Másnak is ennyire nem segítenek terhesség alatt a rokonai?
Első babánkat várjuk.
Amikor kiderült, mindenki a családból azonnal mondta, hogy bármi kell, azonnal szóljunk.
A gyakorlatban meg…
Anyukám, apósom meghalt, apukám messze él, anyósom, mamám, húgom meg nagynéném van elérhető távolságban.
Nagymamámtól egyszer kértem, hogy főzzön nekem egy jó húslevest, mert nagyon kívántam, én pedig nem tudok olyan jót, mint ő. Annyi volt a reakció, hogy ha 35 évesen nem tudok húslevest, minek nekem gyerek. Ok.
Anyósomtól kértem volna, hogy táppénzes papírt hozzon el a háziorvostól, pont egy vizsgálatra kellett mennem akkor, amikorra időpontot adott. Nem, mert vírus van. Jó, megoldottuk máshogy.
Kértem, hogy segítsen kivasalni a babaruhákat (addigra én sajna fekvésre voltam ítélve). De azt se, mert ő nem bír annyit. Friss nyugdíjas, nordic walking órákra tud menni. Nem baj, férjem megcsinálta, úgy ahogy, tiszták, rendben vannak a ruhák.
Nagynénémtől kértem volna, hogy vigyen fel egy vizsgálatra Pestre, a mi kocsinkkal persze. Munkanélküli éppen. Nem ért rá, mert elkíséri pont aznap a fasziját valami videki munkára. Tesóm nem szeret Pesten vezetni.
Megoldottuk ezt is, férjem vett ki szabadságot aznapra, csak ugye próbálnánk a szabadságával spórolni, mert a vírus miatt sokat ki kellett vennie kényszerűen.
Nagyon elkeserit ez a hozzáállás mindenki részéről.
A lakás nagytakarításánál már nem is próbálkoztam senkinél, férjem meg a takarítónő a munkahelyemről, aki pénzért eljött, ketten megcsinálták.
Másnak több segítsége volt?
Vagy a mai világban ez a normális?
bármi kell, azonnal szóljunk
22, szólt. És senki nem segített az ígérete ellenére.
Pfujj de undorítóak itt egyes emberek!!!
Kérdező,ez sajnos nem normális dolog. Tudom, nem vígasztal, de legalább tudod hogyan állj hozzájuk innentől fogva.
Akik meg komolyan a húslevesen vannak kiakadva, azoknak elmondanám, hogy TERHES NŐNEK ILLIK MEGFŐZNI AMIT MEGKÍVÁN HA MEGKÉR RÁ ÉS VAN IDŐ. Én még a férfi kollágámnak is megsütöm a palacsintát ha megkér rá. Nemhogy a terhes rokonomnak.
Elképesztő, hogy egymásnak, Kérdezőnek esik itt sok ember :(
Bár nincs gyerekem, mikor olvastam a kérdést, kicsit fajt a szívem, hogy MINDENKI visszautasított Téged, kérdező :(
A vasalást úgy kertem, hogyha majd ráér valamikor, ebben segítene-e. Mert persze a férjem megcsinálja, de egy nő szebben vasal. Nem ér rá soha. És még nevetve mondja, hogy ő majd csak babázni jön, meg fürdetésre.
A Pestre fuvarozás meg. 30.heti UH-n adtak új időpontot a 36.hétre. Már aznap mondtam nagynénémnek, hogy mikor lenne, fel tudna-e vinni. Mondta, hogy persze.
Erre most pár napja szól, hogy mégse, mert mennek vidékre.
Való igaz. Hogy a gyereked magadnak szülöd. A segítség pedig olyan dolog, hogy örülj, ha kapsz, de soha ne várd el.
Én tegnap töltöttem a 37 hetet, volt a terhesség alatt méhnyak műtétem is, veszélyeztetett vagyok azóta, bár szerencsére a méhszáj zárt, csak fennáll a lehetősége, hogy korán nyílik (nyilván most már nem okozna gondot, nem lenne koraszülés)
Épp most zajlik az ablakcsere a lakásban (augusztusban rendeltük, most lett kész) a sógornőm, aki velünk él, csak amnyit csinált, hogy a saját szobájában elpakolt az ablak környékéről, majd este ott összetakarított. Minden más ránk maradt a férjemmel. Nyáron szobát újítottunk, akkor sem segített semmit, pedig végig itthon volt. Nézte a tévét. Tudod mit mondok erre? Nem érdekel. Majd én is így segítek neki 🤷🏻♀️ A lényeg, hogy a gyerekem jó helyen legyen.
A babaruhákat nem vasaltam, 60 fok, meg fertőtlenítő mosószer épp elég neki. A szüleim messze élnek, aktívan dolgoznak, de eljönnek néha. Akkor meg inkább együtt akarok lenni velük, nem melót a nyakukba sózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!