Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 20 év házasság után "édesapa"s...

Kondaszgabi kérdése:

20 év házasság után "édesapa"szerelmes lett és kidobta a feleségét és a fiát. Azőta azt állítja, a most 20 éves fia nem az ő gyereke. Ki indíthat apasági pert? Anya, a felnőtt gyermek, vagy csak az apa?

Figyelt kérdés
Én, az anya, tudom, hogy ő az apa és nagyon szeretném, ha kiderülne az igazság, erkölcsileg is és öröklés miatt is. Köszönöm, ha vki segít! a fiam 16 éves koráig volt apja, azóta nincs. Sőt! Abuzálja, ahol tud bosszút áll rajtam és a fián is.

febr. 17. 05:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ő van elismerve, mint apa, így neked nincs dolgod. Ha nem hiszi, hogy az övé, majd intézkedik. Sajnos az örökségből így is ki tudja játszani. Ha így viselkedik, szerintem szüntessetek meg vele minden kapcsolatot
febr. 17. 05:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem indíthat apasági pert, egy felnőttről beszélünk. DNS tesztet bármelyik magánlabor csinál
febr. 17. 06:41
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Simán ráiratja a házát, tulajdonait még élete során valakire és kész. Nem örököl a fia.

Majd csak a temetési költségbe szállhat be a hagyatékin, vagy visszautasítja a nagyszerű ajánlatot. Nekem is ezt csinálta apám.

febr. 17. 07:30
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Mivel ő vádol, neki kell lépnie, ha akar. Ha nem akar, akkor neked mégis mi a célod azzal, hogy bizonyítva van az ő apasága? Erkölcsileg te tudod. Örökölni marad a köteles rész, azon kívül nem lehet rákényszeríteni senkit egy bizonyos örökhagyásra. "Abuzálja, bosszút áll": erről meg ki tehet? Ki van vele kapcsolatban?
febr. 17. 07:40
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Apasagi pert senki, mivel van hivatalos apa. Apaság megdöntese irántit a ferj, vagy a gyerek.
febr. 17. 07:40
 6/7 anonim ***** válasza:
93%

Elvileg az apa vagy a gyerek kérheti az apaság tisztázását, de bárki csináltathat privát DNS tesztet is.

Az örökség témában meg nincs jelentösége, amíg hivatalosan az exed az apa, addig a gyerek az övé, örököl utána.

Amit viszont nem lehet kizárni, hogy az apa a vagyonát még életében másnak adja, akkor a halála esetén nincs mit örökölni

febr. 17. 07:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha ő kételkedik, akkor neki kell tisztáznia.

Ne tartsátok a kapcsolatot. Láthatóan mindketten a gyereken keresztül akarjátok egymást bántani. Még a felnőtt gyereken keresztül is.

febr. 17. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!