Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerettetek már valakit úgy,...

Szerettetek már valakit úgy, mint Ady Lédát, vagy Kosztolányi Annát?

Figyelt kérdés

És ha igen, akkor hogy tettétek túl rajta magatokat? Túl lehet ezen tennie magát az embernek?

Engem csak kihasznál a fiú. De tényleg szerelmes vagyok belé, csak éppen a fent említett módon, vagyis betegesen.

Egyre komolyabb idegi problémáim vannak, mit lehet tenni? Most tényleg, egyáltalán hogy létezhet ilyesmi? Tudom, hogy nem szabad senkit sem így szeretni.

Köszi.

2010. aug. 21. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 A kérdező kommentje:

Szociopata?? Köszi a linket. Megnézem.

Én arra gyanakodtam, hogy skizofrén :S, egyébként. Mert úgy viselkedett, mint egy skizofrén. Az biztos,hogy nagyon súlyos személyiségzavara van. Én ennek tudatában is találkozgattam vele :S. Pedig én találkoztam azt hiszem néhány énjével, de azért nem is voltam biztos a dologban, mert nála nem sok személyiséggel jelentkezik a dolog, hanem súlyos személyiségzavarral, mert az énjei nagyon hasonlóak voltak egymáshoz, és messengeren láttam csak, tulajdonképpen úgy, hogy kiadta magát másoknak, de igazából ezt az én megtévesztésemre csinálta, nem emiatt gondolom annak, csak annyira kidolgozottak az énjei, hogy nem hinném, hogy először használná.

De hallod, lehet benne igazság :S, úristeeeeen, én sosem értettem,hogy miért ölel olyan furcsán, nagyon furán viselkedett. Ahogy megölelt, az annyira fura volt. Nem szeretett ölelgetni, csókolgatni, annyira máshogy viselkedett, mint más fiúk, annyira máshogy. Én amikor először találkoztam vele, azt hittem,hogy nem szeret, azért csinálja, de később rájöttem, hogy nem csak azért, mert azok, akik nem szerettek, még azok is meg tudták játszani, hogy érdeklem őket, de erre ő képtelen, bármit is tesz. Tök olyan, mintha nem érdekelném....

Jessszus, erre nem gondoltam... :S Én mindig azt hittem, hogy azért nem tud szeretni engem, és még megjátszani sem, mert skizofrén :S...

2010. aug. 21. 16:38
 42/83 A kérdező kommentje:

Már gondoltam a pszichológusra. Tényleg nagyon vonzereje van. De én magamról nem meséltem :S. Én teljesen normális vagyok, de viszont gyerekkoromban borzalmasan félénk voltam, zárkózott és túl jóhiszemű és naiv, ami miatt rettenetesen szenvedtem, és le is sikerült gyűrni. Szal én is érzelmileg sérültnek vagyok mondható, de teljesen normális vagyok!! Csak azért mondom, mert én is többnyire megkapom ezt, hogy mennyire furcsa vagyok, aztán más furcsasága annyira nekem nem tűnt nagy bajnak.

Egyébként azt nem pszichopatának hívják, akinek nincsenek érzései? A volt fiúm nem az, legalábbis nem tudom, de az biztos, hogy ő tud dühös lenni, de lehet, hogy megjátssza. Egyébként én tudom, hogy az életemmel játszom, mert engem már fenyegetett meg halálosan nem egyszer. Azt hiszem, hogy képes lenne engem megölni :S. Elnézést kérek tőle is, de ő nagyjábólian tudja, hogy mit gondolok róla. Alaposan rám ijesztettél emiatt,mert eddig sem voltam róla jó véleménnyel.

Egyébként én mindig féltem mellette, csak mostanság nem félek.:S Nem tom, miért.

2010. aug. 21. 16:46
 43/83 anonim ***** válasza:

21/L

Jaja, nekem meg az exem pl nem volt hajlandó csókot adni... Meg társaságban semmi intimitás, csak mint két haver, a kezét se foghattam meg, mindig odébb ment olyankor.. Nem ölelhettem meg. Mindig olyanokkal azt mondogatta, hogy dagi vagyok, meg idióta beceneveket adott nekem... Soha nem volt képes kimutatni, hogy szeret. És mesélhetnék a végtelenségig, de mindig azt gondoltam, hogy tereptárgynak tekint engem, akit lehet tologatni. Már értem, miért...

2010. aug. 21. 16:48
 44/83 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem szeret. Szerettek már, és az nem ilyen. Engem tényleg megaláz, de én skizofréniára gyanakodtam. Most nemár. VAnnak olyan emberek, akik megcsalják a párjukat, mindenkivel. Ők is azok lennének? Nem hinném. Most lehet, persze, és nálam is volt vészcsengő,sokszor, de a fent említett betegségére gyanakodtam mindig. Lehet, hogy ő is csak szereti megcsalni a nőjét, de a fura az volt, hogy néha azt gondolom, hogy csak velem. De nem szeret, mégis ragaszkodik hozzám, meg nem tom, lehet, hogy van több nője is, ezt nem tudom, ismerkedik , ezt tudom.
2010. aug. 21. 16:50
 45/83 A kérdező kommentje:
Most azt mondjátok, hogy szociopata, mert nem nagyon csókol meg, és nem ölel át?:S Akkor ez még véletlen sem lehet attól, hogy nem szeret?:S Mondjuk fura ez nekem is, mert én sem találkoztam még olyan férfival, aki ne akarta volna a közelségemet. Ő meg egyenesen kerül engem, nem akarja, hogy a közelében legyek, sőőőőőőőt, ha ott vagyok,mindig leül a szoba másik végébe, és ott dekkol. Akkor ez nem azért van, mert nem szeret?:S De most miért csinálja ezt? Hogy megalázzon??? Nemár, ezt eddig is sejtettem, de én azt hittem, hogy azért csinálja, mert birtokolni akar, csak azért vagyok neki,mert imád engem birtokolni. Mert vannak férfiak, akik szeretnek birtokolni....
2010. aug. 21. 16:53
 46/83 A kérdező kommentje:

Velem is mindig úgy bánt, mint egy haverral, mindjárt sírok. Annyira fura volt. Nem úgy bánt velem, mint egy férfi, hanem, mintha a barátom lenne. Ez annyira megalázó.

Tudom,hogy ha egy férfi akar tőlem valamit, akkor átölel, kedves, jaaaaaaa, és a szemembe néz. Ő sosem mer a szemembe nézni, sohaaaaaaaaaaaaaaa. Ez annyira zavart, ez szerintem az élettársa miatt is van. Vagy nem?????? ÉN mindig azt hittem,hogy azért van, mert hogy azért pici bűntudata van:S, deeee nem ezért van????

Annyira furán bánt vleem, mint egy haverral. De ez annyira megalázóóóóóó...

2010. aug. 21. 16:56
 47/83 A kérdező kommentje:
Nekem sem fogta meg a kezem, de én sem őt. Hozzám sem ér, át sem ölel. Én azt hittem, mert nem szeret. Én meg megalázó módon akkor is vele akartam lenni. A rohadt életbe.
2010. aug. 21. 16:58
 48/83 anonim ***** válasza:

29/l vagyok: A pszichopata nincs vele tisztában, hogy rossz az, amit tesz. A szociopata meg tisztában van vele (csak nincs miatta bűntudata, ergo hiába ba.szod le, hogy undorító féregnek tartod, nem fogja érdekelni). Ez köztük a különbség. Amúgy mindkettő teljesen érzelemmentes, és nincs se bűntudatuk, se szégyenérzetük. Azért is gondoltam, hogy a "barátod" szociopata, mert ők tipikusan az olyan lányokat szokták ösztönösen kiszemelni mint amilyen te vagy (legalábbis az írásod alapján). Túlérzékeny, sérülékeny, túl becsületes, negatív önképpel rendelkező. Én is ilyen vagyok :) Ezek nem a határozott, erős nőkhöz mennek oda, mert azok elhajtják őket alapból, azok nem fognak pö.csölni egy ilyennel (mellesleg igazuk is van).

A szociopaták amúgy érzelmileg erőszakolnak meg (ismerem a témát elég jól sajnos). Olyan ez, mintha mennél az utcán este, és valaki megerőszakolna. De akkor nyilvánvalóan egyből tisztában lennél vele, hogy téged megerőszakoltak. Na ez is ilyen erőszak. Az érzelmi manipulációjával olyan dolgokra vesz rá, amit amúgy soha nem tennél meg. Így olyan, mintha önként tennéd a dolgot, pedig ez is erőszak. Csak az erőszak burkolt formája (ami sokkal alattomosabb, mint a nyílt erőszak, és nehezebb is kikerülni a hatásai alól). Az ilyen érzelmi manipulációra lelkileg egészséges ember nem képes. Csak a beteg, méghozzá az elmebeteg. Tehát ha én pl. elhatároznám, hogy így akarok manipulálni valakit, nem sikerülne, egész egyszerűen azért, mert pszichésen normális vagyok. Szerintem tényleg keresned kéne egy könyvet, ami erről a témáról szól, hogy a szociopaták hogy hálózzák be érzelmileg az áldozatukat. Biztos jobb lenne, ha tisztán látnád, mi történik veled. Persze mindezt nem tudatosan csinálják, hanem a betegségükből fakadóan "ösztönösen" - és ők azt hiszik, hogy a viselkedésük normális, és mindenki más ezt csinálja. Egyáltalán nincs betegségtudatuk. Ja, és a szociopátia gyógyíthatatlan, szóval ne reménykedj, hogy valaha is megváltozik. És az a durva, hogy minden 30. ember ilyen. De ez senkinek nem tűnik fel az aktuális áldozatukon kívül, mert mindenkivel nagyon kedvesek, jól tudnak szerepeket játszani. Amúgy a skizofrén az szerintem nem ilyen. Neki több énje van, de nem akarja megalázni és kihasználni az embereket.

2010. aug. 21. 16:59
 49/83 anonim ***** válasza:

29/l vagyok:

Természetesen nem mindenki szociopata, aki megcsalja a párját. Akik nem azok, azoknak van bűntudatuk és szégyenérzetük az eset miatt, rosszul érzik magukat miatta, lelkiismeret-furdalásuk van. A megcsalók többsége ilyen. Vagy pedig szerelemből csalnak, ők azok, akik lépnek is, és otthagyják a régit az újért. De az tény, hogy a szociopatára jellemző a kicsapongó nemi élet és a kötődésre való képtelenség. És igen. Birtokolni akar és megalázni.

2010. aug. 21. 17:03
 50/83 anonim ***** válasza:

29/l még mindig:

Azon egyébként gondolkoztál már, hogy miért akarod magad megalázni? Mert szerintem ez lehet a helyzet megoldása. Amíg ezt nem tisztázod, újra és újra ilyen embereket fogsz kifogni. Valami kisebbségi komplexus, önértékelési zavar vagy gyermekkori bántalmazás nincs a hátterében?

2010. aug. 21. 17:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!