Ti hogy oldanátok ezt meg?
Adott nagymamám családiháza ha meghal vélhetőleg én igényt fogok rá tartani, de a két lányával meg kell egyezni, aki az Anyukám, és a Húga
Ha Anyu rábólint arra hogy enyém lehet a lakás, akkor csak a Húgát kell kifizetni, és itt jön a bibi hogy tegyük fel 5millióval kell kifizetnem a Húgát, és még kell felvennem hitelt a felújításra korszerűsítésre
Hogy csinálnátok? 21 vagyok jelenleg, most teszünk félre minden hónapban 130ezret, az Szüleim és a saját fizetésemmel együtt
Érdemesebb minél több ideig kitartani a félrerakást, és ha szerencsénk van nem kell hitelhez nyúlni, vagy pedig annak ellenére hogy összejönne egy szép összeg vennétek fel hitelt még?
Remény szerint a nagymamád még jó sokáig él, így lesz időd félretenni a fél lakás árát.
Azt inkább nem fejtem ki, mit gondolok arról, ha egy élő ember vagyonát már képzeletben elosztják a várható örökösök. Mégis mi lesz, ha nagymamád lerobban fizikailag, ezért fogja az egész lakást, eladja, az árából pedig beköltözik egy jó körülményeket adó, igényes nyugdíjas-apartmanba? Amíg él, az a lakás az ő vagyona, nem a ti örökségetek...
igényt tartasz a házra... talán inkább szeretnéd, ha majd egyszer a tiéd lenne, nem?
Szegény nagyi, szép unokája van :(
Nagyimat nem érdekli hogy mit csinálok a lakással mondta már hogy ha hozzám kerülne, akkor jó kezekben lenne a ház mivel nagyfater építette saját maga, és ez nem olyan jellegű kérdés hogy tartom a markom stb, mert nekem erre van feltéve a fiatalságom ha úgy vesszük, spórolok stb
Hanem leginkább az anyagi oldala érdekel, melyik a normálisabb módja?
Egyetértek az elsővel maximálisan, elég csúnya dolog más halálára apellálni, és már gondolatban elosztani a vagyonát.
Egyébként: ha a nagymamád a végrendeletében nem jelöli ki, hogy ki az örökös, akkor anyukád és a húga lesz, ha nincs más testvérük. Ha a nagymamád téged jelöl meg, a húg akkor is megtámadhatja és a kötelesrészt ki kell adni neki.
A házat alapesetben 50%-ban kapja anyukád és 50%-ban a húg. Ha az anyukád le is mond a te javadra a házról, a nagynéni 50%-át ki kell fizetned. Nagyon remélem, hogy a nagymama még legalább 15-20 évig fog élni :)
Első vagyok. A megfogalmazással van a baj, nem azzal, hogy a család tervezi a jövőt.
Ha így indít a kérdező, senkiben nem támadnak rossz gondolatok:
"A nagymamám azt szeretné, ha halála után én laknék a házában, mert tudja, jó kezekben hagyná. Anyukám a nevemre íratná, amit megörököl a nagymamámtól, de a húgát természetesen nem szeretnénk kiforgatni a részéből, így ki szeretném fizetni, ha eljön az idő. Jelenleg X összeget tudok félretenni, szerintetek vegyek-e föl hitelt stb."
Ugye, mindjárt jobban hangzik? Ebből is látszik, mennyire fontos a kommunikáció, még egy ilyen, névtelen oldalon is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!