Ti hogy oldanátok ezt meg?
Áprilisban fogok szülni, várhatóan pont húsvét környékén.
Szeretném, ha anyukám eljönne hozzánk egy hétre segíteni a baba körül, mert nekem még sosem volt újszülött a kezemben, meg kicsit félek is, hogy tudok-e majd mindent úgy csinálni, ahogy kell.
Az a gond, hogy a férjem előző házasságából való ovis kislánya is nálunk töltené a húsvéti szünetet, ahogy eddig mindig. De kicsi a lakás, nem férünk el kényelmesen, tehát vagy anyukám jön, vagy a férjem lánya. (Szeptemberben tudunk átköltözni a most épülő házunkba, de az még messze van.)
Azt nem szeretném, ha a férjem lánya sérülne lelkileg a kistesó érkezése miatt, ugyanakkor úgy érzem, az első hétben, hetekben anyukám segítségére is szükségem van.
Így azt gondoltam, a kislány természetesen átjöhetne a tavaszi szünetben, akár minden nap is, csak ne aludjon itt, eltöltünk pár órát, aztán szépen hazamegy, illetve a férjemmel tudnak közös programot csinálni házon kívül. És majd bepótoljuk ezt a kiesett időt a nyári vagy az őszi szünetben, amikor anyukám nem lesz itt és elférünk.
Szerintetek ez így jó megoldás lenne? Vagy ti mit csinálnátok?
Ez így teljesen korrekt, nem érzi lepasszolva magát.
Ha szeretne, "segíthet" a babánál is - persze, a maga módján.
Szerintem is rendben van. Az ovist még fürdetni is kell, figyelni rá, jobb, ha az éjszakákat otthon tölti. Ráadásul nálatok valószínűleg nyugi se nagyon lesz, a kicsihez fel kell majd kelni, a lányka nem fog tudni aludni rendesen, ez senkinek nem jó. Remélem, a kislány anyukája megérti a helyzetet, és ő is kompromisszumkész lesz!
Jó babavárást, jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!