Kötelező a terheléses cukorvizsgálat? Speciális eset. Többi lent.
Olyan problémával küzdök hogy Orvosi körülmények között,felmegy a vércukrom.Fehérköpeny fóbiám van,amivel nem tudok mit kezdeni. Itthon rendben van az érték. Ez miatt nem csinálták meg a terheléses(75mg cukorral) a vizsgálatot mert magas volt az éhgyomori érték. Másik Intézménybe küldtek ahol azt mondták hogy rá fognak terhelni hiaba lesz magas az éhgyomori. Ettől rettegek.Diabetológián sem fogadnak,amíg nincs meg a terheléses.
Nyilván nem szeretnék a Babámnak rosszat!
Viszont nem tudok mit kezdeni hogy a fobiamtol ne menjek fel a cukrom igy fals lehet az egész.
Ki van még hasonló helyzetben?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
4-es Neked is köszönöm!
Én nem tartalak felelőtlennek!
Otthon szoktad merni?
Ma beszeltem a Vedőnőmmel. Azt mondta hogy mindenképpen csinaltasssam meg. Sajnos Ő nem érti hogy mi bajom nem fogadja el. Mondta hogy nem kötelező,de igy veszélybe sodrom a Gyermekemet.Így sem vagyok Neki szimpatikus,ezt már az elején észre vettem.Ugy érzem hogy lenez es idiótának tart.Ez plane igy lesz ha nem csináltatom meg,szetszed!Pedig tudom hogy csak jót akar,sok eves tapasztalattal rendelkezik!
5-ös.Itthon biztosan nem csinálom nem kiserletezgetek,amúgy sem adnak csak ugy 75g cukrot a Patikában csakis Receptre.Mellesleg nem Orvosi hivatalos lenne az eredmény.
Nekem nem a löttyel van bajom.Én megeszem megiszok barmit akármilyen rossz,kibírom! A tűtől sem felek.
Nekem tényleg egekbe szökik ha vizsgálatra megyek! Egyszerűen annyira izgulok hogy remegek ideges leszek nagyon. Tudom ezt nehéz vagy nem is lehet megérteni,elfogadni. Egyedül a Belgyógyaszom érti meg,és bizony aki Ennyire stresszel simán produkálhat magas cukrot vérnyomást.
Vizsgálat után nem kell 15perc es normális értékű a cukrom.Probáltam már.Tudom hogy lesznek ennel keményebb dolgok is szülés stb.de ettől rettegek. Most biztos le leszek szolva de ez van.
Utolsó!
Sajnos vagy nem sajnos a Védőnőt nem érdekli mi van Külföldön.Ez itt Magyarország.
En szemely szerint ugy gondolom, hogy nem ross dolog ez a vizsgalat. Masodik terhessegemnel pedig ketszer is meg kellett csinalnom,nem volt kellemes, de kibirtam. Egy baratnom ennek a vizsgalatnak koszonheti, hogy kiderult a terhessegi diabetesze.
Mellesleg megjegyzem, nyugat-europai orszagban elek, es igen, ITT IS kotelezo!
Otthon magadnak is tudod nézni.
75gramm cukor igazából annyira nem sok,ha drasztikusat akarsz akkor szörpös víz (pennys feketeribizlisem van kéznél,1 dl tömény szörpben van 78 gramm).Megméred az ehgyomrid 7kor, felhigitod a szörpöt kicsit,megiszod 5-10 perc alatt,1 óra múlva és 2 óra múlva is mérés.
Ha magas akkor doki.
Átérzem amugy,terhelés 2 órasom 8 lett,hiába mondtam h nagyon nem jókor lett levéve a vér,160 grammos diéta stb.
Megyek a saját fejem után,160grammos diétát nem tartom-próbaltam,fogytam rosszul voltam-,meregetem a cukrom,sosem megy 7 fölé.
Következő terhességnél nem csináltatom meg az biztos.Méregetek itthon és kész.
(nem a vizsgálatokkal van bajom,genetikákat egyenesen a czeizelben csináltattuk pl)
Kedves #4!
Vannak olyan paraméterek, amelyek nem függnek attól, hogy 50 vagy 85 kg-os-e az illető. Például a szérum nátrium normálértéke is ugyanúgy 135-146 mmol/l 40 kg-osan is és 120 kg-osan is, azért mert ez az élettani érték az emberi szervezetben.
Mi volt a jól végiggondolt indokod az NST visszautasítására?
Aranyosak vagytok köszönöm,hogy próbáltoksegiteni es megerteni! 😊
2hetente adok le vizeletet negatívak.Az nem mutatja ki ha gond van?
Utolsó előttitől kérdezném hogy mire erted hogy nem jó időben csinálták a terhelést? Miért nem mentél máskor?
Ugy érzed hogy fals eredménye lett,ezért voltál rosszul a diéta alatt? Nem lett semmi baja a Babádnak?
4. vagyok. Az NST-t azért utasítottam el, mert komolytalannak tartom.
A második gyereknél rossz eredményt mutatott. Vittem a dokihoz, azt mondta, valószínűleg szívbeteg a gyerek, csináljunk újabb mérést. Az is rossz lett, de most azt mondták, nem mozgott eleget, és kell még egy ismétlés. A harmadik NST alatt kérdeztem a szülésznőt, aki a műszereket igazgatta, hogy meddig ismételgetik a vizsgálódást. Azt mondta, addig amíg végre jó eredményt nem mutat. Hogy lökdössem a hasamat, attól majd mozog a gyerek és végre hazamehetek.
A következő alkalommal ugyan ez, addig ismételték (szintén háromszor), amíg a harmadik eredmény végre megfelelt. Akkor mindenki elégedetten hátradőlt, az előző "szívbeteg" eredményekkel nem foglalkoztak. De lehet hogy ez egyedi, zalaegerszegi hozzáállás, elképzelhető hogy máshol máshogy van.
A baba mozgását úgyis érzem, tehát azt, hogy él, vagy nem él, észreveszem. Ha nem mozogna mondjuk egy napig, nyilván bemennék hogy megnézzék, van-e valami baj. De ez független attól, hogy X naponta nézi-e a műszerrel.
megint 4.
Tudom, hogy vannak olyan paraméterek amik sztenderdek mindenkinél, talán az átlagnál jobban belelátok, az egyetemen volt 4 félév kémia, élettan, biosz, szóval nem vagyok teljesen kakukk.
de pl aki alapból több édességet eszik, meg aki egyáltalán nem, annak ide a bökőt, hogy másképp reagál a szervezete ugyan arra a cukor-löketre. Ugyanúgy az anyagcsere sebessége is befolyásolhatja. Mint ahogy a zsírbontás sem egyformán megy mindenkinél Szóval az emésztés azért elég sok egyedi jellegzetességet mutat.
szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!