Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is ennyire nem segítene...

Másnak is ennyire nem segítenek terhesség alatt a rokonai?

Figyelt kérdés

Első babánkat várjuk.

Amikor kiderült, mindenki a családból azonnal mondta, hogy bármi kell, azonnal szóljunk.

A gyakorlatban meg…

Anyukám, apósom meghalt, apukám messze él, anyósom, mamám, húgom meg nagynéném van elérhető távolságban.

Nagymamámtól egyszer kértem, hogy főzzön nekem egy jó húslevest, mert nagyon kívántam, én pedig nem tudok olyan jót, mint ő. Annyi volt a reakció, hogy ha 35 évesen nem tudok húslevest, minek nekem gyerek. Ok.

Anyósomtól kértem volna, hogy táppénzes papírt hozzon el a háziorvostól, pont egy vizsgálatra kellett mennem akkor, amikorra időpontot adott. Nem, mert vírus van. Jó, megoldottuk máshogy.

Kértem, hogy segítsen kivasalni a babaruhákat (addigra én sajna fekvésre voltam ítélve). De azt se, mert ő nem bír annyit. Friss nyugdíjas, nordic walking órákra tud menni. Nem baj, férjem megcsinálta, úgy ahogy, tiszták, rendben vannak a ruhák.

Nagynénémtől kértem volna, hogy vigyen fel egy vizsgálatra Pestre, a mi kocsinkkal persze. Munkanélküli éppen. Nem ért rá, mert elkíséri pont aznap a fasziját valami videki munkára. Tesóm nem szeret Pesten vezetni.

Megoldottuk ezt is, férjem vett ki szabadságot aznapra, csak ugye próbálnánk a szabadságával spórolni, mert a vírus miatt sokat ki kellett vennie kényszerűen.

Nagyon elkeserit ez a hozzáállás mindenki részéről.

A lakás nagytakarításánál már nem is próbálkoztam senkinél, férjem meg a takarítónő a munkahelyemről, aki pénzért eljött, ketten megcsinálták.

Másnak több segítsége volt?

Vagy a mai világban ez a normális?

2021. nov. 5. 12:03
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/177 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem semmi gond nincs vele hogy leírta. Én tisztelem érte hogy ez ellenére segített a menyének, én akit nem bírok, egy fűszálat nem tennék odébb érte.
2021. nov. 6. 11:22
 102/177 anonim ***** válasza:
41%
Egyetértek a 11:12-es válaszolóval. A kérdező és a családja között már a terhesség előtt sem volt jó kapcsolat, csak ő azt hitte, hogy a terhesség varázsütésre megváltoztat mindent. Mikor megtudták a hírt, valószínűleg a kérdező kérdezte tőlük, hogy számíthat-e rájuk, ha kell segítség, ők meg vonakodva mkndtak egy igent. Az egész történet nem áll össze. Ha jó, szeretetteljes kapcsolat lenne a nagymamával, érthetetlen, hogy miért mondana nemet a levesfőzésre. Hacsak nem az van, hogy az elmúlt 15 evben fel se hívta a kérdező, most meg megjelenik nála, hogy ő terhesen mit kívánna. Így legtöbben valóban azt mondanák, hogy főzd meg magadnak, minden jót.
2021. nov. 6. 11:26
 103/177 anonim ***** válasza:
79%
Az emberek nem szeretnek konfrontálódni. Gondolom nem merték a kérdező szemébe mondani, hogy bocsi nem akarunk és nem is fogunk segíteni, így inkább ímmel-ámmal kimondtak egy igent. Csak arra nem voltak felkészülve, hogy a kérdező tényleg beváltatná az ígéretet és most megy a kifogásgyár.
2021. nov. 6. 11:30
 104/177 anonim ***** válasza:
37%

"Az emberek nem szeretnek konfrontálódni. Gondolom nem merték a kérdező szemébe mondani, hogy bocsi nem akarunk és nem is fogunk segíteni, így inkább ímmel-ámmal kimondtak egy igent."

Nekem kb. 25 éve azt mesélte anyukám, hogy egy felnőtt és egy gyerek között a legnagyobb különbség, hogy a felnőtt felelőséget vállal a tetteiért... pl. a kimondott szavai után.

2021. nov. 6. 11:35
 105/177 anonim ***** válasza:
97%
Az emberek gyávák, és kihátrálnak inkább.
2021. nov. 6. 11:50
 106/177 anonim ***** válasza:
27%
Valóban nem szép, hogy beígérik a segítséget, aztán kihátrálnak. De azt meg én nem értem, hogy miért nem lehet ezt csendben benyelni, miért kell még kérdést kiírni róla? Sajnálatot akarsz? Figyelmet? Unatkozol? Minden terhes nő a világ közepének érzi magát, de leginkább csak a férjének meg a saját anyjának az. Egyébként senkit, de tényleg senkit nem érdekelnek ezek a problémák. Nem segítenek, pedig megígérték, szemét dolog, de attól még nem kötelező. Nem értek nekik annyit. Ez szomorú, de csak van oka. Velük is ennyire kell majd törődni.
2021. nov. 6. 13:30
 107/177 anonim ***** válasza:
21%

99!

Tévedsz, akkor is meg kell tudniuk oldani. Fedlnottek. Ők dontottddk úgy, higy gyereket vállalnak

2021. nov. 6. 14:05
 108/177 anonim ***** válasza:
44%
Mondjuk az is érdekes, hogy senki sem segít. Senki. Egyetlen csaladtag sem, semmiben. Ilyenkor azért elgondolkodik az ember, hogy lehetséges ez? Nem esetleg magában kellene keresni az embernek a hibát?
2021. nov. 6. 14:09
 109/177 anonim ***** válasza:
79%

"Tévedsz, akkor is meg kell tudniuk oldani. Fedlnottek. Ők dontottddk úgy, higy gyereket vállalnak"

A rokonok meg azt, hogy segítenek. Legalábbis ezt mondták. Az adott szó megszegése miért természetes?

2021. nov. 6. 16:27
 110/177 anonim ***** válasza:
29%

112!

Nézd, ha négy emberből egy se segít, semmiben, akkor ott nagy eséllyel nem a négy ember a problémás, hanem az az egy, aki kéri őket. Lehet ám, hogy nem csak ennyi kérés volt, hanem ennél jóval több és szimplán elegük lett.

2021. nov. 6. 16:32
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!