Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is ennyire nem segítene...

Másnak is ennyire nem segítenek terhesség alatt a rokonai?

Figyelt kérdés

Első babánkat várjuk.

Amikor kiderült, mindenki a családból azonnal mondta, hogy bármi kell, azonnal szóljunk.

A gyakorlatban meg…

Anyukám, apósom meghalt, apukám messze él, anyósom, mamám, húgom meg nagynéném van elérhető távolságban.

Nagymamámtól egyszer kértem, hogy főzzön nekem egy jó húslevest, mert nagyon kívántam, én pedig nem tudok olyan jót, mint ő. Annyi volt a reakció, hogy ha 35 évesen nem tudok húslevest, minek nekem gyerek. Ok.

Anyósomtól kértem volna, hogy táppénzes papírt hozzon el a háziorvostól, pont egy vizsgálatra kellett mennem akkor, amikorra időpontot adott. Nem, mert vírus van. Jó, megoldottuk máshogy.

Kértem, hogy segítsen kivasalni a babaruhákat (addigra én sajna fekvésre voltam ítélve). De azt se, mert ő nem bír annyit. Friss nyugdíjas, nordic walking órákra tud menni. Nem baj, férjem megcsinálta, úgy ahogy, tiszták, rendben vannak a ruhák.

Nagynénémtől kértem volna, hogy vigyen fel egy vizsgálatra Pestre, a mi kocsinkkal persze. Munkanélküli éppen. Nem ért rá, mert elkíséri pont aznap a fasziját valami videki munkára. Tesóm nem szeret Pesten vezetni.

Megoldottuk ezt is, férjem vett ki szabadságot aznapra, csak ugye próbálnánk a szabadságával spórolni, mert a vírus miatt sokat ki kellett vennie kényszerűen.

Nagyon elkeserit ez a hozzáállás mindenki részéről.

A lakás nagytakarításánál már nem is próbálkoztam senkinél, férjem meg a takarítónő a munkahelyemről, aki pénzért eljött, ketten megcsinálták.

Másnak több segítsége volt?

Vagy a mai világban ez a normális?

2021. nov. 5. 12:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/177 anonim ***** válasza:
72%

Engem lesokkol ez a sok empátia nélküli embertársunk :(

Kérdező, sajnálom, és nem, nem normális.

2021. nov. 5. 12:23
 12/177 anonim ***** válasza:
87%

Ti nagyon el vagytok tévedve. Elolvastátok a kérdést egyáltalán? A kérdező veszélyeztett terhes, fekszik, nem kelhet fel. Nem azért kért meg segíteni rokonokat, mert neki derogál valamit csinálni, hanem azért, mert nem tudja megoldani, illetve lényegesen jobban jönnének ki, ha az adott dologban besegítenének.

Kérdező, most tapasztalhattad, mennyit érnek az ígéretek.

2021. nov. 5. 12:26
 13/177 anonim ***** válasza:
76%
Mi segítettünk nővéremnek mikor megszült. Főztünk, hoztuk-vittük (a sajt kocsinkkal) ha kellett, vettük a kölkének a drága kisruhákat meg cipőket. Igények voltak, de annyit se mondott nekünk utólag hogy baxxuk szájba. Ha ilyen eset lenne még egyszer (hál istennek nem lesz), én sem segítenék már. Oldja meg.
2021. nov. 5. 12:26
 14/177 anonim ***** válasza:
77%
Ha veszélyeztetett terhes vagy,akkor valóban nem szép dolog, hogy senki sem segitett be neked.
2021. nov. 5. 12:27
 15/177 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, igen, a gyk önző közösségének, akik szerint a család egy szükséges rossz, ez a normális.

Sajnos egyre gyakoribb, hogy az emberek tojnak másokra. Az lenne a normális, ha segítenének.

2021. nov. 5. 12:27
 16/177 anonim ***** válasza:
87%
Ezek így egyenként nem tűnnek nagy dolgoknak. Ez még nálam nem a "nem másnak szülöd" kategória. De ilyenek az emberek. SOHA, SENKIRE nem szabad számítani! Fura, hogy ezzel 35 évesen szembesülsz először. (És azt, hogy nem segítenek, nem is szabad rossz néven venni. Elvégre nem kötelességük. A jóérzés nyilván megkívánná, de nem olyan világot élünk.)
2021. nov. 5. 12:28
 17/177 A kérdező kommentje:

Anyósom engem meg a férjem még a nyáron elhívott magához, hogy segítsünk neki felrakni valami szaros tapétát (20 hetes voltam), és mentem is, mivel semmi bajom nem volt, de amikor én megkérem arra most, hogy 35 hetes terhességem alatt fáradjon már át a 400 méterre levő házából, és egy órácskát segítsen nekem vasalni, mert a méhszájam olyan, hogy épp csak ki nem pottyan a baba, az már nem fér bele, mert szegény lemarad a sorozatáról.

Ha ez így mások szerint okés, akkor biztos bennem van a hiba, és mindnekinek ilyen rokonokat, szülőket kívánok.

2021. nov. 5. 12:30
 18/177 anonim ***** válasza:
29%
És összeszakadt volna az ég a földdel ha esetleg a sorozat után lett volna kivasalva az a ruha, ha már olyan fontos a néninek a sorozat hogy végignézhesse?
2021. nov. 5. 12:33
 19/177 anonim ***** válasza:
89%
Könnyű neki esni a kérdezőnek, csak az a gond, hogy, fekvésre van ítélve, másik meg az, hogy a rokonok hangáztatták, azt, hogy ha bármi kell szóljon. A kérdező csak élni szeretett volna a lehetőséggel. Azok meg minek ígérgetnek, hs utána nem teljesítik. Sok ilyen ember van, "bármikor, bármit, persze" aztás sehol semmi.
2021. nov. 5. 12:36
 20/177 A kérdező kommentje:

Kedves 14, a táppénzes papirért időpontra kellett volna menni. Kezébe nyomják és kész.

Ez szerinted nem vállalható.

De hogy egy terhes, fekvésre ítélt anyuka vonatozzon a vírus közepén Szegedről Pestre, meg ott buszozzon, metrózzon, az már rendben van. Értem.

2021. nov. 5. 12:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!