Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma a híradóban láttam, hogy...

Ma a híradóban láttam, hogy aki nem szül gyereket az nem hasznos a társadalomnak és azért kéne fizetni, akkor annak is fizetnie kell akinek esetleg fogyatékos gyereke van, lesz mivel az sem hasznos eleme a társadalomnak?

Figyelt kérdés
2010. szept. 15. 07:55
 51/110 anonim ***** válasza:
0%

Van olyan, aki rossz körülmények között él, mégis szül,nevel gyereket.Tehát több a kiadása, mint neked és lehet, hogy a bevétele is kevesebb.

És van egy furcsa hírem.Más államokban(pl.Japán) már régóta létezik a gyermektelenségi adó, nem most és nem ez a kormány találta ki...

2010. szept. 15. 16:08
 52/110 anonim ***** válasza:
97%

"Van olyan, aki rossz körülmények között él, mégis szül,nevel gyereket.Tehát több a kiadása, mint neked és lehet, hogy a bevétele is kevesebb."

Ééééés? Kinek mi köze ahhoz, hogy ki miért nem vállal gyereket? Egyébként nem hiszem, hogy olyan nagy hőstett rossz körülmények közé gyereket szülni.

2010. szept. 15. 17:04
 53/110 anonim ***** válasza:
25%

Az a köze, hogy egy államban élsz,az állam, az egy szervezet.Az állampolgároknak nemcsak jogai vannak, hanem kötelezettségei is.

És nem gondolom, hogy hőstett.Mindössze megjegyeztem...

2010. szept. 15. 17:08
 54/110 anonim ***** válasza:
96%
Így van, vannak kötelezettségei, de az nem a gyerekszülés. Aki tisztességesen adózik, már eleve tett azokért, akiknek gyerekük van. Aki meg nem fizet adót, attól meg szedjék be. Ne azokon hozzák be, akik amúgy is eleget fizettek már.
2010. szept. 15. 17:21
 55/110 anonim ***** válasza:
0%
Akik szülnek, azok is tisztességesen adóznak...
2010. szept. 15. 17:22
 56/110 anonim ***** válasza:
100%
De ki is vettünk egy csomó pénzt, mikor otthon voltunk GYED-en, és kapjuk a családi pótlékot is. Vannak olyan szülők, akik még ennél is többet (szocpol, ingyenes étkeztetés, ingyen tankönyv stb....). Akinek nincs gyereke, és tisztességesen adózik, az pedig csak befizet.
2010. szept. 15. 17:35
 57/110 anonim ***** válasza:
82%
A gyermektelenek is megdolgozhatnak azért, amit magukra költenek. Ilyen alapon a gyerekek sem hasznosak, mert ugye nem ők tartják el magukat.
2010. szept. 15. 19:11
 58/110 anonim ***** válasza:
37%
számolj egy kicsit.keresel 100ezret,nincs gyereked.Fizetsz lakbért,számlákat,ruhát,kaját,esetleg dokit,stb.magadnak.Vagy.keresel 100ezret,van gyereked.Fizetsz lakbért,számlákat,ruhát,kaját magadnak,pelust,ruhát,kaját,ovit,iskolát,tanszert,dokit,stb,stb,stb,stb.A GYEREKNEK.Melyikőtök költ többet egy hónapban,a gyerekes,vagy a gyerektelen?
2010. szept. 15. 19:33
 59/110 anonim ***** válasza:
82%

Nyilván a gyerektelen költ kevesebbet, de az miért bűn? Nekem senki nem tartott pisztolyt a fejemhez, hogy teherbe essek, vállaltam, hogy ez lemondásokkal jár.

Ennyi erővel bárkire ki lehetne róni plusz adókat, amiért valamit nem csinál, amit mások igen. Ilyen alapon fizessenek külön adót azok, akik nem tanultak idegen nyelven, mert az idegen nyelvet tudni mennyire hasznos, és akik megtanulnak, azoknak erre plusz kiadásuk van. Pedig ezt a plusz kiadást ők is önszántukból vállalták.

2010. szept. 15. 20:35
 60/110 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg önzőek vagytok,és kész.
2010. szept. 15. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!