Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Garantált, hogy én leszek a...

Garantált, hogy én leszek a szemét, ha kismama rokontól kérem, költözzön el? Hogy közöljem vele finoman, de határozottan?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremről van szó, SOS vészmegoldásként költözött be hozzám ősszel.

Kollégiumot nem kapott a pontjai alapján, szobát bérelni itt Budapesten nem tudtak volna neki.

Ők kérdeztek rá, de én is gondolkoztam azon, hogy a vendégszobában lakhat, amíg jobb megoldás nincsen. Beköltözött, nekem akkor lett egy párkapcsolatom, úgyhogy heti 1-2 éjszakát/napot vagyok ott összvissz, amúgy a páromnál vagyok. Mikor végzett januárban a vizsgáival, kérdezte, hogy erre a félévre maradhatna-e még és utána költözne ki, ha nem gond. Nem zavart sok vizet, belementem.

Viszont terhes lett, nekem is 2 hete mondta el. Megtartja, a baba apukája már közölte, hogy ő nem kíván élni a szülői felügyeleti jogával...

Még van két éve az egyetemből, így az eddigi terve, hogy dolgozna főállásban suli mellett és abból próbálná eltartani magát, ment is a kukába. Megkérdezte tőlem most a héten üzenetben, hogy esetleg amíg egyetemre jár, lakhat-e a lakásban? Annyit írtam rá, hogy erre térjünk vissza személyesen majd. Viszont egyáltalán nem szeretném, ha kisbabával ő ott lakna még éveket...

Szerencsétlen helyzet nagyon. Főleg hogy tudom, haza, a szüleihez azért nem akar költözni, mert az apja egy nagyon kötekedő, szemétkedő alak és tényleg lehetetlen mellette meglenni akár 1-2 órát is.

2022. máj. 27. 10:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim ***** válasza:
97%

Miért kellene egyáltalán magyarázkodnod, hogy mennie kell? Szívességet tettél, befogadtad rövid időre, már így is sokkal többet maradt, mint amiről eredetileg szó volt. Nem. Itt a szemeszter vége, már a vizsgaidőszakot tapossuk, ha befejezte a vizsgáit, költözzön! Oda, ahova akar. Ne a te problémád legyen már az, hogy ő hova szeretne, meg hova tud, és hogy milyen az apja...

Egyedül laktál, szeretnéd újra a saját életedet élni. Kész. Nem kell ezt magyarázni, meg kifogásokat keresni, nem tartozol neki elszámolással!

2022. máj. 27. 11:40
 22/86 anonim ***** válasza:
98%
17-es vagyok: egy időben laktam barátnőm apjának a lakásában, de ott se ingyen laktam azért, csak barátibb áron, mint, ahogy Pesten lakhattam volna. Ha úgy is adódott volna, hogy közben állapotos leszek, lett volna bennem annyi, hogy elkezdjek gondolkodni, hova tovább, ha a barátnőm apja nemet mond, mert nem lett volna pofám odaszülni egy büdös szó nélkül.
2022. máj. 27. 11:42
 23/86 anonim ***** válasza:
97%

Amiatt meg nem kell keseregnek, hogy mit fognak rólad gondolni, mert a csupasz s...re, hallgatói jogviszonyra felcsinált egyedülálló anya lesz az, aki viszi majd a cirkuszi show-t, nem te, hidd el!

Egyébként meg nem tudom, hol él, hogy hallgatóként tud úgy dolgozni, hogy fenntartsa magát, már az is nehéz dió, de hogy még terhesen akar dolgozni, meg így gyereket vállalni, abból látszik, hogy semmi realitásérzése nincs, vagy átgondolt jövőképe. Mehet vissza az apjáékhoz, ha egyáltalán befogadják így!

2022. máj. 27. 11:43
 24/86 anonim ***** válasza:
96%

Aki emiatt szemétnek gondol,az nyugodtan fogadja be. A lehetőség adott.

Mondd meg neki amit gondolsz,és mindenképp határozottan,nehogy abba ringassa magát,hogy a gyerek miatt úgyis megenyhülsz majd. Lehet,mivel a lakhatása nem lesz biztosított,(amiben jelenleg ő hisz),hogy most az,még a babát is meggondolja,hogy meg tartsa-e.

2022. máj. 27. 11:54
 25/86 anonim ***** válasza:
97%

Az unokatesód egy felelőtlen, ostoba élősködő liba. El nem tudom képzelni, mi lehet egy ilyennek a fejében. Szívességi lakáshasználó, a pasija otthagyta, az egyetemen csak bukdácsol, de neki gyerek kell. Megáll az eszem, mennyi hülye tyúk van. Dobd ki a p*tsába, menjen ahova akar, nem a te felelősséged.

N

2022. máj. 27. 11:55
 26/86 anonim ***** válasza:
96%
Te leszel a szemét, de szerintem is válj meg tőle minél előbb. Gyerekkel még nehezebb lesz kitenni és nem sok észre vall tőle sem a semmire gyereket vállalni.
2022. máj. 27. 11:56
 27/86 anonim ***** válasza:
97%
Amelyik rokon megszól téged, az vegye oda magához.
2022. máj. 27. 12:00
 28/86 anonim ***** válasza:
96%
Persze., ne rakd ki az iskola miatt, ne rakd ki mert terhes, utána az jön majd, hogy de szarházi vagy hogy kirakod gyerekkel, mi az a húsz-harminc év amíg kisajátítja a lakásod?
2022. máj. 27. 12:15
 29/86 anonim ***** válasza:
97%
Tőled fog kérni babaruhára, tápszerre meg mindenre pénzt, sírva, hogy egyedülálló anyuka. Ha most ott tartod, el is kell tartanod, mert a kis szívesség után a nagyot is el fogja várni, és akkor sikoltozni fog, hogy éhen halnak, mert nem adsz neki pénzt is.
2022. máj. 27. 12:23
 30/86 anonim ***** válasza:
96%
A családodnak már úgyis természetes, hogy kvázi neki adtad a lakásodat is, az már nem számít, hanem gonosz leszel, hogy nem segítesz neki a megélhetési költségekben.
2022. máj. 27. 12:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!