Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel szerelitek le a "mikor...

Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?

Figyelt kérdés

Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.

Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.

Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.

Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.

Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.

2021. márc. 12. 20:33
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/268 anonim ***** válasza:
0%

200

Jó rendben, akkor egyeztünk meg, hogy az is normális, ha valaki 30 évesen sem vágyik még családra. (Ez mostmár teljesen független az eredeti kérdéstől) Legyen igazad.

:D

2021. márc. 14. 14:02
 202/268 anonim ***** válasza:
0%
Libsiknél az a prűd, ha valaki azt tartja normálisnak,hogy 30 évesen már a családalapításon kellene gondolkodni? Gratulálok az értékrendedhez.
2021. márc. 14. 14:04
 203/268 anonim ***** válasza:
100%
Libernyák... Szóval komcsi vagy! Azok írták elő másoknak is mindig, hogy mi az erkölcsös szerintük! Az, amit ők annak tartanak! Nem is gondoltam, hogy vannak még komcsik. De a többség a saját erkölcsei szerint él, és úgy, ahogyan ő jól érzi magát. Ha szexet kíván, hát azzal.
2021. márc. 14. 14:04
 204/268 anonim ***** válasza:
100%

Mitől ne lenne normális az, hogy valaki sem a 30as éveiben, sem később nem akar gyereket??! Milyen korlátolt ember gondolkodna azt, hogy csak az a jó és normális és követendő példa, amit ő annak tart?

Mond már el mi a franc probléma van azzal, ha valaki csak egy társra vágyik, akivel ketten boldogan élnek és nem akar családot gyerekekkel meg egyebekkel? Nincsen semmi gond vele, csak böki a csőröd, hogy van aki felül tud emelkedni a szaporodási ösztönein és meri úgy élni az életét, ahogy NEKI jó.

Ez ugyanaz, mintha azt mondanám, hogy az a normális, hogy nem vállalsz gyereket, mert én sem fogok és hát az egom nem engedi felfogni, hogy a világ bőven több annál, mint amit én gondolok róla.

2021. márc. 14. 14:06
 205/268 anonim ***** válasza:
0%
203, logikád mint a penge
2021. márc. 14. 14:06
 206/268 anonim ***** válasza:
0%

204, nem csak gyerekkel lehet családot, nem ezt írtam...

Komoly kapcsolat, esetleg házasság (bár utóbbi sokaknak inkább csak papír)

2021. márc. 14. 14:07
 207/268 anonim ***** válasza:
100%

“ hogy az is normális, ha valaki 30 évesen sem vágyik még családra”

Magyarázd már el komcsi barátom, miért ne lenne normális??? Egyetlen egy érvet mondj azon kívül, hogy egy beképzelt egoista komcsi vagy, aki csak azt az életvitelt tartja elfogadhatónak, amit ő is él. Halljuk. Miért kéne mindenkinek kötelező jelleggel szülnie és házasodnia?!?

És azt is áruld már el egyúttal, hogy miért fáj neked ennyire, hogyha valaki nem akar kölköt, mert speciel nem bírja elviselni őket, ninc a hozzájuk türelme és egyetlen porcikája sem vágyik rá?

Ezt a témát is te hoztad fel, nem más, te vagy az aki megint veri a segget a földhöz és offol, mert az egoja nem hagyja, hogy másnak is legyen véleménye rakta kívül.

2021. márc. 14. 14:08
 208/268 anonim ***** válasza:
100%
Aha, akkor azt magyarázd meg miért akarod állítod ilyen erőszakosan és akarod mindenki torkán ledugni azt, hogy mindenkinek KELL egy komoly kapcsolat vagy házasság, mert az csak úgy jó. És miért is?! Érveid pont, mint tegnap, úgy ma sincsenek, azonkívül hogy annyira nyomorult és szánalmas a saját életed hogy kénytelen vagy máséval foglalatoskodni és maseban turkálni. És akkor az ilyen ítélkező barom hiszi el magáról, hogy ő erkölcsösebb meg jobb másról.😂😂
2021. márc. 14. 14:11
 209/268 anonim ***** válasza:
0%
Ha valaki huszonévesen nem képes komoly kapcsolatot kapcsolatokat kialakítani, az szerintem nem normális dolog, és benne van a veszélye, hogy így elmegy az idő, és utána fog kapkodni, mikor rájön, hogy mindenkinek körülötte már több éves komoly kapcsolata van, esetleg eljegyezték, házasságot kötött, netán gyereke is lett. Rájön, hogy ő is akar, csak akkor már lehet hogy nehezebb lesz. Ez is benne van a pakliban.
2021. márc. 14. 14:13
 210/268 anonim ***** válasza:
0%

208, miért kell minden embernek komoly kapcsolat, házasság mondjuk 30-40 éves korra? Nem kell. De akinek nincs akkor se kutyája se macskája azzal mentálisan gondok vannak nagy valószínűséggel, vagy esetleg olyan ember, akit még a kutyája sem visel el.

Ismertem ilyet, neki pl azért nem volt 40 évesen sem, és az anyjánál is lakott, mert kövér, csúnyácska létére sem volt annyi önértékelési, hogy mondjuk ne a 20 éves nőciket próbálja 40 évesen félszedni mackófelsőben.

2021. márc. 14. 14:16
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!