Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma a híradóban láttam, hogy...

Ma a híradóban láttam, hogy aki nem szül gyereket az nem hasznos a társadalomnak és azért kéne fizetni, akkor annak is fizetnie kell akinek esetleg fogyatékos gyereke van, lesz mivel az sem hasznos eleme a társadalomnak?

Figyelt kérdés
2010. szept. 15. 07:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/110 anonim ***** válasza:
95%
Ezt teljesen igazságtalannak, tartom,mert akinek tényleg úgy hozza a sors h. nem lehet gyereke, legyen ez egészségügy, párkapcsolat vagy anyagi oka,ez kiközösítés.Persze aki nem akar gyereket az más,de akkor sem igazságos,mert akkor a végén úgy fog gyereket vállalni h. közben utálja a saját gyerekét(az meg kinek jó?).Amúgy a fogyatékos gyerek is gyerek,szóval kétlem h. őket megadóztatnák.Na meg pl.a mai világban egyre kevesebb nő esik teherbe,mert nem tud,de anyagilag sem áll túl jól,szóval ez most olyan mintha az állam azt akarná h. több legyen a hajléktalan.Inkább dolgoztasssák öket és akkor máris lesz haszon.Na meg ezzel csak méginkább elüldözik a magyarokat az országból+miért engedik h. a külföldieknek nem kell adózniuk, akkor ők is haszontalanok.Nem vagyok rasszista,de nem értem az állam felfogását.
2010. szept. 15. 08:53
 22/110 anonim ***** válasza:
88%

Már elnézést, de had döntsön már mindenki maga a saját életéről! Aki nem akar gyereket, az ne szüljön! Már más társadalomban élünk, mint régen! Itt már rég nem a fajfenntartásról van szó.

Hol van az megírva, hogy minden embernek egyformán kell élnie? Már miért kéne mindenkinek gyerek? Ismétlem önmagam. Önálló emberi lények vagyunk szabad akarattal. Döntsön mindenki a belátása szerint. Boros meg elmehet a p...ba!

2010. szept. 15. 08:54
 23/110 anonim ***** válasza:
98%

Ez nevetséges volt tőlük.

Oly nagy intelligenciával rendelkeznek hogy csuda!

És ők mire hasznosak??Hogy feléljék az emberek pénzét??építgessék a szép nagy villájukat?!Óh ugyan

2010. szept. 15. 08:57
 24/110 anonim ***** válasza:
100%

hozzáfűzném, hogy nekem 4 gyerekem van, imádom őket, de ha most lennék 20 éves, nagyon meggondolnék egyet is! csupán anyagi okokból...akkor, mikor vállaltuk őket, nem voltak ilyen gondok, de most? dolgozom én is, a férjem is, és a fizetésünk nem elég! örülök, ha kajára jut, pedig kelleni fog nekik most épp a téli ruházat, a suliba is befizetgetni ezt azt, és imádkozom, hogy ne legyenek betegek...

teljesen meg tudom érteni azokat, akik nem mernek gyereket vállalni!!

azokat meg nagyon sajnálom, akik nagyon szeretnének, de nem sikerül, őket főleg nem kéne büntetni!

azzal hiába érvelnek, hogy akkor ki fogja fizetni majd a nyugdíját, mert mire mi oda jutunk, arra már úgysem lesz..:(

2010. szept. 15. 08:59
 25/110 anonim ***** válasza:
100%
Inkább teremtenék meg a létbiztonságot, akkor mindenki szívesebben vállalna gyereket mert tudná hogy nem egy sz@r országban nő fel !! Nem azért kell gyereket szülni hogy kevesebb legyen az adó, hanem a saját örömünkre. De amig nem biztos hogy holnap lesz-e munkám, addig nem merek gyereket vállalni !! Ezek idióták !! A minőség a fontos nem a mennyiség !!! Tisztelet a kivételnek, de hány "normális" család van ahol pl a gyerek el tud menni nyaralni ?
2010. szept. 15. 09:02
 26/110 anonim ***** válasza:
97%
Nem értek egyet a gyermektelenségi adó bevezetésével én sem. Miért akarják kényszeríteni a nőket, hogy szüljenek? Valóban nagyon nehéz megélni. Kinek jó, hogy rengeteg éhező gyerek lesz? Érdekelne, hogy mi van akkor, ha egy egyedülálló nő szül, de beadja a gyereket intézetbe? Szült, ezért hasznos tagja a társadalomnak?
2010. szept. 15. 09:03
 27/110 anonim ***** válasza:
92%

Hihetetlen mennyire korlátolt emberek vannak! - mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné, ha valaki gyermeket vállal, az utána ne fújjon azokra, akik ezt nem tették, és más értelme van az életüknek! Mi az, hogy akinek nincs gyereke fizessen adót???????????????????? Milyen alapon? Mi lesz ebből az országból így, ha nem hagyják élni az embereket? Megjegyzem én mindenképp szeretnék babát, de ezt nem lehet behatárolni, hogy na akkor 30 éves koromig muszáj szülni... már alapban ez egy görcs lenne a nőkben, még egy okkal több, ami meddőséghez vezet. És az is baromság, hogy csak azok fizessenek, akiknek egészségügyi okok nem hátráltatják a szülés - szerintetek mennyi meddő nő lenne papíron Magyarországon? - hisz pénzzel bármilyen papír beszerezhető, szóval ez is csak egy csalási hullámot indítana el, és valakik meggazdagodnának belőle!

Nagyon bízom benn, hogy ezt az ökörséget nem engedik érvényesülni , ezzel semmivel sem fog jobban szaporodni a népessgé, max. több lesz a "beteg" nő...

2010. szept. 15. 09:03
 28/110 anonim ***** válasza:
95%

Az adó ötlete ostobaság! Max.azt adóztatnám meg,akinek az anyagi helyzete megengedné gyerekek vállalását és nincs egészségügyi akadálya a gyerekvállalásnak. Ez viszont diszkrimináció lenne,és ellenőrizni is elég nehéz.

Ami viszont a hasznosságot jelenti,ezt érthetően kellene elmagyarázni!

A hasznos ebben a relációban nem azt jelenti,hogy ki mennyi értéket termel,csupán a népességmegtartás szempontjából mennyire hasznos egy család. A kettő nagyon nem ugyanaz!

Minden társadalom népessége nemcsak szülőképes fiatalokból áll,hanem vannak meddők,betegek,öregek stb.

Ahhoz,hogy a népesség ne csökkenjen az lenne az ideális,hogy minden szülni képes családban legalább 3 gyerek legyen. Egy az anya,egy az apa "pótlására", a harmadik pedig azok helyett akik nem tudnak,vagy nem akarnak gyereket vállalni,betegek vagy éppen már öregek.

Ha ettől kevesebb gyerek születik,akkor a népesség csökken. Ez a tásadalom szempontjából nem jó.

Ezen viszont adóval nem lehet sehol a világon változtatni.

2010. szept. 15. 09:04
 29/110 anonim ***** válasza:
97%
Ezen én is kiakadtam! Adjon élhetőbb országot, és akkor fognak szülni a nők. De addig mire? Azért, hogy esetleg 3 gyerekkel beüt a krach (pl.mint a devizahiteleseknek), aztán meg álljon sorba segélyért! Olyanból már úgy is van elég. Vagy menjenek a gyerekek árvaházba? Nincs már ott is elég! Persze vannak olyanok is, akik nem a pénz miatt nem szülnek, hanem mert nem hiányzik nekik a gyerek. Ezt is el kell fogadni, ehhez senkinek nincs semmi köze!
2010. szept. 15. 09:07
 30/110 anonim ***** válasza:
97%

Nem adót kellene fizettetni az emberekkel, hanem lakást és munkát biztosítani számukra. Így többen vállalnának gyereket.

Kérdés: Ezt az adót nők és férfiak is fizetnék? Csak azért érdekel, mert együtt élek a párommal 11 éve, nincs gyerekünk és nem vagyunk házasok sem. Mindketten egyedülállónak számítunk. Ilyen esetben mindketten fizetnénk?

2010. szept. 15. 09:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!