Ti spórolnátok a gyereknek így?
Külföldön élünk, míg nincs baba, csak tervben.
Itt a család minden gyerek után havi 60 000Ft-t kap a gyerek 25 éves koráig, mindegy, hogy jár e egyetemre, vagy nem.
Jó ötlet lenne e ezt a pénzt a gyereknek külön számlára gyűjteni, és megkapja, ha elköltözik.
Nekem a szüleim 18 év alatt 100 000Ft-t gyűjtöttek össze, de anyu kivetette velem, mert már úgyis sokban voltam nekik, nem kaptam meg, mikor elköltöztem.
(Anyu titokban átultalt a számlámra 30 000Ft-t 6 0000Ft-re leosztva az első pár hónapban, mert apu ötlete volt visszavenni a nekem spóroltat, holott anyu fizetéséből vonták le)
Nem tervezünk sorozatban gyereket gyártani, mielőtt valaki ezt felhozná. Csak egyet szeretnénk.
Légyszíves, fejtésetek ki, miért igen és miért nem.
Miért nem jó az ötlet?
Ha enélkül a pénz nélkül is tisztességesen fel tudjátok nevelni, akkor persze.
Nekem is gyűjtögettek mindenféléket a szüleim, születésem óta. Mire 23 lettem és végeztem az egyetemmel, nagyon nagy segítség volt az a nem kis összeg ami így össze gyűlt. Pedig nálam nem havi 60000 lett elrakva "csak" 10000.
Igen.
Jól fog neki jönni ahhoz hogy eltudjon indulni,önálló életet tudjon kezdeni.
Azért az nem kis pénz idehaza dolgozó ember alig kap többet :D
Na de, első meglepődésem félretéve, simán félretennék a gyerekemnek, akár a sajátomból is. Később jól jön, nyelvvizsga, egyetem (főleg ha kis hazánkban kitalálják hogy csak fizetős mehet oda), esetleg autó, lakás.
Neki is sokkal jobb lesz nem 0-ról indulni az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!