Min spórolnátok a családban ha már úgy érzitek szinte nincs is miről lemondani ?
Én alapban csak akkor tudnám ezt megérteni, ha albérletben laknátok.
(Valamiért úgy gondolom, hogy így is van, de te tudod!)
Milyen hiteletek van? Kocsira, vagy valami gyorskölcsön?
Ha a párod vállalkozó, a lakásotokra bejelentett telephellyel, akkor a rezsitől kezdve az autóig, biztosításig, üzemanyagig mindent költségként levonhat.
Mi éltünk 3-an nettó 150ezerből súlyos betegség miatt egy évig és megéltünk. Nem is olyan régen, tavalyelőtt, tehát nem ősi árak voltak.
Igaz, nem albérletben és nem hitellel, de nekünk 3 Meki sem fért bele.
Minden nap főztem, havi 60ezret költöttem erre. 30-40ezer volt a rezsi, a maradék 50ezer meg a kocsi, ruha, gyógyszer, iskolai befizetések, stb.
De 150 nettó, az 150 nettó!
Ha nektek a vállalkozó párral, a te 6 órás munkáddal, a családival a hitel kifizetése után ennyi sem marad, akkor újra kell gondolni a munkahelyeket és a párod "vállalkozását"!
#60, Dolgozik a kérdező, de a gyerek egyedül nem mehet haza
Értelemszerűen nem. De kapott tippeket, hogy egy nagylány vagy pótnagymama/szomszéd néni (némi juttatásért, kerti munkáért) cserébe hazakísérhetné.
Feltételezem, hogy a párod katás vállalkozási formában tevékenykedik (kiindulva abból, hogy ilyen kevés bevétele van, más vállalkozási forma szóba sem jöhet), szüneteltesse be a katás vállalkozást és menjen el dolgozni főállásba valahova, máris 50.000-rel több pénzetek marad havonta, + amit főállásban megkeres mert a katás vállalkozásnak annyi a havi költsége, de ha nem is akarja beszüntetni, főállás mellett 25 ezer forint a katás vállalkozás után befizetendő összeg, így is nyerhettek 25 ezer forintot.
Egyébként pedig tényleg jó lenne tudni, hogy mire mennyit költetek körülbelül, átlagosan, meg,hogy mennyire éltek "nagy lábon".
+ A körülményekről is jó lenne tudni valamit, saját lakás, van-e hitel, vagy albérlet, mennyi körülbelül a bevétel.
Enélkül felesleges kb minden tanács, főleg, hogy az összeset élből elutasítod.
Visszatérve a vállalkozáshoz, ha az a vállalkozás nem tud legalább havi nettó 150-et kitermelni, amit ki lehet venni mint profit és valószínűleg nem tud, akkor minek csinálja? Teljesen felesleges.
Ha a párod vállalkozó, a lakásotokra bejelentett telephellyel, akkor a rezsitől kezdve az autóig, biztosításig, üzemanyagig mindent költségként levonhat.
Azért nem egészen. Ha a vállalkozásban van az autó, tételes ktg-elszámolással, akkor bejön a cégautóadó, amivel már nem biztos, hogy megéri. Simán lehet, hogy az 500 átalány jobb döntés.
Rezsi sem úgy működik, hogy otthon van a székhely, elszámoljuk.
Párod mióta vállalkozó? Ha évek óta és nem megy, akkor keressen új munkahelyet.
Az a baj, hogy nem írsz konkrét számokat. Nem a fizetésre gondolok, hanem heti étkezésre, vízre, gázra, előfizetésekre. Ha látnánk ezeket, akkor lehet tudnánk segíteni. Általában milyen ételeket főzöl? Mi a menü?
61 és 65-ös hozzátenném, azt, hogy attól még, hogy valamit könyvelés technikailag levonhat, attól még ki kell fizetni.
Az, hogy valakinek céges telefonja van, az nincs ingyen, ugyanúgy kiküldik a számlát és azt be kell fizetni.
Mi a fenét kukacoskodsz?
Nem könyvelőképzést tartottam, hanem feltételezve, hogy van könyvelője jeleztem bizonyos dolgokat.
Pl.
Ha a lakás és a telephely műszakilag nem elkülönített, akkor a tevékenységgel arányosan lehet e kiadásokat figyelembe venni az adott költségre jellemző mértékegységek – például nap, m2, m3 – alapulvételével, továbbá az internet használat díja (ha a lakás és a telephely műszakilag nem elkülönített, az internet használati díjának 50 százaléka) azzal, hogy kizárólag a közüzemi számlák esetében a házastárs nevére szóló számla is elfogadható.
De tök mindegy, ilyen kispályás fickóra ez nyilván nem vonatkozik!
Jeleztem bizonyos dolgokat.
Jelezz olyant, amihez értesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!