Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyin önzőek vagyunk, hogy...

Nagyin önzőek vagyunk, hogy nem teljesítjük anyukánk kérését? Ti mit tennétek, hogyan oldanátok meg?

Figyelt kérdés

Egy testvérem van, Budapesten élünk mindketten. Családunk van.

Anyukánk egy borsodi kisfaluban él, sajnos már nehezen tudja ellátni magát. Szeretné, ha valamelyikünk hazaköltözne.

De mi pont azért jöttünk el, mert nem volt otthon munka. A családunkat nem akarjuk itt hagyni, de felmondani, eladni a házat, a gyerekeknek új iskolát-óvodát keresni elég macerás lenne. Arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon hiszem hogy találnánk munkát. Vagy ha mégis, csak valamelyik nagyvárosban sok utazással, és a mostaninál kevesebb fizetéssel.

Azt mind a ketten felajánlottuk, hogy költözzön hozzánk. Nálunk csak egy szobája lenne, de bátyámnál a kertben van egy kisház, ott teljesen külön lenne.

Ő nem akar költözni, de mi sem akarnánk feladni mindent. Mi legyen? Önzőnek érzem magam, de a családomnak sem akarok rosszat.

2013. máj. 8. 19:59
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
jav: Nagyon
2013. máj. 8. 20:00
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem édesanyád önző. Ti adjatok fel mindent, vessétek magatokat alá az ő akaratának. Ti mindent megtettetek, felajánlottatok neki mindent, innentől, ha nem kell neki a segítség, mert nem az ő szájíze szerint való, akkor ez van. Ha annyira magatehetetlen lenne, vagy kellene neki a segítség, menne hozzátok, vagy tesódékhoz.
2013. máj. 8. 20:07
 3/18 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem nem vagytok önzőek. Anyukádnak kellene megértenie, hogy nektek etetni, iskoláztatni kell a gyerekeket és sokkal nehezebb nektek mozdulni mint neki. Értem én, hogy idős korban nehezebb, emlékek, megszokás, öreg fát nem lehet átültetni, stb, de meg kell értenie, hogy nektek és a gyerekeiteknek egy borsodi kis faluban semmi jövőtök nincs.
2013. máj. 8. 20:12
 4/18 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem sem vagytok önzőek. Ti felajánlottátok, hogy jöhet. Nincs miről beszélni.

Ne engedjétek, hogy bűntudatot keltsen bennetek!

2013. máj. 8. 20:17
 5/18 anonim ***** válasza:
97%
hát.. az előttem válaszolok már elmondták a véleményem
2013. máj. 8. 20:18
 6/18 anonim ***** válasza:
92%
Édesanyátok az önző. Eléggé önfejű és makacs lehet, ha nem tudja, hogy egy visszaköltözés mivel jár, főleg hogy ott nincsen munka. Ha visszaköltözne valamelyikőtök, akkor meg ott vagytok, ahol a part szakad, mert akkor meg vagy te szorulnál segítségre vagy a testvéred....
2013. máj. 8. 20:22
 7/18 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is ez a véleményem. Anyukád az önző, nem ti.Elmondtátok neki, hogy ez miért nem jó ötlet? Mert lehet, hogy magától nem fogja fel.
2013. máj. 8. 20:26
 8/18 anonim ***** válasza:
84%

Édesanyádnak mit kéne feladnia?

Mert ha ti költöztek:

neked és a párodnak munkahely, gyerekeknek ovi/iskola és új barátok, lakást eladni, a falu közelében munkát keresni stb.

Neki "csak" a házát kell eladnia.

2013. máj. 8. 20:30
 9/18 anonim ***** válasza:
95%

A családi helyzet nálunk ugyanez, csak én vagyok az anya egyedül egy kis faluban.Kicsi koruktól arra neveltem a fiaimat, hogy itt, a faluban nem maradhatnak, itt nincs jövőjük.Pesten élnek mindketten. Soha, de soha nem kerülhetek olyan helyzetbe, hogy hazahívjam őket. Itt a szegénység van, pusztulás. Nincs jövő.

Anyukádnak ezt kellene megértenie. Van hová mennie, hívtátok.Tudom, nehéz a megszokottat otthagyni, de kegyetlenség lenne a saját gyerekeiddel szemben a hazaköltözés. Ne menjetek sehová.

2013. máj. 8. 20:34
 10/18 A kérdező kommentje:

Egyetlen baj van anyuval: idős. Nem érti meg, hogy nem találnánk munkát mert az ő idejében mindenki dolgozott, ott is születtek és nőttek fel gyerekek. Meg hogy nekünk is milyen boldog gyerekkorunk volt, az unokáinak is jó lenne.

De még próbálunk beszélni vele. Most hétvégente megy egyikünk takarítani, mosni, bevásárolni. A szomszédban egy 4 gyerekes család lakik, náluk "befizettünk" ebédre. De már néha felejt el dolgokat, előbb-utóbb napi ellátásra szorul majd.

2013. máj. 8. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!