Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan viseljem el itthon ezt...

Hogyan viseljem el itthon ezt a gyász hangulatot?

Figyelt kérdés
Anyám és apám is vírusos most, tegnap délután tudták meg, csináltak hivatalos tesztet, mindkettőjüknek pozitív. Tesómmal így ma nem megyünk suliba, igaz, hogy nekünk semmi tünetünk nincsen, de nem kockáztatunk. Viszont legalább kimozdulhattam volna egy kicsit ebből a közegből ami most itthon van. Teljesen halál hangulat van, főleg anyámnál. Látszik rajta milyen rosszul van, meg a halálán van, mindene fáj, semmihez nincs ereje stb. Olyanokat mondogat meg gondol, hogy biztosra veszi, hogy bele fog halni, nem éli ezt túl, és teljesen depis lett most ettől meg ereje sincsen. Nem döntötte le a lábáról azért a vírus MÉG, tehát nem fekszik egész nap, csinálja a dolgát, a házimunkát, amibe én is besegítek neki. De annyira fájnak a végtagjai, hogy menni is alig bír, meg pánikol. Annyira rossz ilyen hangulatban lenni, amúgyis nehezen viselem, ha valaki beteg és látszik rajta, hogy nincs jól, most meg vírusidőszakba amúgyis világváge hangulat van akörül aki elkapja a vírust. Én nagyon nehezen bírnám ki, ha 2 hétig itthon kéne lennem ebben a lehangoltságban, és persze nem tehetek semmit, hogy ez megváltozzon, az ő hangulatuk rám is kihatással van. Hogy bírjam ki, hogy ne essek én is depresszióba meg ne legyenek negatív gondolataim?

2021. szept. 10. 09:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
80%
Dehogy segít neki, hát most is itt vergődik, mert nem az van, amit ő akar.
2021. szept. 10. 10:15
 22/88 anonim ***** válasza:
79%

Elég szomorú..

Kérdező: neked hogy esne, ha te lennél beteg, te szenvednél, és anyukád a mobilját nyomkodná egész nap? Lázas vagy, fáj mindened, mégis ki kéne menned főzni? 😀

2021. szept. 10. 10:18
 23/88 anonim ***** válasza:
21%

Itt tényleg mindenki egy érzéketlen barom. Honnan tudhatjátok az ő hátterét? Lehet, hogy amúgysincs jó viszonya a szüleivel okkal, mert mondjuk ütik-vágják, nem kap szeretetet, vagy lehet, hogy nagyon szereti őket és már ígyis aggódik értük, csak magának sem vallja be (igen, van ilyen, ismerek is ilyen embereket, akik az aggodalmukat a másik iránt meg az érzéseiket nem tudják kimutatni és inkább leplezik azt, hogy ha megtörténik a legrosszabb akkor ne omoljanak össze annyira), és ti ígyis csak keltitek benne a pánikot, hogy "jajj biztos elfogod veszíteni a szüleidet, aggódhatsz is értük" blablabla. Nem értem, hogy a hasznos tanácsok helyett miért próbáljátok itt a kérdező helyzetét/ érzéseit megítélni ismeretlenül, nem kért erre titeket, hogy bíráskodjatok felette.

Kérdező, ne is törődj velük, sajnos ez az oldal tele van ilyenekkel. Próbálj meg pozitívan gondolkodni és ne ess depibe, meg ne pánikolj. Hacsak nincs valami más betegségük is akkor elég kicsi rá az esély, hogy belehalnak. Még mindig csak 2% a halálozási arány, az meg mindig megvan, nemcsak covidban. Segítsd őket ahogy tudod.

2021. szept. 10. 10:18
 24/88 anonim ***** válasza:
67%
A kérdező az érzéketlen barom, kedves utolsó. Vagy az nem tűnt fel?
2021. szept. 10. 10:21
 25/88 anonim ***** válasza:
32%
25 vagyok, bocsánat, nem mindenki egy érzéketlen barom, azért vannak normális válaszolók is, de az is szégyelje el magát aki elhordja mindennek a kérdezőt. Azért állok ki ennyire mellette, mert az én szüleim is átestek a covidon, és személy szerint bennem elég könnyű pánikot kelteni, végig azon izgultam, hogy elveszítem őket, de az érzéseim kimutatásában én sem vagyok jó, inkább lepleztem és próbáltam pozitív maradni, de belülről teljesen felemésztett az aggodalom. Lehet a kérdező is ilyen nem tudhatjuk, így nincs jogunk ítélkezni. És amikor ebben a helyzetben voltam az utolsó dolog amire szükségem volt az volt, hogy bárki legyökerezzen meg további szép szavakkal illessen.
2021. szept. 10. 10:23
 26/88 anonim ***** válasza:
83%
Csakhogy te, 25-ös, nem azon siránkoztál, hogy TE mit kezdjél a gyászos hangulattal, mert az TÉGED zavar!
2021. szept. 10. 10:27
 27/88 A kérdező kommentje:
Érzéketlen vagyok? Mit kéne tennem, sírnom egész nap, és ásnom a sírjukat, meg elfogadnom a gondolatot, hogy megfognak halni? Mert itt ezt akarjátok bebeszélni nekem, hogy használjam ki velük az utolsó napokat, mert biztosan belefognak halni. Mintha legalább egy rákról beszélnénk, amibe 95%, hogy belehalnak. Akkor ha így gondolkoznék, és ezen siránkoznék nem lennék érzéketlen?
2021. szept. 10. 10:32
 28/88 anonim ***** válasza:
75%
Olvasd már el a többi választ is kedves.. tudom, veszekedni könnyebb 😀😉
2021. szept. 10. 10:35
 29/88 anonim ***** válasza:
59%

Majd, ha meghalnak, sirankozhatsz

Vagy ha elmegy evekre anyad izlelese es szaglasa, es romlott, rossz izu etelt kapsz

2021. szept. 10. 10:35
 30/88 A kérdező kommentje:
30, akkor miért baj az sok embernek itt, hogy nem siránkozok már most amiatt, hogy megfognak halni?
2021. szept. 10. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!