Nagyin önzőek vagyunk, hogy nem teljesítjük anyukánk kérését? Ti mit tennétek, hogyan oldanátok meg?
Egy testvérem van, Budapesten élünk mindketten. Családunk van.
Anyukánk egy borsodi kisfaluban él, sajnos már nehezen tudja ellátni magát. Szeretné, ha valamelyikünk hazaköltözne.
De mi pont azért jöttünk el, mert nem volt otthon munka. A családunkat nem akarjuk itt hagyni, de felmondani, eladni a házat, a gyerekeknek új iskolát-óvodát keresni elég macerás lenne. Arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon hiszem hogy találnánk munkát. Vagy ha mégis, csak valamelyik nagyvárosban sok utazással, és a mostaninál kevesebb fizetéssel.
Azt mind a ketten felajánlottuk, hogy költözzön hozzánk. Nálunk csak egy szobája lenne, de bátyámnál a kertben van egy kisház, ott teljesen külön lenne.
Ő nem akar költözni, de mi sem akarnánk feladni mindent. Mi legyen? Önzőnek érzem magam, de a családomnak sem akarok rosszat.
Szerintem sem vagytok önzőek. Ti felajánlottátok, hogy jöhet. Nincs miről beszélni.
Ne engedjétek, hogy bűntudatot keltsen bennetek!
Édesanyádnak mit kéne feladnia?
Mert ha ti költöztek:
neked és a párodnak munkahely, gyerekeknek ovi/iskola és új barátok, lakást eladni, a falu közelében munkát keresni stb.
Neki "csak" a házát kell eladnia.
A családi helyzet nálunk ugyanez, csak én vagyok az anya egyedül egy kis faluban.Kicsi koruktól arra neveltem a fiaimat, hogy itt, a faluban nem maradhatnak, itt nincs jövőjük.Pesten élnek mindketten. Soha, de soha nem kerülhetek olyan helyzetbe, hogy hazahívjam őket. Itt a szegénység van, pusztulás. Nincs jövő.
Anyukádnak ezt kellene megértenie. Van hová mennie, hívtátok.Tudom, nehéz a megszokottat otthagyni, de kegyetlenség lenne a saját gyerekeiddel szemben a hazaköltözés. Ne menjetek sehová.
Egyetlen baj van anyuval: idős. Nem érti meg, hogy nem találnánk munkát mert az ő idejében mindenki dolgozott, ott is születtek és nőttek fel gyerekek. Meg hogy nekünk is milyen boldog gyerekkorunk volt, az unokáinak is jó lenne.
De még próbálunk beszélni vele. Most hétvégente megy egyikünk takarítani, mosni, bevásárolni. A szomszédban egy 4 gyerekes család lakik, náluk "befizettünk" ebédre. De már néha felejt el dolgokat, előbb-utóbb napi ellátásra szorul majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!