Ma a híradóban láttam, hogy aki nem szül gyereket az nem hasznos a társadalomnak és azért kéne fizetni, akkor annak is fizetnie kell akinek esetleg fogyatékos gyereke van, lesz mivel az sem hasznos eleme a társadalomnak?
Ez egy halva született ötlet, hiszen nem tudni az illető párnak miért nincs gyereke.
Nekem pl. nincs gyerekem, de már 2 éve küzdünk érte a férjemmel. Egyszerűen nem jött össze:-((
Véleményem szerint egy társadalomnak kötelessége ellátni a fogyatékosokat, időseket és az igazán rászorultakat. Ez már az ókori görögöknél is így volt.
A sok ügyeskedő, sunyiskodó, adócsaló..na azok nem hasznos elemei a társadalomnak.
És az miért baj, ha valaki bulizik, utazik és nem akar gyereket? Netán irigykedünk rájuk? Ja, amúgy van gyerekem, de nekem nem fáj, ha másnak nincs, és az idejét és pénzét arra fordítja, ami neki örömet okoz. Nem tudom miért kell ilyen lefitymálóan beszélni azokról, akik máshogy élnek, hiszen ezzel nem ártanak nekünk. Én baromira nem várom tőlük, hogy támogassanak, nem az ő dolguk, hogy nekem gyerekem van, ez csak és kizárólag a saját dolgom. Az államtól sem várnám, hogy engem ezért extra támogatásban részesítsen. Én az államtól annyit várnék csak, hogy tegye élhetővé végre ezt az országot MINDENKI számára. Akár van gyereke, akár nincs. Más országokban jóval kevesebbet adóznak az emberek, most meg még plusz adót is akarnak itt az ember nyakába varrni. Ne csodálkozzanak, ha mindenki elhúz innen oda, ahol hagyják élni. Na ezért már inkább fogy a magyar, nem azért, mert nem szülnek (mellesleg azt is elmondták ma, hogy Magyarországon szinte nem is létezik olyan, hogy valaki tudatosan nem vállal gyereket, míg más országokban jóval többen vannak, és ha azokat leszámítjuk, akiknek valamiért nem lehet, akkor rajtuk kívül majdnem mindenki vállal gyereket előbb utóbb).
Mellesleg mindig csak azt mondom, hogy csökken az ország népessége, de még egyetlen ésszerű magyarázatot nem hallottam arról, hogy ez miért is baj. Mármint oké, tudom, hogy ezzel sokaknak a lelkébe gázoltam, hiszen mi vagyunk a világ közepe, de azért komolyan, van itt pl. annyi munkahely, ami elég mindenkinek? Erről sem ártana itt olvasgatni sokaknak [link] ugyanis ezek után természetes, hogy később csökken a népesség.
elvileg azok az egyedülállóknak kéne fizetnie, akik 30-és 60 év közöttiek...
de! ez tényleg hülyeség, nekem van ismerősöm, kik azért váltak el, mert nem lehetett gyerekük. Most azért kéne fenntartani a házasságot, hogy ne kelljen gyermektelenségi adót fizetni? pff
A lényege az egésznek az volt a riportban, Boros be akarja vezettetni, hogy aki harminc év felett nem szül az fizessen gyermektelenségi adót, még akkor is ha nem lehet gyereke, tehát mondjuk önhibáján kívül valami betegség miatt stb..a szemét rohadt vén marha politkius csak ütötte a vasat, hogy de akinek nincs gyereke az a kanári szigeteken süttetheti a seggét míg akinek van ezt nem teheti meg tehát adózzon akinek nincs, riporter mondta neki, hogy egy lombik progi is rengeteg pénzbe van, erre kigúvadt a szeme és idegbeteg lett..én a naplóban láttam itt a link meg tudod nézni..mármint az aki kérte a linket..
három gyerekem van, fiúk, egyszer talán hasznos tagjai lesznek a magyar nemzetnek és a társadalomnak. rajtam nem múlik, mindent megkapnak, néha talán túl sokat is.
DE: sok olyan ismerősöm van, aki lustaságból, kényelemszeretetből nem akar gyereket. pénz, lakás, kocsi, pár lenne hozzá. csak hát így kényelmesebb. nah, ő csak fizessen. más az, aki anyagi vagy egészségügyi okok miatt nem szeretné.
Jah, és még valami. érdekelne, hogy a jelenlevők közül hányan fognak 10-20-30 év múlva a nyugdíjuk miatt mérgelődni, esetleg lázadozni. mert a kevesebb gyerek minden bizonnyal kevesebbet fog betenni a nagy kasszába, amiből bezzeg a kényelemszeretők is szeretnének majd kapni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!