Másnak is ennyire nem segítenek terhesség alatt a rokonai?
Első babánkat várjuk.
Amikor kiderült, mindenki a családból azonnal mondta, hogy bármi kell, azonnal szóljunk.
A gyakorlatban meg…
Anyukám, apósom meghalt, apukám messze él, anyósom, mamám, húgom meg nagynéném van elérhető távolságban.
Nagymamámtól egyszer kértem, hogy főzzön nekem egy jó húslevest, mert nagyon kívántam, én pedig nem tudok olyan jót, mint ő. Annyi volt a reakció, hogy ha 35 évesen nem tudok húslevest, minek nekem gyerek. Ok.
Anyósomtól kértem volna, hogy táppénzes papírt hozzon el a háziorvostól, pont egy vizsgálatra kellett mennem akkor, amikorra időpontot adott. Nem, mert vírus van. Jó, megoldottuk máshogy.
Kértem, hogy segítsen kivasalni a babaruhákat (addigra én sajna fekvésre voltam ítélve). De azt se, mert ő nem bír annyit. Friss nyugdíjas, nordic walking órákra tud menni. Nem baj, férjem megcsinálta, úgy ahogy, tiszták, rendben vannak a ruhák.
Nagynénémtől kértem volna, hogy vigyen fel egy vizsgálatra Pestre, a mi kocsinkkal persze. Munkanélküli éppen. Nem ért rá, mert elkíséri pont aznap a fasziját valami videki munkára. Tesóm nem szeret Pesten vezetni.
Megoldottuk ezt is, férjem vett ki szabadságot aznapra, csak ugye próbálnánk a szabadságával spórolni, mert a vírus miatt sokat ki kellett vennie kényszerűen.
Nagyon elkeserit ez a hozzáállás mindenki részéről.
A lakás nagytakarításánál már nem is próbálkoztam senkinél, férjem meg a takarítónő a munkahelyemről, aki pénzért eljött, ketten megcsinálták.
Másnak több segítsége volt?
Vagy a mai világban ez a normális?
Ez a nagy valóság. Szerintem a kérdező tett érte , hogy így viszonyuljanak hozzá.
Nekem sem tetszik az egyik oldal sem. Az sem akik ígérnek, s tojnak rá. Át sem aki ugráltat.
Itt írjátok, hogy anyám örömmel főz nekem stb. Boldogan főzök a lányomnak. Ez ok. De itt a nagymamáról van szó. A kérdező 35 éves. A nagyi minimum 75. Szerintetek normális ugráltatni.. A férje is tudna húslevest főzni.
Hát szerintem meg egyedül a húsleves kérdés az, ami "jogos". A férj lehet hogy tudna főzni, vagy rendelni akárhonnan, de az nem oylan, mint a nagymama féle. Pl én már 20 éve nem ettem zserbót, mert a nagymamám akkor sütött utoljára. Olyat mint ő, senki nem tud csinálni.
Az összes többi felsorolt problémát két felnőtt embernek meg kell tudnia oldani. Nyilván jó, ha segítenek, de alapvetően a gyerekvállalás és azzal kapcsolatban MINDEN felmerülő helyzet és probléma megoldása a gyereket vállaló pár feladata.
Bírom ezt:
Mindenben segítünk, csak mond! = Nem segítünk semmiben, old meg, magadnak vállaltál gyereket, ha nem tudod megoldani, minek az neked?
És ha mégis mered feltételezni, hogy a "mindenben segítünk" azt jelenti, hogy kérheted egyszer, hogy elmenjenek egy táppénzes papírért vagy főzzenek neked egy levest, akkor rohadj meg, mit képzelsz magadról? Hisz ők megmondták, hogy... na jó, azt mondták, hogy pontosan ilyenekben számíthatsz rájuk, de mit képzelsz magadról, hogy el merted hinni?
Kértél EGY dolgot = elvárod, hogy az egész család a szolgád legyen.
Emberek, minden rendben van fejben? Tényleg annyira felháborító dolog kérni a FELAJÁNLOTT segítséget?
Én sem segítenék egyébként minden rokonomnak. De nem is ígérek.
"Az összes többi felsorolt problémát két felnőtt embernek meg kell tudnia oldani"
kiveve ha az egyik veszelyeztetett terhesen fekszik, a masik meg teljes allasban dolgozik mellette
90.es
Igazán gratulálok,hogy jó családod van és rokonaid.En is mindig vágytam ilyen családra, de az enyémek is olyanok, hogy nem ismerik azt, hogy viszonzásul hálás vagyok,amiért mellettem voltál mindig, inkább hátba támadnak, mert nagyon gonosz és irigy emberek.Lassan már egyikkel sem beszélgetek szivesen,mert mindig a panaszaikkal fordulnak hozzám,tõlem meg azt sem kérdezik meg,hogy vagyok.
Kérdezõ nem hiányzik neked most ezt a sok negativitást olvasni, egyszerüen fel kell fognod,hogy csak a férjedre számithatsz és a saját magadra.Undorodok az ilyen rokonoktól.
Semmi baj nincs ezzel, csak akkor mi a francnak ígérnek meg ilyet?
Nekem egyébként teljesen belefért, hogy az ikerterhes menyemet egyszer-kétszer én vittem a terhesgondozóba (igen, megyeszékhely, nem tanya, és van helyijárat is). Amikor nem volt éppen apja vagy bátyja, aki elvigye, férjnek meg drága lett volna ezért egy nap szabit kivenni, akkor elvittem én, pedig annyira azért nem nagy az imádat, de fel sem merült bennem, hogy ne tegyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!