Megbántad, hogy gyereket vállaltál? Ha újra kezdhetnéd is így tennél?
Szerintem a mai fiatalok többsége ebben a dilemmában van, hogy egyáltalán vállaljanak-e gyereket vagy jobb saját magunknak élni, egy ‘gonddal’ kevesebbel.
Akiknek már van, ők tudták, hogy tényleg azt akarják és így teljes az életük?
De ez miért lenne ösztön? Ösztön a libidó.
Az, hogy "magadból tovább adj valamit", miért jelent gyereket? Ez nem önző kicsit?
Ezt itt nagyon kevesen fogják neked bevallani, mert "szégyen".
Én mondjuk eleve nem is vállalok, mert tudom, hogy nem lennék jó anya
- "próbáld meg, nem lehetsz benne biztos" - kommenteket nem kérek, mert nem akarok egy másik élőlényen kísérletezni ;)
Nem nem válalnék gyereket soha többé.Én a nyolcvanas évek végén szültem
A rendszer álltal becsapotnak éreztük magunkat
Míg az előző redszerbe lehetett számítani munkára söt büntették azt aki nem dolgozott rendszerváltás után minden bizonytalan lett.
Az átlag ember(nem diplomás)már sokan rendszerváltás után elszegényedett
Mi is nehezen éltünk Nyomorogni nem szül az ember gyereket és nem a szülei pénztárcájára apellál.
Mert a mi felelősségünk
Gyereket szülni kiváltság.Hatalmas felelősség rengeteg pénz lemondás.Ezt jól át kel gondolni
Az anyáknak főleg.
Gyerek melett dolgozni nagy kihivás.
Nem a nagymama akar gyereket. bébiszitter sem szeretne lenni ő már nyugít szeretne.Így is soknak életfogytiglan dolgozni kel.
A mai nagy támogatás is egycsapásra vége lehett egy másik kormány hatalomra kerűlése esetén!
És az miért lenne önzés, ha egyszerűen valaki nem akar "továbbörökíteni"?? Nem értem sokan miért csodálkoznak rá arra, ha valaki nem akar gyereket, de őszintén. Mi csodálkozni való van azon, hogy egy számodra idegen ember úgy éli az életét, ahogy neki a legjobb és nem úgy, ahogy mások elvárnák tőle? Lehet újdonságot mondok, de korántsem szereti mindenki a gyerekeket, van akit kifejezetten idegesít és/vagy nem vágyik rá egyetlen porcikája sem. Az ilyen embernek minek kéne gyereket vállalnia, de most tök komolyan?! Hogy eggyel több lelki sérült legyen?
Régen sem azért volt ám 5-6-7 vagy még több gyerek, mert jaj de mennyire csudi jó volt és minden nő kifejezett álma volt a halomra szülés vagy úgy általánosságban maga a szülés, hanem mert régen a nőnek a neve kb kuss volt, nem volt egyenrangú a férfiakkal, nem volt beleszólása semmibe, nem tanulhatott, nem dolgozhatott stb. Ergo nem volt választása, férjhez kellett menni és szülni, plusz a megfelelő védekezés sem állt feltétlen rendelkezésre. Szerencsére ma már számtalan fogamzásgátló eszköz létezik és a nők tökéletesen egyenlően a férfiakkal, joguk van eldönteni önállóan, hogy kívánják-e feláldozni az életük jelentős részét egy gyerek nevelésére avagy sem!
"És az miért lenne önzés, ha egyszerűen valaki nem akar "továbbörökíteni"??"
Jobb esetben azért önzés, mert csak magának akarja mindazokat a javakat, amiket az élet megadott neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!