Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti spórolnátok a gyereknek így?

Ti spórolnátok a gyereknek így?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk, míg nincs baba, csak tervben.

Itt a család minden gyerek után havi 60 000Ft-t kap a gyerek 25 éves koráig, mindegy, hogy jár e egyetemre, vagy nem.

Jó ötlet lenne e ezt a pénzt a gyereknek külön számlára gyűjteni, és megkapja, ha elköltözik.

Nekem a szüleim 18 év alatt 100 000Ft-t gyűjtöttek össze, de anyu kivetette velem, mert már úgyis sokban voltam nekik, nem kaptam meg, mikor elköltöztem.

(Anyu titokban átultalt a számlámra 30 000Ft-t 6 0000Ft-re leosztva az első pár hónapban, mert apu ötlete volt visszavenni a nekem spóroltat, holott anyu fizetéséből vonták le)

Nem tervezünk sorozatban gyereket gyártani, mielőtt valaki ezt felhozná. Csak egyet szeretnénk.

2014. okt. 25. 17:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
Ha megtehetitek tegyétek, bár aki megteheti az szerintem nem kérdezi hanem megteszi aki meg nem, az meg nem.
2014. okt. 25. 18:00
 12/20 A kérdező kommentje:

Nem az kérdeztem, hogy mi megtehetjük e. Ha nem tehetnénk, nyilván nem merülne fel.

Arra voltam kíváncsi, más megtenné e. De ez minket nem befolyásol, csak érdekel.

2014. okt. 25. 18:05
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha nem kell a mindennapi megélhetéshez, akkor igen. Mégis mi másra költenéd el, ha nem szükséges?! Írtuk, nagyon jó zsebpénz az élete elkezdéséhez.
2014. okt. 25. 18:12
 14/20 anonim ***** válasza:

Megtenném. És ha szükség lenne rá valamikor? Akkor is ott lenne, bármikor hozzá lehet nyúlni! Jó vésztartaléknak, jól jöhet akkor, amikor a gyerek egyetemre megy és hirtelen nagyobb kiadások várnak a családra, de ha máskor nem, akkor tényleg akkor fog jól jönni, amikor elköltözik és esetleg tudjátok támogatni egy lakás megvásárlásával, avagy legalább annak önerejével (20 év múlva nem fog az a pénz annyit érni, mint most).

Annyit megjegyeznék, hogy nem szabad magára hagyni a pénzt, érdemes forgatni, hogy megőrizze az értékét.

Egyébként én pont abban a korban vagyok, amikor szükségem van a szüleim mindennemű támogatásába. Államis egyetemista leszek még másfél évig legalább, másik városban, ami azt jelenti, hogy havi 50-60 ezer forint rám megy el havonta csak.

Ha tehetem én is félre fogok tenni egy fix összeget minden hónapban a gyerekemnek.

2014. okt. 25. 18:34
 15/20 Ditta323 ***** válasza:

Szia.

Amennyit tudunk spórolunk illetve, ha egyszer elköltözik akkor ne albérletbe kelljen, hanem sajátba. Ha két gyermekünk lesz akkor segítünk az egyiknek házat venni a másik meg megörökli amiben most élünk (érték aránynak megfelelően).

Hogy miért? Mert ez a példa áll előttem. Anyumék sokat segítettek nekem elindulni az életben, öcsémre meg átíratták a házat.

2014. okt. 25. 18:40
 16/20 anonim ***** válasza:

Símán betenni a bankba nem nagyon érdemes, mert az infláció miattt nagyon sokat veszít az értékéböl.

Viszont vannak olyan életbiztosítások, ahol a havonta befizetett összeg magasan kamatozik és - amennyiben nem kellett kártérítést igénybe venni -, az összeget kamatokkal együtt egy összegben megkapja a gyerek 18 éves korában.

2014. okt. 25. 19:23
 17/20 anonim ***** válasza:
Jár ez nektek bármilyen elköteleződéssel, vagy hátránnyal? Mert ha nem, akkor nem is kérdés, persze, hogy félretenném. Ha ettől ti normál színvonalon tudtok élni, és nem kell cserébe semmit tennetek az állam felé, és akkor se lesz gond, ha teszem fel, 10 év múlva valamilyen okból néhány hónapig nem tudjátok félretenni ezt az összeget, akkor nem látok benne semmi rosszat.
2014. okt. 25. 19:39
 18/20 anonim ***** válasza:
ja megteheti az ember,akkor természetesen jó ötlet.Itthon 12 ezer Ft-ot adnak,én azt teszem félre a gyereknek minden hónapban.Ha többet adnának,többet tennék félre
2014. okt. 25. 19:48
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia!Szintén külföld, mi a Kindergeldet gyűjtjük neki születése óta.Havi 184 euro.Hidd el, örülni fog neki később. Szerintem jó ötlet.
2014. okt. 25. 20:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha van rá keret, akkor igen. Mi semmit nem kaptunk, és szörnyű, albérletről albérletre vándorolunk, komolyan mint valami vándortábor, mert önkormányzati lakáshoz nem vagyunk elég szegények, de arra nem elég a pénzünk, hogy összerakjuk az önerőt, csak úgy, ha több évig nélkülözünk. Így lassan a harminchoz közeledve nem volna rossz, ha nem kellene állandóan költözni, hanem lenne egy fix életünk. Ehhez pedig jól jött volna az indulótőke.
2014. okt. 25. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!