Ma a híradóban láttam, hogy aki nem szül gyereket az nem hasznos a társadalomnak és azért kéne fizetni, akkor annak is fizetnie kell akinek esetleg fogyatékos gyereke van, lesz mivel az sem hasznos eleme a társadalomnak?
Van olyan, aki rossz körülmények között él, mégis szül,nevel gyereket.Tehát több a kiadása, mint neked és lehet, hogy a bevétele is kevesebb.
És van egy furcsa hírem.Más államokban(pl.Japán) már régóta létezik a gyermektelenségi adó, nem most és nem ez a kormány találta ki...
"Van olyan, aki rossz körülmények között él, mégis szül,nevel gyereket.Tehát több a kiadása, mint neked és lehet, hogy a bevétele is kevesebb."
Ééééés? Kinek mi köze ahhoz, hogy ki miért nem vállal gyereket? Egyébként nem hiszem, hogy olyan nagy hőstett rossz körülmények közé gyereket szülni.
Az a köze, hogy egy államban élsz,az állam, az egy szervezet.Az állampolgároknak nemcsak jogai vannak, hanem kötelezettségei is.
És nem gondolom, hogy hőstett.Mindössze megjegyeztem...
Nyilván a gyerektelen költ kevesebbet, de az miért bűn? Nekem senki nem tartott pisztolyt a fejemhez, hogy teherbe essek, vállaltam, hogy ez lemondásokkal jár.
Ennyi erővel bárkire ki lehetne róni plusz adókat, amiért valamit nem csinál, amit mások igen. Ilyen alapon fizessenek külön adót azok, akik nem tanultak idegen nyelven, mert az idegen nyelvet tudni mennyire hasznos, és akik megtanulnak, azoknak erre plusz kiadásuk van. Pedig ezt a plusz kiadást ők is önszántukból vállalták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!