Önző vagyok, ha zavar, hogyha egy ünnepségen ott lesz egy újszülött baba, és? (bővebben lenn)
Most vagy az lesz, hogy még nem szül akkor, ez esetben semmi problémád nincs.
Vagy épp szül (esetleg 1-2 héten belül), akkor is a gyerek lesz a téma, mindenki mutogatja majd a képeket, amit anyuka küldözget.
Vagy már szült, a babával is minden rendben, be is vállalják a bulit. A gyerek ez esetben vagy alszik, vagy sír. Ha alszik, akkor unalmas, ha sír, akkor anyuka/apuka úgyis kimegy vele sétálni.
De az ilyen összejöveteleken ha te is vagy az ünnepelt, az kimerül abban, hogy mindenki gratulál neked és te kapsz először a desszertből. Amúgy meg olyan, mint egy nagycsaládi karácsony. Voltál már esküvőn biztos. Ott se az van, hogy minden percben mindenki a friss házasokkal foglalkozik. Gratulálsz nekik, megcsodálod a menyasszony ruháját, aztán ráveted magad a kajára és beszélgetsz a melletted ülővel.
A babaváró pár mondta, hogy viszik majd a gyereket vagy miből gondolod? Ha igen, első babájuk? Én kizártnak tartom, hogy egy pár napos-hetes csecsemővel családi buliba menjenek, ahogy írták már többen 6 hetes korig még közeli rokonoknak sem illik látogatni - és nem csak azért, hogy az anyuka pihenhessen, hanem mert a baba ilyenkor még nem kapta meg a szükséges oltásokat, nagyon sérülékeny, veszélyes lehet rá a túl sok emberi kontakt. Ha el is mennek, maximum azt tudom elképzelni, hogy beugranak, megmutatják a gyereket, majd hazamennek, mert ez nem lenne kényelmes nekik sem.
Szóval első körben bizonyosodj meg róla, hogy tényleg vinni tervezik-e a babát. Ha igen, akkor szerintem ne te, hanem egy tapasztaltabb szülő (pl. anyukád) próbáljon meg velük beszélni, és a baba és az anya jóléte felől közelítve, ne úgy, hogy zavarnák az ünneplést.
Túl aggódod. Nem fognak elmenni. Ha mégis, akkor is csak miattatok, hogy adjanak két puszit és már mennek is.
Ami a felhajtást illeti, úgy 2 percig lesztek "a nap fénypontjai", amíg gratulálnak és ajándékot adnak, aztán dumcsiznak a rég nem látott rokonok.
Az újszülött még több indok a koccintásra rengeteg családban, tehát csak még nagyobb lesz a buli... Ha pedig tényleg visz egy néhány napos babát a rokonod, jó eséllyel vagy végigalussza a baba az eseményt, vagy rájön a rokon, hogy ez így mégsem jó buli és hazamegy korán.
Te pedig jó esetben néhány év múlva rájössz, hogy mennyire nem reális dolog 18 évesen féltékenynek lenni egy csecsemőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!