Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is ennyire nem segítene...

Másnak is ennyire nem segítenek terhesség alatt a rokonai?

Figyelt kérdés

Első babánkat várjuk.

Amikor kiderült, mindenki a családból azonnal mondta, hogy bármi kell, azonnal szóljunk.

A gyakorlatban meg…

Anyukám, apósom meghalt, apukám messze él, anyósom, mamám, húgom meg nagynéném van elérhető távolságban.

Nagymamámtól egyszer kértem, hogy főzzön nekem egy jó húslevest, mert nagyon kívántam, én pedig nem tudok olyan jót, mint ő. Annyi volt a reakció, hogy ha 35 évesen nem tudok húslevest, minek nekem gyerek. Ok.

Anyósomtól kértem volna, hogy táppénzes papírt hozzon el a háziorvostól, pont egy vizsgálatra kellett mennem akkor, amikorra időpontot adott. Nem, mert vírus van. Jó, megoldottuk máshogy.

Kértem, hogy segítsen kivasalni a babaruhákat (addigra én sajna fekvésre voltam ítélve). De azt se, mert ő nem bír annyit. Friss nyugdíjas, nordic walking órákra tud menni. Nem baj, férjem megcsinálta, úgy ahogy, tiszták, rendben vannak a ruhák.

Nagynénémtől kértem volna, hogy vigyen fel egy vizsgálatra Pestre, a mi kocsinkkal persze. Munkanélküli éppen. Nem ért rá, mert elkíséri pont aznap a fasziját valami videki munkára. Tesóm nem szeret Pesten vezetni.

Megoldottuk ezt is, férjem vett ki szabadságot aznapra, csak ugye próbálnánk a szabadságával spórolni, mert a vírus miatt sokat ki kellett vennie kényszerűen.

Nagyon elkeserit ez a hozzáállás mindenki részéről.

A lakás nagytakarításánál már nem is próbálkoztam senkinél, férjem meg a takarítónő a munkahelyemről, aki pénzért eljött, ketten megcsinálták.

Másnak több segítsége volt?

Vagy a mai világban ez a normális?

2021. nov. 5. 12:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/177 anonim ***** válasza:
77%
Azért itt sok embert a farkasok neveltek....
2021. nov. 5. 14:52
 52/177 anonim ***** válasza:
20%

Jajj... Akkor se akar odamenni a kutya se ha furdetes van meg babazas. Miert akarna odamenni a tobbi rokon? Mert megfurdeteted a babat es kicsi meg cuki stb? Es akkor mi van?

Nem ertem mi ez hogy "akkor akkor se akarjon menni ha furdetes van meg babazas meg baba nezes meg cuki van akkor se menjen!"- akkor SE FOG menni senki.

Senkit se izgat ha zarat csereltek a lakatoson kivul aki kimegy es kicsereli penzert. Ot erdekli. A rokonokat ugyanugy nem. :D

"Akkor se menjen at ha babazni akar." NEM akar babazni a kerdezo gyerekevel senki!!! :D

2021. nov. 5. 14:58
 53/177 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem nagyon nyafka vagy... nem ők vállatak gyereket hanem te. A te/ti dolgotok megoldani mindent
2021. nov. 5. 15:00
 54/177 anonim ***** válasza:
16%

A lakasnak akkor is TISZTANAK kell lennie ha eppen pont nem szulok..es nem csak szules elott kene nagytakaritani! Ablakokat,kadat,wc,csapok,portorles,porszivo,felmosas!! Pici szonyeg kimosasa stb stb tuzhely es huto takaritas stb stb es 4 adag szennyes kimosasa!! EZ ALAP dolog!

Ki az az allllllat ako csak szules elott takarit?

Annyiszor olvasom hallom h jajj..nagytakaritani kell jon a baba.. ha eppen pont nem szulaz AKKOR IS kell takaritani.

2021. nov. 5. 15:03
 55/177 anonim ***** válasza:
89%
Abban egyetértek a többi hozzászólóval, hogy a gyereket magadnak szülöd, nem sózhatod másra ha ő nem akarja. Viszont ennek itt semmi köze a gyerekneveléshez. Itt arról van szó, hogy a család úgy általánosságban nem akar segíteni ha valami baj van. Ha mondjuk betegen fekszel az ágyban, vagy épp külföldön vagy de valamit intézni kell, vagy akármi vészhelyzet van, akkor az én családomban természetesen lehet számítani rá, hogy valaki segít. Ilyen dolgokban, hogy főzzenek egy húslevest vagy hozzon el egy papírt az orvostól simán. Még a vasalást azt talán megértem. Bár nálunk például a felnőtt gyerekek tapétázták ki a szülő házát (ami szintén evidens volt, hogy segítenek) akkor igazán meg lehet kérni őket ilyen kis dolgokra. De persze gondolom nálatok eddig is ilyen volt a családi légkör, hogy senki nem segít senkinek, nem hiszem, hogy a terhesség ezen bármit változtatna.
2021. nov. 5. 15:04
 56/177 anonim ***** válasza:
15%
Ketten vállaljátok a gyereket, nem a nagyi, nagynéni, stb ;)
2021. nov. 5. 15:09
 57/177 A kérdező kommentje:

64, annyira süt az írásodból a keserűség, hogy olvasni is rossz.

Nem jön a baba vagy egyedül vagy, vagy mi a baj?

2021. nov. 5. 15:25
 58/177 A kérdező kommentje:

Csodálatos, hogy az itt kommentelők mindegyike patent tiszta lakásban él.

Hát, bevallom, nálunk ablak mosás, függöny mosás nincs minden héten, a szekrények tetejét se mosom le minden héten, a kanapé kárpit sincs átmosva minden héten, hanem csak egy évben kétszer, és az őszit idén pont a baba érkezésére időzítettük.

2021. nov. 5. 15:29
 59/177 anonim ***** válasza:
43%

"Nem jön a baba vagy egyedül vagy, vagy mi a baj?"

Hmm, azért ezek a kis odaszúrások... lehet nem ok nélkül nem segítenek.

2021. nov. 5. 15:29
 60/177 anonim ***** válasza:
36%
Bagoly mondja verébnek kérdező? Te is rendesen odaszúrsz annak, akinek a vélemenye nem tetszik...
2021. nov. 5. 15:33
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!