Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindegy, hogy milyen társad/há...

Mindegy, hogy milyen társad/házasságod van, csak legyen valami?

Figyelt kérdés
Egy mester coach fizetős előadásán mondta, hogy akinek nincsen kapcsolata azzal baj van. az rosszul vezeti életét. Béna életvezetésben. Mire felhozta valaki hogy 40% válással végződik. Azt válaszolta a mester, hogy az is valami. Az is sokkal jobb mint a semmit. Mi az igazsáég?
ma 14:02
A kérdező szavazást indított:
Minden kapcsolat jobb, mint a semmi
Az ha nincs kapcsolat nem is baj
30 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Hát nem tudom, ki hogy éli meg. Mindenesetre én sokkal inkább lennék egyedül mint egy rossz/erőltetett kapcsolatban csak azért hogy elmondhassam a “falu népének” hogy van valakim.
ma 14:04
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
inkább egyedül, mint egy rossz, vagy mindegy-csak-legyen valami
ma 14:06
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

Kb 1 éve beszélgettem egy férfi ismerősömmel. Ő és a felesége 2 100%-ban különböző személyiség ami miatt a kezdettől fogva rengeteg vitájuk van. Megkérdeztem miért házasodtak össze ha mindig ez volt a helyzet? Az volt a válasz hogy hát, benne voltak már a korban és nem volt más egyiküknek sem…

Ettől szomorúbbat régen hallottam. Ezerszer lennék inkább egyedül mint rossz/semmilyen kapcsolatban

ma 14:10
 4/16 A kérdező kommentje:

2 "inkább egyedül, mint egy rossz, vagy mindegy-csak-legyen valami"

Én is ezt mondaném. Ezért nincsen most senkim. Legelső párkapcsolatom egy szinte karmikusnak tűnő, lelki fizikai társ volt, aki kiderült hogy együttérzés nélküli pszichopata. Onnantól ha az ember megégeti magát fél a tűztől

ma 14:11
 5/16 anonim ***** válasza:
57%
Nem, de az ellenérv egy marhaság.
ma 14:26
 6/16 anonim ***** válasza:
56%
Hamis ez a beállítás, a dolgok ma már nem így működnek (Európában). Nyilván a világnak ma is vannak olyan pontjai, ahol az életben maradáshoz (alapvetően egy nő számára) a biztos pont az egy (vagy több) férfihez fűződő kapcsolat. Nagy általánosságban azonban mégis csak igaz, hogy az ember társas lény és erre az embernek biológiai igénye van (ritka esetektől eltekintve). Az is igaz viszont, hogy a másik emberhez való alkalmazkodás, a másik elfogadása mindenképpen szükséges az együtt maradáshoz. Aki középkorúan is egyedül él, annál tapasztalataim szerint határozottan felismerhetők olyan lelki, a személyiségből fakadó okok, amik ide vezettek.
ma 14:31
 7/16 Katona Dius ***** válasza:
91%

Láttam én már évek óta rossz kapcsolatban vergődő embereket, és olyanokat, akik egyedül boldogok, mert nem kell nekik egy másik ember ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Erről ennyit.

12 éve vagyok együtt férjemmel és nagyon jó a kapcsolatunk. De ha nem lenne az, ha férjem nárcisztikus lenne vagy bármi más, amivel nem tudok zöld ágra vergődni, inkább lennék egyedül, mint egy rossz kapcsolatban.

ma 14:34
 8/16 anonim válasza:
75%

Én évekkel ezelőtt belekeveredtem egy ilyen "mindegy ki csak legyen valaki" kapcsolatba. Tapasztalatlan voltam és csak 3 év után jöttem rá, hogy ezért éreztem végig valami óriási hiányérzetet. A srácnak csak erre kellettem hogy elmondhassa a köreiben: ezt is kipipálhatja, nőt is szerzett. De semmiféle érzelmet nem tudott beletenni a kapcsolatba, mert az nem volt. Neki akárki is lehettem volna. Nekem meg ő tetszett + naiv voltam még, így tanulópénznek szolgált. Akkor lett vége a dolognak amikor megpróbált a saját igényeihez igazítani (amit pedig a környezete, kollégái, barátai élete alapján formált), de ehhez már nem feleltem meg neki, és ellenálltam. Közben mellettem önbizalmat gyűjtött és tapasztalatot a nőkkel (vagy gyűjthetett volna, ha okos) és azt képzelte akárkit megszerezhet.

Én pedig szépen lassan tönkrementem ebben a kapcsolatban.

Bár nem kerestem már, de azóta mégis találkoztam valakivel aki megszeretett és én is megszerettem őt. És ebben a kapcsolatban nincs hiányérzetem. ☺️ Kapok tiszteletet, figyelmet, szeretetet, megértést, támogatást. És egy teljesen új oldalamat ismerem meg vele. Nem "házisárkányoskodok" mert nincs miért. ☺️ Mellette Nő lehetek.

Nemrég felbukkant ez az exem akiről az első bekezdésben írtam. Neki is feltűnt, hogy újra mosolygok, (vagy ahogy a párom szokta mondogatni kivirultam és ragyogok 😃) és újra bepróbálkozott. Nem lett lova, vissza a szamárhoz alapon... Csakhogy én közben tanultam a múltamból + ezek után főleg tudom, hogy érdemes nagyon megbecsülni a párom.

Ő nem tanult semmit, még mindig ezt a szintet éli és kétségbeesetten próbálkozik megfelelni a felszínes társadalmi elvárásoknak. Hiszen lassan kifut az időből és már apának kéne lennie! 😅

Egyikőtöknek sem ajánlom a megalkuvást. Én ezerszer jobban éreztem magam egyedül, mint vele a rossz kapcsolatban. Abban annyira tönkrementem, hogy kilépéskor magamra sem ismertem. Ha benne maradok, akkor pedig nem is ismerhettem volna meg azt a Férfit, aki mellett visszataláltam magamhoz és aki most ragyogtat. 🙂

(De ha ez utóbbi nem történik meg, sőt elég sokáig ellen is álltam neki... akkor is jobb lett volna egyedül, mint vele, aki tönkretett.)

ma 14:37
 9/16 anonim ***** válasza:
Akarki nem jo…! 👍😈🤷‍♀️
ma 14:52
 10/16 anonim ***** válasza:
94%
Az a Coach egy hülye. Én pl. Aszexuális vagyok (szex szóba Sem jöhet senkivel) és arra sinxs igényem, hogy valaki biodiszletkent funkcionáljon az életemben, úgy hogy szeretni sem tudnám (legfeljebb barátilag).
ma 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!