Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is ennyire nem segítene...

Másnak is ennyire nem segítenek terhesség alatt a rokonai?

Figyelt kérdés

Első babánkat várjuk.

Amikor kiderült, mindenki a családból azonnal mondta, hogy bármi kell, azonnal szóljunk.

A gyakorlatban meg…

Anyukám, apósom meghalt, apukám messze él, anyósom, mamám, húgom meg nagynéném van elérhető távolságban.

Nagymamámtól egyszer kértem, hogy főzzön nekem egy jó húslevest, mert nagyon kívántam, én pedig nem tudok olyan jót, mint ő. Annyi volt a reakció, hogy ha 35 évesen nem tudok húslevest, minek nekem gyerek. Ok.

Anyósomtól kértem volna, hogy táppénzes papírt hozzon el a háziorvostól, pont egy vizsgálatra kellett mennem akkor, amikorra időpontot adott. Nem, mert vírus van. Jó, megoldottuk máshogy.

Kértem, hogy segítsen kivasalni a babaruhákat (addigra én sajna fekvésre voltam ítélve). De azt se, mert ő nem bír annyit. Friss nyugdíjas, nordic walking órákra tud menni. Nem baj, férjem megcsinálta, úgy ahogy, tiszták, rendben vannak a ruhák.

Nagynénémtől kértem volna, hogy vigyen fel egy vizsgálatra Pestre, a mi kocsinkkal persze. Munkanélküli éppen. Nem ért rá, mert elkíséri pont aznap a fasziját valami videki munkára. Tesóm nem szeret Pesten vezetni.

Megoldottuk ezt is, férjem vett ki szabadságot aznapra, csak ugye próbálnánk a szabadságával spórolni, mert a vírus miatt sokat ki kellett vennie kényszerűen.

Nagyon elkeserit ez a hozzáállás mindenki részéről.

A lakás nagytakarításánál már nem is próbálkoztam senkinél, férjem meg a takarítónő a munkahelyemről, aki pénzért eljött, ketten megcsinálták.

Másnak több segítsége volt?

Vagy a mai világban ez a normális?

2021. nov. 5. 12:03
 141/177 anonim ***** válasza:
88%
#139: Én ötvenes nő vagyok, kettőt szültem, az elsőt simán, úgy a mindennapi tevékeségeim közé beiktatva, 2 óra alatt, de a másodikat 7 hónapnyi szigorú fekvés után; szóval, tudom, hogy mik a lehetőségek és a korlátok. Most már erősen nagyi korban vagyok, támogatom a gyerekeket, pesztrálom az unokákat, gondoskodom a szüleinkről, szóval a támogatói szerep se idegen tőlem. Ezért aztán úgy gondolom - személyes és 'nyitott szemmel járok' tapasztalataim alapján is, hogy igen is nem normális a család hozzáállása.Hiányzik valakinek, hogy mondjuk legyen egy koraszülés, mert az anyuka nem fekszik úgy, ahogyan kellene? És mi az, hogy magadnak szülöd? Persze, én is magamnak meg a férjemnek szültem a másodikat, de ki ki gondozta volna az elsőt 7 hónapig, amíg én feküdtem a férjem meg dolgozott? Az anyám és az anyósom.Hálás vagyok nekik, de természetes is volt, hogy ha meg tudják tenni, akkor első szóra megteszik. De amit Ti itt műveltek a posztolóval, az szerintem vérlázító, Te pedig különösen bicskanyitogató vagy a 'méhes' dumáddal, én téged minősítelek szörnyetegnek, nem a kérdezőt. Viszont örülök, hogy vannak itt olyan hozzászólók is, akiknek természetes az, hogy a család egy egymást szerető, támogató közösség, olyan emberek csoportja, akik összetartanak. És sajnálatos, ha nem mindenkinek van része ilyen közösség támogatásában. Kérdező, neked minden jót!
2021. nov. 7. 17:47
 142/177 anonim ***** válasza:
15%

Van aki 40évesen lett nagymama. Ettől még nem szabad lerogyni! El otthonkásodni. :D

FITNESS ?? Esetleg.

2021. nov. 7. 17:52
 143/177 A kérdező kommentje:

Kedves 151, áruld már el mi a bajod???

Mitől vagy ilyen keserű? Bántanak otthon? Itt vezeted le arctalanul névtelenül?

Vagy egy nőgyűlölő férfi vagy, akinek még soha egy nő se fajta szét a lábát? Mondjuk még mindig inkább ez legyél, mint valakiknek az anyja, mert szegény gyerekek, ha ezt a stílust viszik tovább….

2021. nov. 7. 17:56
 144/177 anonim ***** válasza:
79%
#150: 149 vagyok, mondd, téged látott orvos mostanában? Olyan dolgokat látsz bele a hozzászólásokba, amikre a leghalványabb utalás sincs. Igen, szerintem egy 50-es nő simán lehet nagyi korú. 25 évesen szültem az elsőt, most már vannak unokáim. De nem koravén vagyok, hanem egy fiatalos nagyi, aki klasszul tud az unokákkal bújócskázni, kirándulni- egyáltalán élni. Nem otthonkában, hanem farmerban:) - de ezt csak a tények rögzítése miatt írom. De mondd már meg őszintén, ezt a sok ökörség, amit összehordassz, ez honnan jön? És miért nem csak arra támaszkodsz zseniális hozzászólásaid megfogalmazásakor, amit definitíve leírnak az előtted írók? A fabuláció felnött korban veszélyes tünet, komolyan kell venni.:)
2021. nov. 7. 18:05
 145/177 A kérdező kommentje:
Teljesen egyértelmű: ez egy szűz férfi, vagy egy vénlány, akinek nagyon fáj az élet.
2021. nov. 7. 18:07
 146/177 anonim ***** válasza:
92%
Az meg a gyk-t minősíti, hogy napok óta itt verheti a nyálát (meg a gép előtt a mini pöcsét) ez a troll...
2021. nov. 7. 18:09
 147/177 anonim ***** válasza:
78%

Én igazat adok a családnak és neked is.

Sok kismama azt hiszi ha ő terhes ő más szinten van és őt körül kell táncolni és ugrálni neki. Sok mindent meglehet csinálni ha akarsz családi segítség nélkül is attól mert valaki terhes ne szolgáltassa ki magát. Keressen megoldást mint eddig is.

A család meg abból a szempontból hibás ha megígérte miért nem segít.

Lehet engem szidni emiatt a vélemény miatt de akkor is kitartok amellett hogy attól, hogy terhes vagyok nem azt jelenti, hogy cselekvőképtelen is. Nálunk is mikor tesóm terhes volt ő is azt hitte majd körül ugráljuk aztán mindent velünk csináltatott volna de rájött hogy ez nem így megy aztán már tényleg csak arra kért meg amit magától nem tudott volna megoldani.

2021. nov. 8. 14:41
 148/177 anonim ***** válasza:
67%
#147: ez a kismama fekvésre ítéltetett. Fekve nehéz táppénzes papírért menni, levest főzni, tömegközlekedéssel, vírusos időszakban orvosi vizsgálatra menni. Szerinted ezekből mi az, amit fekve le tud bonyolítani? Én 7 hónapot feküdtem Pesten, először kórházban 2-3 hónapot, utána otthon a többit, de a szigorú ukáz úgy szólt, hogy felkelés csak WC és zuhany miatt, egyébként fekvés. A 7 hónap alatt akkor láttam a nagyobbat, amikor 1-2 napra felhozták vidékről a nagymamák, hogy mégis ne felejtsen el. De egyébként ott élt a nagyikkal, mert azt a nagyik sem tudták megoldani, hogy Pestre költözzenek a nagy pesztrálása miatt, csak a saját otthonukban tudták vállalni az ellátását, mert a nagyik otthon a dédikre vigyáztak. Mit tehettünk volna? Az adott szituból hoztuk ki a legtöbbet, amit családilag lehetett. Én a 7 hónap alatt annyit angoloztam, hogy a szülés után meglett a felsőfokú nyelvvizsgám, mert azt tudtam fekve. De mindehhez kellett a férj segítsége mellett a családé is, de mindenki segített, mert közös cél volt egy nem koraszülött, egészséges baba. Ez meg is lett, utána mindenki kipihente magát. És én sose tudom meghálálni a két mamának a segítséget. Viszont a kérdező esetében nem látszik sok ok a hálára.
2021. nov. 8. 15:01
 149/177 anonim ***** válasza:
24%

"Fekve nehéz táppénzes papírért menni, levest főzni, tömegközlekedéssel, vírusos időszakban orvosi vizsgálatra menni. Szerinted ezekből mi az, amit fekve le tud bonyolítani?"

A táppénzes papirt feladják postán, de épp felveheti a kedves férj is.

A levest megfőzheti a kedves férj is, vagy rendel egy étteremből.

Ha fekve kell vizsgálatra mennie, akkor betegszallitót kell hívni, nem a nagynénit

2021. nov. 8. 15:06
 150/177 anonim ***** válasza:
29%

" És én sose tudom meghálálni a két mamának a segítséget. Viszont a kérdező esetében nem látszik sok ok a hálára."

És itt van a lényeg megfogalmazva! Nulla hála,de szolgálják ki. Tanulás helyett meg a gyakorin lóg.

2021. nov. 8. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!