Megbántad, hogy gyereket vállaltál? Ha újra kezdhetnéd is így tennél?
Szerintem a mai fiatalok többsége ebben a dilemmában van, hogy egyáltalán vállaljanak-e gyereket vagy jobb saját magunknak élni, egy ‘gonddal’ kevesebbel.
Akiknek már van, ők tudták, hogy tényleg azt akarják és így teljes az életük?
Nem bántam meg, csak azt, hogy nem hamarabb jött össze.
Amúgy off, de érdekelne, hogy a gyerekmentesek triggerelésén kívül mire jó az, hogy kb hetente ki van írva egy-egy ilyen kérdés?
Mert vannak olyan ostoba emberek,akik szerint az élet lényege a szenvedés.
Az ilyen emberek bármilyen körülményre vállalnának gyereket,na persze,úgy,hogy még az állam is adjon nekik valamit,nem kizárólag önerőből.
Ha nem jó,kényelmes az élet,akkor minek élünk,minek ez a körforgás?
Aki meg képes egy megyeszékhelytől távol eső faluban házat venni,annak nem tudom mennyi esze van,de majd napi 2 órát fog utazni a munkahelyre?
Ebből fog állni az élete?
Ma nincs jövőkép.Ennyi.
Egy szűk réteg egyre gazdagodik,a többség meg viseljen el minden sz-rt,és még gyereket is vállaljon.
De kinek jó ez?
Az én szüleim is saját családi házba vállaltak, pedig még csak huszonéves koruk közepén jártak, de kalákában besegített a család, meg akkor még volt menyasszonypénz az esküvőből, satöbbi. Pedig az anyám csak bolti eladó volt érettségivel.
Most egy bolti eladó meg egy átlagosan kereső férj egy panelgarzont nem tudna összespórolni önerőböl egy városban. Nem is kell hozzá Pesten lakni.
Én is megyeszékhely mellett lakok, mert itt van munka, itt 30-40-50 millió egy családi ház. Mehetnénk még messzebb, csak akkor még munkánk nem lenne.
"Én is megyeszékhely mellett lakok, mert itt van munka, itt 30-40-50 millió egy családi ház. Mehetnénk még messzebb, csak akkor még munkánk nem lenne."
Ha belevesszük az inflációt akkor szerintem a 30-40 évvel sem volt olcsóbb az akkori jövedelmekhez képest.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!