Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerettetek már valakit úgy,...

Szerettetek már valakit úgy, mint Ady Lédát, vagy Kosztolányi Annát?

Figyelt kérdés

És ha igen, akkor hogy tettétek túl rajta magatokat? Túl lehet ezen tennie magát az embernek?

Engem csak kihasznál a fiú. De tényleg szerelmes vagyok belé, csak éppen a fent említett módon, vagyis betegesen.

Egyre komolyabb idegi problémáim vannak, mit lehet tenni? Most tényleg, egyáltalán hogy létezhet ilyesmi? Tudom, hogy nem szabad senkit sem így szeretni.

Köszi.

2010. aug. 21. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 A kérdező kommentje:
Köszike. Nagyon rendi vagy. Eddig a skizofréniáról olvastam, akkor most a szociopátiáról fogok. Sajnos tényleg látok benne igazságalapot. Tényleg mindig olyan fura volt. De van neki élettársa. Úgyhogy amúgy sem működnek köztünk. De én akkor is szeretem. Nekem ő nagyon sokat jelent. De olvasni fogok.
2010. aug. 21. 17:16
 52/83 anonim ***** válasza:
Szívesen, és sok erőt kívánok hozzá, hogy lépni tudj. Annak idején én is azt hittem, hogy nem fog menni, de sikerült. Neked is sikerülni fog. És utána nagyon büszke leszel magadra.
2010. aug. 21. 17:18
 53/83 A kérdező kommentje:
De van valami :(. Nagyon rossz gyerekkorom volt. Az osztálytársaim kiközösítettek, és bántottak. Túlérzékeny voltam. Anyám meg úgy tett, mintha nem szeretne, és néha vert, volt, hogy rendszeresen. Nem ér fel ez bántalmazással, mert csak épp néha rám vágott, mással is megesik az ilyen, de mivel én túlérzékeny vagyok, emiatt én borzalmasan megsínylettem a szeretetlen viselkedést. Sokszor volt sírógörcsöm gyerekkoromban. Nagyon rossz gyerekkorom volt, és párkapcsolatokra is képtelen voltam a félénkségem miatt.Azután kiépítettem magamnak egy hidegvérű ént, én így hívom, ami azt jelenti, hogy minden érzelmi kötődést gyakorlatilag megakadályoztam. Szal nekem meg ez a bajom, hogy elszúrtam, mert mostanában felvilágosítottak, hogy ez így nem jó, szeretetlenségben sem lehet élni, ezért barátokat igyekszek gyűjteni, és párkapcsolatot szerezni. Igazából én sem voltam képes szeretni, legalábbis azt hittem, hogy én sem tudok szeretni :S, ezért nem vettem fel annyira a dolgot, meg ezért voltam boldog, hogy szerelmes vagyok, mert legalább tudom már, hogy tudok szeretni. Nem mondom, az igaz, hogy szerettem már másokat, de így nem. Valahogy ez hiányzott nekem az életemből. És borzalmas szerethiányban szenvedek, egész gyerekkoromban, és egész életemben abban szenvedtem :(. Szal velem sincs minden rendben. De említettem, hogy elszúrtam valamit, és ez még csak nem is a hidegvérű én kiépítése volt, hanem, hogy én mindig a múltban, meg a jövőben léteztem, és vagy valamin rágódtam, vagy a jövőt terveztem, és képtelen voltam megélni a jelent, nagyon merev vagyok, gondolom főképp azért, mert úgy felrúgnak majd,mint a volt fiúm. És ez a másik, ő felrúgott, egyáltalán nem tudom, képes leszek e mégegyszer megnyílni bárki előtt, de szerintem nem.
2010. aug. 21. 17:23
 54/83 A kérdező kommentje:
De ha már idáig eljutottam, úgysem fogom feladni. Csak azt hittem, hogy legalább a felnőtt korom boldog lehet, nem hittem, hogy ilyesmi velem megtörténhet. Nekem ez roppant fura. Több okból.
2010. aug. 21. 17:24
 55/83 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, hogy azért akarom magam megalázni, mert hogy benne vagyok a spirálban. TEhát egyszer hagytam, és önbüntetem magam. Régebben is büntettem már magam, fura módokon :S, ezt mások is csinálják, tudom...
2010. aug. 21. 17:26
 56/83 A kérdező kommentje:
Egyébként ő is szeret manipulálni, ez így igaz. Nagyon ért hozzá, csak azt hiszi, hogy vagyok akkora hülye, hogy bevegyem...
2010. aug. 21. 17:27
 57/83 anonim ***** válasza:

29/l még mindig:

Figyelj Kérdező, ugyanilyen gyerekkorom volt mint neked, elég nehéz periódusokon vagyok túl, többek közt egy gyerekkorból fakadó, évekig tartó klinikai depresszió-pánikbetegség kombón.

Amit az anyád veled csinált, az kőkemény bántalmazásnak nevezhető. Nézz utána bárhol, kérdezz meg bárki szakembert. Ne azokra hallgass, akik a gyerekverést normálisnak tartják. Mert nem normális. Fejlettebb országokban (Németország, Ausztria, skandináv országok) bűncselekménynek számít, mert tönkreteszi a gyereket. A gyerekkorodról nem te tehetsz. Az anyád nem szeretett. Ezért szeretethiány alakult ki nálad, illetve képtelen voltál normális kapcsolatokat kiépíteni, mert nem volt kapcsolati mintád (azért írom ezt ilyen biztosan, mert nálam is ugyanez volt). A szeretethiányról nem tehetsz. Arról sem, hogy nem tudsz bízni és közel kerülni az emberekhez. Ez az ősbizalom-vesztés miatt lehet nálad. Ősbizalom a szüleink felé kisgyerekkorunkban kialakuló kapcsolat. A bántalmazott gyerekeknél (és igen, te az voltál) ez az ősbizalom sérül. Emiatt másokkal sem tudnak normális kapcsolatot kiépíteni. Ez mindeddig a szüleid hibája és nem a tied. Sok egykor bántalmazott gyerek azért mentegeti utólag a bántalmazó szüleit, mert ez könnyebb nekik, mint kimondani azt, hogy "az anyám vagy/és az apám nem szeretett engem". Kialakul bennük egy olyan viselkedési séma, hogy a bántalmazó viselkedéséért önmagukat hibáztatják - hiszen gyerekként, mivel a bántalmazó egyben az eltartójuk és gondviselőjük is volt, ez volt az egyetlen esélyük a túlélésre. Ez később áttevődik a többi kapcsolatukra is. Hiszen itt is többször leírod, hogy mi minden miatt hibáztatod magad, amik nyilvánvalóan nem a te hibáid. Az is lehet, hogy azért vonzódsz egy bántalmazóhoz (a szociopata bántalmazó is egyben), mert a tudattalanodban a szeretet és a bántalmazás összekapcsolódik a gyerekkorod miatt - és a tudattalan is gyerekkorban, azt hiszem 7 éves korig "épül fel".

Ehhez jön még az, hogy hiperérzékeny vagy. Van egy ilyen szindróma, HSP a neve.

[link]

A HSP-embereket sokkal jobban megviselik a velük történt rossz dolgok, mint a többieket. Ezért van az, hogy a nem HSP emberek sokszor gúnyosan jegyzik meg, hogy bennük nem okozott lelki zavarokat, hogy verték őket a szüleik (pedig dehogynem, csak elfojtják magukban - mindegy, ez már más kérdés). A HSP biológiai adottság, szintén nem tehetsz róla.

És akkor most jön az, hogy mi az, amiről tehetsz. Nem foglalkozol magaddal, nem törődsz azzal, hogy normális reakciókat alakíts ki, amik megvédenek az érzelmi bántalmazóktól és a szociopatáktól. Most is mivel foglalkozol? Hogy megértsd a "barátodat". Nem azzal, hogy rendbe tedd magadat. Pedig őt soha nem fogod megérteni. Ha azzal foglalkoznál, hogy megértsd SAJÁT MAGADAT és az érzelmi függésedet és ennek a lelki hátterét, ki tudnál keveredni ebből a helyzetből. Egy igazi hibád van Kérdező: nem foglalkozol magaddal, és rossz dologra fókuszálsz. Te vagy a fontos, hogy felvázold lépésről-lépésre, hogy mi az az út, amin végig kell menned. Nem az, hogy mentegesd és megértsd a "barátodat". Le van sz.arva. És valahogy próbáld meg szeretni magad, ne hibáztasd magad mindenért.

2010. aug. 21. 17:53
 58/83 anonim ***** válasza:

29/l

Azért se hibáztasd magad, hogy a múltban vagy a jelenben élsz. Ugyanis minden átlagos ember vagy a múltban vagy a jelenben él, nincs ebben semmi extra. Ez az ego hétköznapi működése, vagy vágyakozik (jövő) vagy emlékezik (múlt). Ez szerintem se jó. Van rá egy módszer, hogy lehet megtanulni a jelenben élni. Nem túl egyszerű, én mostanában próbálkozom vele, de kemény dolog. Eckhart Tolle-nak van erről egy könyve, A most hatalma, abban ír erről.

2010. aug. 21. 18:00
 59/83 anonim ***** válasza:
Jav.: A múltban vagy a JÖVŐBEN élsz
2010. aug. 21. 18:00
 60/83 A kérdező kommentje:
Most akkor, ha egy férfinak nincs bűntudata amiatt, hogy megcsalja az élettársát, már pszichopata? Mindenkinek van bűntudata?
2010. aug. 21. 18:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!