Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?
Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.
Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.
Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.
Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.
Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.
Ez igen, ez aztán a magyarázat, adtál a szarnak egy pofont. Hihetetlen, hogy a vita kultúrád ilyen szinten a béka segge alatt legyen. Te neked amúgy hogy nem sül le a pofádról a bőr, hogy vadidegen embereket nevezel nem normálisnak meg pszichés betegnek mindenféle OK NÉLKÜL?!
Eleve ott kezdődik a probléma, hogy azt se tudod megindokolni és alátámasztani, hogy miért KELL minden embernek kötelező jelleggel házasodni vagy pár kapcsolatot kialakítania? Mert te azt mondod? Emiatt, tényleg? Te kijelented, hogy KELL és aki nem így él azokkal kivétel nélkül mind baj van. Tényleg kezeltesd magad pszichológussal, mert komoly bajaid vannak az emeleten.
Leírom a legjobb barátnőm esetét, akivel a világon nincsen semmi baj, akit még csak nem is ismersz és lazán kijelented, hogy pszhices gondjai vannak. Ne menjél te a búsfenébe, oda.
Nem írtam, hogy pszichés betegség, hanem valami pszichés, lelki probléma lehet sokszor a háttérben. Van sokszor valami oka, pl bizonytalanság, stb.
Nem biztos h a te barátodnál van valami a háttérben, de szerintem mai társadalomban az a normális és elfogadott, ha valaki bizonyos korban már azért elkötelezi magát.
Lezárhatjuk?
Szerintem meg az is pontosan ugyanannyira normális, ha valaki nem a “tarsdalmat” követi vakon, akkor is ha számára az nem jó, hanem aki úgy éli az életét, ahogy NEKI jó. Tudod neki és nem a társadalomnak.
Na lezárhatjuk vagy még akarsz pörögni azon miért neked van igazad?
És az egoja megint nem hagyja, hogy másnak más legyen a véleménye, mint az övé🤦🏻♀️ De azért le akarja zárni érted.:D
Nők lapja, azta micsoda hiteles és mindent elsöprő “érv”.
Arról miért nem hozol cikket, amiben te szenvedsz? Az is súlyos személyiségbeli problémákra utal, ha valaki ennyire betegesen nem bírja elviselni, hogy másnak más számít normálisnak, mint neki.
Olvasd el a cikket.
Vagy itt van videó is ha érdekel a téma: [link]
Miért, az jobb ha valaki nem tudja elviselni, hogy másoknak más a véleménye és még törölhető is, mintha attól jobb lenne neki? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!