy mi okozza, pláne nincs értelme.
A harmadik gyerkőcnél nekem pl kb több volt a nyilatkozat a kiskönyvemben mint az orvosi bejegyzés. :D
Végre Valaki aki megért!Szinte Mindenkit lehurrognak.
Köszönöm!:)
Megkérdezhetem,hogy Te mi okból tagadtad meg és fogod is?
Vedőnőd,Orvosod mit szolt hozzá?
4. vagyok.
Fogadott orvosom nincs, az sztk-ba járok ügyeleteshez.
A védőnő már megszokta, hogy nem bólogatok reflexesen mindenre, így ő elfogadta. Mindig megbeszéljük.
Úgy gondolom, hogy nem sok értelme van ennek a tömény cukornak. Az egy életszerűtlenül hatalmas dózis. Kizárt hogy jót tesz a szervezetnek. Ezen kívül, hogyan hasonlítják össze egy 50 kg-s és egy 85 kg-s anyuka testének reakcióját, ugyan azzal a mennyiséggel. Szóval szerintem értelmetlen és felesleges vizsgálat.
A védőnő írta bele a kiskönyvbe, hogy elutasítom a terheléses vércukor-vizsgálatot, én aláírtam és ennyi.
Akkoriban még csinálták a 16. héten az a down-szűrést is, amit azóta levettek a listáról (amúgy kb egy hónappal azután, hogy nekem lett volna esedékes), na azt is elutasítottam, aztán az NST-vizsgálatokat, és a terminustúllépés miatti befektetést is. Biztosan sokan vannak, akik felelőtlennek tartanak emiatt, de szerintem mindenkinek joga van eldönteni, mely vizsgálatokat veszi igénybe és melyeket nem. Nekem mindig megvolt/megvan a jól végiggondolt indokom, nem csak ad hoc utasítgatom el a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!