Kötelező a terheléses cukorvizsgálat? Speciális eset. Többi lent.
Olyan problémával küzdök hogy Orvosi körülmények között,felmegy a vércukrom.Fehérköpeny fóbiám van,amivel nem tudok mit kezdeni. Itthon rendben van az érték. Ez miatt nem csinálták meg a terheléses(75mg cukorral) a vizsgálatot mert magas volt az éhgyomori érték. Másik Intézménybe küldtek ahol azt mondták hogy rá fognak terhelni hiaba lesz magas az éhgyomori. Ettől rettegek.Diabetológián sem fogadnak,amíg nincs meg a terheléses.
Nyilván nem szeretnék a Babámnak rosszat!
Viszont nem tudok mit kezdeni hogy a fobiamtol ne menjek fel a cukrom igy fals lehet az egész.
Ki van még hasonló helyzetben?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Nálunk a városban van egy nő, ki kijár vért venni.1300 forint egy alkalom.Ő vállalkozó, viszont magán vérvizsgálatot nem csinál csak a tb-s beutalósat.Kismamák is igénybe szokták venni, ha nem tudnak vagy akarnak bemenni az sztk-ba.
Én is nemrég hallottam csak róla pedig évek óta csinálja.Kérdezz körbe, hátha tud valaki ilyet.
"15 os , Svedorszagban es UK ban nem kotelezo, (10-10 evet eltem itt es szultem ), de gyanitom sok mas helyen sem."
15-os vagyok. En Spanyolorszagrol tudok nyilatkozni, itt kotelezo. Ketszer szultem itt. Azert irtam le, mert valaki allitotta; hogy marpedig ez csak Magyarorszagon kotelezo, kulfoldon nem...
#4-nek
NST-re. Azt, hogy komolytalan úgy mondnám, hogy vannak korlátai, hogy a baba éppen akkor nem úgy mozog/ fordul a vizsgálat időpontjában, anyuka meg már menne, a személyzet már türelmetlen. Úgy érzem a felmerülő szívbetegség tényét is nagyon bénán kommunikálták le, igaz. Ilyen nincs, hogy most az, most meg már nem...
Szerencsére sok baba van, aki romló szívhangok miatt sürgős császárral születik meg még pont jókor.
Cukorterhelésre. Persze, hogy vannak egyéni különbségek. Ezért vannak a szűrővizsgálatok, hogy az, ahol éppen az a kismama mozog cukoranyagcsere tekintetében, az még belefér-e abban, ami elfogadott, vagy nagyobb odafigyelést igényel-e/gyógyszert/inzulint.
Szerintem érdemes igénybe venni az elérhető odafigyelést.
Attól, hogy X nyugati országban nem szűrnek, az azt is jelenti, hogy kevesebb kismamát vegzálnak meg azt is, hogy lesznek, akik kiesnek az ellátásból, mert nem volt olyan rizikótényezője ami alapján úgy látták lehet baj.
Örülök, hogy nálatok minden rendben volt, gratulálok a babákhoz.
4-es vagyok. Csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy nagyon kellemesen csalódtam a vitatársakban, ritka itt a gyakorin az értelmes, felnőtt, intelligens emberekhez méltó érvelés. :)
Mindenkinek problémamentes várandóságot és egészséges babát kívánok. :)
4es talán azért van mert nem mindenki ért ugyan egyet de mindenkinek saját döntése h mit vesz igénybe :) Nem tudom hanyas voltam de én is a megcsinalatatok köze tartozom :p Viszont az h nem kaptál érte hideget én is csodálkozom. Sokan olyan “hangosak” így arc nélkül h a stílus egyszerűen.... no comment. A lényeg viszont h egészséges gyerekeid vannak és Gratula hozza. Kérdező meg majd mérlegel.
Én megcsinatatnam, max diétára fogjak, de az meg azért nem baj m kordában tartja a súly növekedést szerintem. Illetve oda kell figyelni akkor meg inkább az etkezesekre. És én minőségi de tápláló kajakat talatam:) míg addig azt ettem e mit meg kívántam, chips is, cola is, meki is... Na a diéta után csupa egészséges volt csak. Utólag mondjuk örülök neki, de akkor nem esett jol... a lényeg h egészséges babaink legyenek! Mindenkinek boldog babavarast és konnyu szulest kívánok csak egészséges babakkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!