Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerettetek már valakit úgy,...

Szerettetek már valakit úgy, mint Ady Lédát, vagy Kosztolányi Annát?

Figyelt kérdés

És ha igen, akkor hogy tettétek túl rajta magatokat? Túl lehet ezen tennie magát az embernek?

Engem csak kihasznál a fiú. De tényleg szerelmes vagyok belé, csak éppen a fent említett módon, vagyis betegesen.

Egyre komolyabb idegi problémáim vannak, mit lehet tenni? Most tényleg, egyáltalán hogy létezhet ilyesmi? Tudom, hogy nem szabad senkit sem így szeretni.

Köszi.

2010. aug. 21. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim válasza:
Az önbizalmam pedig erősen megcsappant, de ha nem akarok úgysem megismerni senki mást rajta kívül, akkor tök mindegy, hogy van e belőle vagy nincs... Miért amúgy te szégyelled magad? Szívesen meghallgatnám, hogy miért érzed ezt... Ha bizalmasnak tartod a dolgot, felőlem írhatsz privit is. : )
2010. aug. 21. 14:48
 22/83 A kérdező kommentje:

Nincsenek lelki fájdalmaim, ez így van már egy ideje, de ez, amiben most vagyok benne, ez rosszabb... Elhiheted, hogy ami ezután jön, az sokkal rosszabb. Körülbelül hét hónapig szenvedtem. Persze ez nem jelenti azt, hogy néha nincsenek lelki fájdalmaim most is, mert néha két-három napig igen, amikor különösen rosszul bánik velem. Én nem vagyok hisztis, de tényleg borzalmas volt. Tudom, milyen az. Soha többé az életben. De most meg nem űrt érzek, nem, hanem valami egészen mást, semmit sem érzek. Már érzéketlen vagyok ettől a sok hülyeségtől, és velem nagyon durván bánik.

Nekem csak a nyelvvizsgával van még gondom. A lelkiismeretemmel ha bajok vannak, évekig is szenvedhetek. És ez a baj most is, hogy azzal, hogy lehet, hogy a szeretője vagoyk, nagy valószínűséggel, önmagammal kerültem szembe, saját magammal.

A nyugtatók annyira egyébként nem használnak.

KÖszi a válaszokat :).

2010. aug. 21. 14:50
 23/83 A kérdező kommentje:

Igazából az önbizalmam most kezd megcsappanni, amikor remegek előtte, meg mittom. Hát, én nagyon lelkiismeretes típus vagyok, túlontúl, és nem könnyen bocsátok meg magamnak. Azért szégyellem magam, mert hagyom, hogy megalázzon. Egyszerűen majd belehalok a szégyenbe.Most is, mikor hazajöttem tőle, nem is mertem a szüleim elé kerülni, pedig nem is tudják, hol voltam. De rettenetesen szégyellem magam.... :( Ha te nem hagytad, hogy megalázzon, akkor te persze nem szégyelled magad. Ma is úgy bánt velem,és hagytam. Egyszerűen ez már kezd a halálnál is rosszabb lenni, hosszú éveimbe telt, mire idejutottam, mert gyerekkoromban borzasztóan érzékeny voltam és félénk és zárkózott, meg más dolgok, és mostanra már nincsenek ilyen bajaim, és előttem állt a lehetőség, hogy boldog legyek. És erre tönkrevágja valaki. Igazából én nem tudtam, hogy lehet így szeretni. És ma jöttem rá, hogy nem is lehet, mert ez őrültség, marhaság, így nem lehet és nem is szabad.

De hogy mit csináljak, erre senki semmit nem mond. Nem hagyhatom, hogy riherongyként bánjon velem, de ő nem lök el magától,mert jó néha engem meg@kúrni, és kur{va kényelmes ez így neki. Egyszerűen úgy érzem, hogy meg tudnám ölni.

2010. aug. 21. 14:54
 24/83 A kérdező kommentje:
Elnézést a csúnya szavakért. De érthető, hogy emiatt rettenetesen szégyellem magam. Nekem egyáltalán nem jó így, sem a szex, semmi. Nem tudom, mi köt hozzá. Lehet, hogy a szerelem, de már nem tudom.
2010. aug. 21. 14:59
 25/83 anonim válasza:

Szegény. Erre nem tudok mit mondani... Beszéltél már vele erről, hogy nem kéne így bánnia veled? Ő tudja amúgy, hogy sokkal többet érzel iránta? Tudja, hogy ő a mindened?

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy jó erős fejmosás kéne neki...

Nem, én tényleg nem szégyellem magam. Engem nem alázott meg, sőt kedves velem, egész jóban vagyunk. Elméletileg ő is kedvel engem. Csak az a szar, hogy tudom, hogy minden percben mással van és nem velem. De én tényleg azt szeretném, hogy boldog legyen és tudom, hogy ehhez el kéne tűnnöm a képből, de egyszerűen nem megy... Lehetetlen. : ) Te is tudod pontosan milyen érzés ez?! Ugye?

A viccet félretéve szerintem ne add meg neki az örömöt, hogy amint felhív te máris örömmel mész át hozzá. Nehéz lesz megállni, de ha látja, hogy nem vagy az a könnyen megszerezhető típus, lehet, hogy megváltozik rólad a véleménye...

Ha ő az álmod, akkor ne érdekeljen semmi más. Az álmainkért harcolnunk kell. Bár igaz, hogy legtöbbször elbukunk, de hátha sikerül. Harcolj! Engem mindig erre tanítottak... Harcoltam. Elbuktam. Ennyi...

2010. aug. 21. 15:07
 26/83 anonim ***** válasza:

szerintem Ady szerette Lédát, sőt...az Elbocsátó szép üzenet utolsó két sora pont erről szól: "általam vagy, mert meg én láttalak, s régen nem vagy, mert már régen nem látlak"

persze elsőre ez szemétnek és megalázónak tűnik, de tudod két ember kapcsolata mindig kölcsönös. Ady akkor élte a fénykorát, amikor Lédával volt, általa lett az, aki. őelőtte nem ismerték a nevét, nem írt nagy műveket, nem volt senki. az egész vers arról szól, hogy ő, Ady milyen nagy és Léda milyen jelentéktelen, de Ady soha máskor nem fényezte magát. ebben a versben inkább ő a senki és Léda a minden. sokszor elolvastam, mire igazán megértettem. köztük ez több volt, mint szerelem.

tudom milyen reménytelenül szeretni. de azt is tudom, hogy ha ezt nem gyűröd le hova fogsz kijukadni. és oda senkinek sem kéne jutnia. előbb-utóbb mindenkiben győz az élni akarás, hiszen amíg neki élsz, addig az csak öngyilkosság. ezt fejben kell lejátszanod. még nem vagy azon a ponton, ahol ki azt kérdezed magadtól, hogy te jó ég, miért csináltam? nem leszel öngyilkos, mert ez a kérdés bizonyítja, hogy ésszel tudod, hogy amit teszel beteges. csak érzelmileg meg kell érned. megérni arra, hogy nemet mondj neki és te nyerj. szerintem sikerülni fog. nincs recept arra, hogy hogyan szeress ki belőle, mit tegyél, mondjál. erre meg kell érni és akkor lezárod. rá fogsz döbbeni, hogy nem is szereted, azt szereted csak, akinek hiszed.

2010. aug. 21. 15:09
 27/83 anonim válasza:
Látod?! Én itt koptatom a számat, illetve a billentyűket már mióta, hogy segítsek és mégis a 15:09-es ad igazi választ a kérdésedre. : ) Ő már tényleg éretten látja a dolgokat. Ilyen szeretnék lenni, majd én is, ha megélem...
2010. aug. 21. 15:18
 28/83 A kérdező kommentje:

Kedves vagy és vicces :).

Igen, harcolni kell :D. De nekem olyan fiú nem kéne, akinek nője van, ezért is hallgat.

Álmom?:D Hallod, nem tudom:D, nem hinném:D, állandóan hazudozik:D, ma azt hazudta, hogy jövőhéten kapja meg a diplomáját:D, holott a nője diplomázik, és ezért ezt hazudta. Tudja, hogy szeretem, és állítja, hogy szeret. Elég ragaszkodó, de nem szeret. Fejmosás:D?:D Ú, látszik, hogy nem ismered.

Mivel a szeretője lehetek, emiatt nem tisztel. Nem megyek el mindig hozzá, van, amikor visszamondom, és volt, hogy én mondtam, hogy megyek. Ez változó. De ma nagyon rosszul voltam amiatt,ahogy bánt velem. De én meg ellöktem magamtól,már máskor is volt ilyen. Ha látja rajtam, hogy mérges vagyok, meg hogy most nem kell nekem, akkor csinálja ezt. Pluszban én egy hónapig mással voltam, nemrég szakítottam azzal a fiúval, és igaz, hogy semmi nem volt köztünk, de asszem, hogy emiatt különösen megalázóan viselkedett ma. Asszem, hogy bosszúálló típus, nem is tudtam, mire számítsak. Tényleg nem volt kedves. Nem tudom, ehhez képest eddig szeretett :D:D, ahogy ma bánt velem. Sírva jöttem haza. Persze én meg nem tudom neki igazán kimutatni az érzéseimet, mert úgy bánik velem, mint egy kurv@ával, emiatt meg azt hiszi lehet, hogy nem szeretem. De nem fekszem le akárkivel,de mivel neki túl korán odaadtam magam, emiatt meg sztem azt hiszi, hogy én mindenkivel elmegyek. Szal én hiába mondom már neki lassan egy éve, hogy roh@adtul ne játsszon velem, ő tartja magát ahhoz, hogy nem játszik. Persze, lehet, hogy most csak bosszút akart állni. Nem tudom. Nem éppen egy jó ember, azt hiszem, és hiába ecseteltem neki, hogy sza@rok rá, ha nem jó ember.Mert az elismerem, hogy ha kiderül valami csúnya dolog, akkor elhagyom, és ezt ő is tudja, de attól még szeretem. Persze a végeredmény a lényeges. Azért csinálja ezt,mert ragaszkodik hozzám, a kis ingyen kur@vájához, ami rohadtul bosszant. Nem szoktam akárkinek odaadni magam, de vele rácsesztem nagyon. Most én nem nyomoztam utána, ez volt a baj. Mert nyomozni kell, már látom, máshogy nem lehetsz biztos benne, hogy van valakije. Nekem meg olyan férfi nem kéne, aki ezt csinálja a barátnőjével, aki az élettársa. Elegem van. Neki is elege van. Csak nem értem, miért nem tilt és töröl, vagyis értem, mert szeret birtokolni. Ő pont ezért van egyébként szerintem velem, mert tudja, hogy mennyire szeretem, és ezt rohad@tul élvezi. Mert egy sze@mét alak. De én akkor is szeretem, és a baj, hogy nem is annyira őt gyűlölöm, inkább az élettársára vagyok féltékeny már :D, ilyenkor meg nem tud velem mit kezdeni, mert folyton arról győzköd, hogy senkije nincs, de mikor meg nyilvánvaló. És már az sem érdekel, persze nyomban elhagynám, de nem lepne meg, egyáltalán nem lepne meg, mindentől függetlenül szeretem őt, más kérdés, hogy ilyen alakkal nem élnék együtt...

2010. aug. 21. 15:21
 29/83 A kérdező kommentje:
Hát, sajnos nem igaz, hogy azt szeretem, akinek hiszem :S. Vagyis nem tudom, nem hinném :S. Tudom, hát-tal nem kezdünk mondatot. Ezt azért mondom, mert én is szerettem idealizáltan a fiút, korábban úgy szerettem, de idővel jobban kiismertem a jellemét, és még mindig szeretem, vagyis újra beleszerettem, sokadjára is, a valódiba is :S, és ez a gáz. Én nem ábrándultam ki, egyáltalán nem, pedig csinált dolgokat. Úgy szeretem, ahogy van, és nem hinném, hogy bármit tehetne, ami miatt nem szeretném. De egyébként pont ma gondolkodtam rajta, hogy már lehet, hogy nem is szeretem, de ez többnyire nálam inkább a vak reménykedés, ami többnyire sikertelen, és újra szeretem, ha már elmúlt iránta a gyűlöletem. Fogalmam sincs, hogy mi ez az egész. Érzelmileg lehet, hogy éretlen vagyok, ennek nagy a valószínűsége. Remélem, hogy én is megélem, hogy felnövök:D egyszer érzelmileg is :D.
2010. aug. 21. 15:26
 30/83 A kérdező kommentje:
Neki élni öngyilkosság? Ezt én is így érzem, és nagyon gyorsan pusztító destruktivizmus, de miért?:S Jaj, olyan buta vagyok érzelmi értelemben :(.
2010. aug. 21. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!