Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is ennyire nem segítene...

Másnak is ennyire nem segítenek terhesség alatt a rokonai?

Figyelt kérdés

Első babánkat várjuk.

Amikor kiderült, mindenki a családból azonnal mondta, hogy bármi kell, azonnal szóljunk.

A gyakorlatban meg…

Anyukám, apósom meghalt, apukám messze él, anyósom, mamám, húgom meg nagynéném van elérhető távolságban.

Nagymamámtól egyszer kértem, hogy főzzön nekem egy jó húslevest, mert nagyon kívántam, én pedig nem tudok olyan jót, mint ő. Annyi volt a reakció, hogy ha 35 évesen nem tudok húslevest, minek nekem gyerek. Ok.

Anyósomtól kértem volna, hogy táppénzes papírt hozzon el a háziorvostól, pont egy vizsgálatra kellett mennem akkor, amikorra időpontot adott. Nem, mert vírus van. Jó, megoldottuk máshogy.

Kértem, hogy segítsen kivasalni a babaruhákat (addigra én sajna fekvésre voltam ítélve). De azt se, mert ő nem bír annyit. Friss nyugdíjas, nordic walking órákra tud menni. Nem baj, férjem megcsinálta, úgy ahogy, tiszták, rendben vannak a ruhák.

Nagynénémtől kértem volna, hogy vigyen fel egy vizsgálatra Pestre, a mi kocsinkkal persze. Munkanélküli éppen. Nem ért rá, mert elkíséri pont aznap a fasziját valami videki munkára. Tesóm nem szeret Pesten vezetni.

Megoldottuk ezt is, férjem vett ki szabadságot aznapra, csak ugye próbálnánk a szabadságával spórolni, mert a vírus miatt sokat ki kellett vennie kényszerűen.

Nagyon elkeserit ez a hozzáállás mindenki részéről.

A lakás nagytakarításánál már nem is próbálkoztam senkinél, férjem meg a takarítónő a munkahelyemről, aki pénzért eljött, ketten megcsinálták.

Másnak több segítsége volt?

Vagy a mai világban ez a normális?

2021. nov. 5. 12:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/177 anonim ***** válasza:
87%

Miért bántjátok a kérdezőt? Nem követelte a segítséget, hanem kérte. Időben szólt és megkérte a rokonságot, nem kiadta a parancsot.

Nem normális dolog, hogy amíg elég mondani, addig leígéri valaki a csillagokat is, aztán ha tényleg segítség kell leráz.

Különösen felháborító, hogy nem nagy dolgokat kért a kérdező, hanem könnyen teljesíthető kérése volt.

29 éves vagyok, már nem lakom a szüleimmel, de volt, hogy 20 percet vezettem, hogy segítsek apámnak arrébb rakodni 2 vasat, mert egyedül nem bírta el.

Ne szerencsétlenen vezessétek már le a felgyűlt frusztrációtokat.

2021. nov. 5. 13:19
 42/177 anonim ***** válasza:
84%
46- még csak nem is kérte szerencsétlen a segítséget, hanem a rokonok felajánlották. MAGUKTÓL !!! Senki nem tartott közben fegyvert rájuk, nem kényszerből tették !!!
2021. nov. 5. 13:33
 43/177 anonim ***** válasza:
77%

Ez a sok megkeseredett, undorító ember, hihetetlen... Nem tudom eldönteni, hogy ennyire sz*r családjaitok vannak vagy csak itt akarjátok osztani a kérdezőt?

Ha nálunk lenne valaki fekvésre ítélve terhesen, én magam kérdezném meg, miben segítsek, eszembe nem jutna azt mondani - még gondolni sem -, hogy magának szül, oldja meg. Mennék és segítenék, jó szívvel. Meg a húslevest is megfözném bárkinek, aki kéri tőlem, akkor is, ha nem terhes, örülnék, hogy örömet okozhatok neki.

Mert szerető családokban ez a normális. Minek szül valaki gyereket, ha utána annyit nem bír neki segíteni, hogy az unokája ruháit átvasalja egyetlen alkalommal?

Köpjétek magatokat szembe. Remélem, nincs gyereketek.

2021. nov. 5. 13:41
 44/177 A kérdező kommentje:
47, vagy mert egyesek nem teszik utcára a rokonaikat, mint a kivert kutyát. De a válaszokból ítélve, úgy tűnik, inkább ez a normális.
2021. nov. 5. 13:41
 45/177 anonim ***** válasza:
85%

Elképesztőek ezek a hozzászólások. Nem azért család a család, hogy segítsen, ha szükséges?

A kérdező nem "csak" terhes, hanem fekvésre van ítélve a baba érdekében. Szerintem jogos a kérdezőtol, hogy rosszul esik neki. Mikor tesóm terhes volt, többször bevasaroltam neki a listája alapján, vagy elvittem oda, ahová kérte. Szerintem ez a természetes.

2021. nov. 5. 13:43
 46/177 anonim ***** válasza:
43%

Hát én nem tervezek gyereket vállalni, nem is fogok, de 26 évesen nekem is anyukám főz meg mindent amit megkívánok, felhívom, hogy mit ennék és legkésőbb másnap már mehetek érte 😀 nem tudom ezen mit kell kiakadni a kommentelőknek.

Viszont sajnos ez ilyen, nem lehet számítani senkire és nem is várhatod el, ezt magadnak kell végigcsinálni😔 szerintem a férfiak nem igazán veszik ki ebből a részüket (ezt látom), sehol sem takarítanak, pelenkáznak stb a nő helyett. Törődj bele ha pedig segíteni akarnak fogadd el.

2021. nov. 5. 13:48
 47/177 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem felesleges a kérdést tovább erőltetned. Ez egy mezőgazdasági ország, sok a paraszt. A tanácsadók nagy része szerintem csak troll.Ne etesd őket. Mai világban mindenki haszonleső. Ne várj segítséget senkitől. Rokonokat meg nagy ívben célszerű sokszor elkerülni főleg az anyósokat, mert ha haszon van, csak akkor jönnek vagy ha a nyakadba akarják magukat akasztani ilyen olyan kamu gyerekvigyázással meg ilyenekkel, közben csak belepofázni mennek mindenbe(tisztelet a kivételnek). A 400 méteres anyóstávolságból még sok konfliktus lesz szerintem. Üdv
2021. nov. 5. 13:50
 48/177 A kérdező kommentje:

56, felénk szokás a lakást nagyon alaposan kitakarítani, mielőtt jön a baba.

Lehet a te férjed profi ebben, az enyém azért nem úgy pucol ablakot, mint egy nő, stb.

Ügyetlen férfihez mentem hozzá, hibáztam.

2021. nov. 5. 13:58
 49/177 A kérdező kommentje:

50, nem jókedvemben járok Pestre vizsgálatra.

Konolyan, én vagyok hülye teljesen, vagy amikor azt mondták, hogy lehet, hogy a gyerek veséjét születés után azonnal műteni kell, és azt a helyi kórházban nem tudják megoldani, mutassuk meg a SOTE-n is, majd ott mondanak rá valamit, mert ha ez a helyzet, akkor szülni is ott kell, akkor azt kellett volna mondani, hogy sehova, én nem járkálok fel Pestre.

Sose legyél beteg, azt kívánom.

2021. nov. 5. 14:02
 50/177 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem a felelősségteljes gyerekvállaláshoz hozzátartozik, hogy felkészülök a legrosszabbra, és hogy azt egyedül hogy oldom meg. És ez lenne ugye a pénz. A fizetett segítség mindig ott van.
2021. nov. 5. 14:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!