Ti spórolnátok a gyereknek így?
Külföldön élünk, míg nincs baba, csak tervben.
Itt a család minden gyerek után havi 60 000Ft-t kap a gyerek 25 éves koráig, mindegy, hogy jár e egyetemre, vagy nem.
Jó ötlet lenne e ezt a pénzt a gyereknek külön számlára gyűjteni, és megkapja, ha elköltözik.
Nekem a szüleim 18 év alatt 100 000Ft-t gyűjtöttek össze, de anyu kivetette velem, mert már úgyis sokban voltam nekik, nem kaptam meg, mikor elköltöztem.
(Anyu titokban átultalt a számlámra 30 000Ft-t 6 0000Ft-re leosztva az első pár hónapban, mert apu ötlete volt visszavenni a nekem spóroltat, holott anyu fizetéséből vonták le)
Nem tervezünk sorozatban gyereket gyártani, mielőtt valaki ezt felhozná. Csak egyet szeretnénk.
Nem az kérdeztem, hogy mi megtehetjük e. Ha nem tehetnénk, nyilván nem merülne fel.
Arra voltam kíváncsi, más megtenné e. De ez minket nem befolyásol, csak érdekel.
Megtenném. És ha szükség lenne rá valamikor? Akkor is ott lenne, bármikor hozzá lehet nyúlni! Jó vésztartaléknak, jól jöhet akkor, amikor a gyerek egyetemre megy és hirtelen nagyobb kiadások várnak a családra, de ha máskor nem, akkor tényleg akkor fog jól jönni, amikor elköltözik és esetleg tudjátok támogatni egy lakás megvásárlásával, avagy legalább annak önerejével (20 év múlva nem fog az a pénz annyit érni, mint most).
Annyit megjegyeznék, hogy nem szabad magára hagyni a pénzt, érdemes forgatni, hogy megőrizze az értékét.
Egyébként én pont abban a korban vagyok, amikor szükségem van a szüleim mindennemű támogatásába. Államis egyetemista leszek még másfél évig legalább, másik városban, ami azt jelenti, hogy havi 50-60 ezer forint rám megy el havonta csak.
Ha tehetem én is félre fogok tenni egy fix összeget minden hónapban a gyerekemnek.
Szia.
Amennyit tudunk spórolunk illetve, ha egyszer elköltözik akkor ne albérletbe kelljen, hanem sajátba. Ha két gyermekünk lesz akkor segítünk az egyiknek házat venni a másik meg megörökli amiben most élünk (érték aránynak megfelelően).
Hogy miért? Mert ez a példa áll előttem. Anyumék sokat segítettek nekem elindulni az életben, öcsémre meg átíratták a házat.
Símán betenni a bankba nem nagyon érdemes, mert az infláció miattt nagyon sokat veszít az értékéböl.
Viszont vannak olyan életbiztosítások, ahol a havonta befizetett összeg magasan kamatozik és - amennyiben nem kellett kártérítést igénybe venni -, az összeget kamatokkal együtt egy összegben megkapja a gyerek 18 éves korában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!